Kalasat

Igår (Visst var det igår?) Hade vi kalas här, kom ett par stycken och vi käkade tårta och annat gott. Elias fick en massa bra presenter som har tackar så mycket för!
Ska väl sätta in några bilder.. Och om ni inte vill ha med eran unge så tar jag väl bort..

  Noa hade kul..

  En present från Peka

  Lätt att fånga barn på bild..

  Tror Saga ska kasta en boll på mig..

  Tove var inte stilla en sekund..

 Varvar ner (?) efter kalaset med lite Mario Kart.

  Var hos mamma förs första gången sen dom åkte idag.. En hel del post får man på två veckor vill jag lova! Sorterade posten och tidningarna i datumordning. Ja, tidningarna då. Var ute och lekte ett tag sen drog vi vidare på nya äventyr.

 Hade besök an Noa med familj, fick med nåt sorts leende på bild.. Eller hånskrattar han åt mig?!

Minikalas

Igår var Jonnes mamma och syster här med lite paket och tårta. Elias blev såklart överlycklig av alla sina paket. Speciellt ett svärd som låter.. Högt! Men han får leka med det inne i sitt rum så han är nöjd.
Fick även ett Pippi-hus av oss som han lekte med istället för att sova..



Imorgon har vi den riktiga prövningen.. Lite mer folk på kalas, hoppas inte alla kommer samtidigt bara..

Nä, snart, eller om en timme iaf är det dags för dagis! Ska väl börja klä på oss snart. Undra om detär kallt idag då? +6 grader säger min dator, jaja bättre än igår då det var 0-gradigt när jag steg upp.. Snöade nästan hela förmiddagen, inte jättemycket, men det var ju snö.Och blåste såklart en heeeel del!
Hoppas på lite bättre väder nu, iaf mindre blåst.

Jobba..

Med min lånade cykel.. Får se om vi kommer nånstans i denna blåst! Det regnar ju inte.. Lite snö ser jag iaf och det var 0-gradigt ute när vi steg upp.

Men vad gör det, Elias fyller 4 år idag och då blir det tårta! Sen kalas på lördag.. Nu har jag köpt present till honom iaf.

Nä, jobba var det

En bebis!



Det var vår lille pojk för snart hela 4 år sedan!

Han kom till oss en solig förmiddag den 28 maj 2005, en skrikande kletig liten (ganska stor..) varelse lyftes upp på min mage efter några timmar av smärta, men all smärta försvann när han kom upp på magen! En pojke, precis som alla hade trott!

Den här lilla bebisen vände verkligen upp och ner på våra liv, den första tiden var faktiskt riktig jobbig måste jag erkänna, många skrikande timmar på kvällarna, både mor och son grät medans pappan var på jobbet. Tänk att en sånhär liten krabat kan vara så.. Tidskrävande!

Men tiden gick och han blev mer och mer energisk, hur ska man överleva?! Men nu tycker jag att han är i en perfekt ålder, han kan så mycket min pojk. Han älskar datorer och tv-spel, hittar nya spel på datorn som jag inte hade en aning om att det fanns, han kommer på vilka knappar man ska spela på och gör det riktigt bra!

Han har blivit mer och mer mammig den senaste tiden, vill inte gå på dagis, vill vara hemma med mamma, helst ska mamma inte jobba heller utan vara hemma med honom och bara vara.

Hur ska man klara av resten av alla år? Hur hanterar man en tonåring? Vi har nog många tuffa år framför oss det är jag säker på. Men vi kommer att juta av varje sekund vi får vara med våran son som vi har gjort alldeles själva! Se honom växa och utvecklas till en väldigt unik person. Finns bara en av Elias.



Tacokväll

Eller visst var det tacos vi käkade igår.. Måste fundera lite.. Jo, det var det visst! Peka, Dalle å Noa var här å mumsade i sig käk, en ville inte ha tacos..

Funkade bra att jobba helg, visst lite ont hade jag när man skulle stå, lyfta (medlift, men man måste ju knuffa liften..) och gå.. Men jag hade cykel så jag cyklade så mycket jag kunde! Hoja vad jag vill ha en cyyyyykel!! Funderar på hur man ska ta sig till dagis.. Gå är uteslutet, cykel hade varit perfekt, men Elias då? Ska han springa efter cykeln? Kan en 4-åring sitta på pakethållaren? Cykelkärra? Äh, det löööser väl sig.

Ska skicka in papper om att byta dagis snart.. Känns lite läskigt, kommer Elias att överleva? Finns det ens platser att få?! Ja, lär väl märka gissar jag.

Nu ska jag luncha med min man. Eller vi är inte gifta så då kan man ju inte skriva så, min sambo då!

Ont ont ont ont ont ont

Knaprar alvedon men tycker inte att det hjälper speciellt mycket.. Får ont av att sitta,ligga, stå, gå och allt annat. Igår somnade jag inte förrän närmare 3 för att jag hade så ont och kunde inte ligga på nåt bekvämt sätt. Har börjat vakna mitt i natten av smärta, rooooligt, verkligen skitkul! Kanske borde byta höft med någon? En gamling duger för mig..
Ska jobba lör-sön på hemtjänsten, ser ine fram emot att gå mellan alla.. Hjäääälp!! Söv ner mig några månader så kanske jag kan gå normalt igen.

Varit på stan och fikat idag, halvbra väder,lite sol, regn och blåst är allt man behöver!

Parakka

Igår åkte Jonne å Elias till Parakka och där skulle dom stanna en natt.Jag orkade inte följa med denna gång, hade så ont så jag ville bara ligga i soffan och halvsova.
Nå dom har haft det bra iaf, lite halvfint väder, men Elias är väl inte så brydd om vädret precis.



 Härligt grönt i Parakka..

 Måste ju lära sig spela golf!


När dom var borta så städade jag Elias rum, rensade bort leksaker och sånt. När Elias kom hem och fick se sitt "städade" rum så sa han.

-Vad har du gjort med mitt rum mamma?! Allt är ju på fel ställe!!

Så kan det gå när man försöker vara snäll och städa lite..

Söndag söndag

Har varit riktigt varmt och skönt idag, min dator säger +20 grader, hääärligt!
Har varit ute från 11 till 15 ungefär,i lite lekparker och sånt.

           
    Nya frisyren!

Tänkte göra tacos idag, men är fortfarande mätt efter lunchen, så steker väl köttfärs och äter imorgon istället..

Jaha, måndag igen imorgon, veckorna går ganska fort ändå, snart är det dags för sommarjobb! Den 16juni-2 aug ska jag jobba minsann!

Härligt varm dag!

Idag har det ju varit riktig Kiruna-sommarvärme! Lite småblåsigt, men inte så att man blåser iväg. Just nu är det 11 grader.. Men det har väl varit kanske.. Öhhh,15 eller nåt. Jaja, varmt å skönt iaf.

   


Ja, Elias är inte så lätt att fånga på bild, men tar man mååånga så måste ju nån bli halvbra iaf. Peka å Noa kom hit oxå och vi åt mjukglass på stan och gick till våran gård och glodde när Elias cyklade och hade sig.

Nu är Elias i byn med mamma.. Skickade med halva medecinskåpet.. Clarityn, pumlicortoch airomir.. Så han klarar sig under ett dygn där!

Avslutar med en bild på Elias yngsta kusin för tillfället,snart kommer det fler!


Önskelista.. Typ

Elias firar ju snart sin fjärde födelsedag, då vill han först och främst ha några kompisar som kommer hir och äter upp tårtan.. Vad det blir för tårta vet jag inte än, från safari kanske? Jaja, det är ju ett tag kvar.

Elias önskar sig.. Smågubbar, eller smådjur, eller nåt lite halvsmått han kan leka med. Inte bilar.. Det verkar han inte gilla så mycker nuförtiden. han leker med sina gubbar som dödar varandra...
När man frågar honom vad han vill ha så säger han -Ett flygplan som kan köra på alla! Meeeen det vet jag inte om han ska få..
Nä, men som sagt småfigurer, alltså inte små-små som i 1 cm.. Men ni kanske fattar vad jag menar..
Eller nåt man kan leka ute med, vad nu det kan vara vet jag inte, hitt på nå!

Gokväller

Hemmadag

Jag=lat så jag å Elias var hemma hela dagen.Inget dagis.. Jag orkar inte gå 20x4 minuter bara för att föra å hämta.. Så vi var ute å Elias cyklade lite.

 

Sen kom Peka å Noa å vi gick till Café Rost för lite käk, sen blev det GLASS på stan! Årets första mjukglass!
Vädret var faktiskt ganska härligt för att vara Kiruna, solen sken (ibland) men det blåste lite..



Såg på smhi att domlovade 17-19 graderpå typ sön-mån! Hoppas det stämmer, vi kan behöva några dagars sommar här oxå faktiskt!

Snart fyller min lilla skrutt 4 år!! Undra vilken tårta vi ska ha.. Vilka vill komma sista lördagen i maj?!

Vårvatten...?

Eller bara ett väldigt smutsigt badkar?! Vattnet är guuuult och äckligt! Eller gulbrunt kanske det är. Nåja, Elias badar ändå.

Har haft besök av mamma Peka å bebis Noa idag, alltid lika roligt!

 
Noa i Elias rum, Elias ville visa alla sina leksaker igen.. Speciellt motorsågen..

 Lilla, lilla bebis.


 Snart är det sommar... Visst då?!

 Visst har vi det grööönt och fiiint?!

 
NUUU är inte Elias rädd för roboten han fick av Sofie och Adrian i julklapp!

Nu kom Jonne hem så han ska få mat.. Alltså göra själv såklart, jag är väl ingen hemmafru heller?!

Tandläkaren!

Idag hade Elias tid hos tandläkaren, allt såg bra ut och han fick ett klistermärke så han var nöjd med besöket.
Gick till stan, leksaksaffären åffkååårs, jag givk in i affären och Elias stannade där i örjan och tryckte på leksaker. Plöstsigt blir allt SVART!! Alla lampor slocknar i hela affären! Som tur var hittade jag å Elias varadra ganska snabbt innan han blev hysterisk.. Man såg INGENTING där inne! Finns ju inga fönster där.
Nåja, vi går ut ur affären och ser att alla affärer har det mörkt i den byggnaden..Kommer ut, inne på Lindex såg det kolsvart ut, ICA var oxå helmörk, alltså hela den byggnaden oxå, så vi sket i att handla och gick hem till vårat ljuuuva hem!
Internet och viasat funkade inte heller!! Hjäääälp, vad gör man då?!

Vi gömde oss i en garderob tills det hemska var över!

Idag blir det bara korv med bröd till middag.. Jag vet, dåååligt, men vi äter lite mackor å sånt sen på kvällen istället. Ibland måste man få vara lat!

Plåster..

Jag tror att jag har fått på ett plåster på Elias två gånger sen han började fatta sånt.. För två dagar sedan hjälpte han mig med maten och skulle skala en morot, men han råkade skala lite av fingret.. Ytterst lite men det kom ju blod! Ungen är skiträdd för blod och ville inte se det! Så jag övertalade honom att sätta på ett plåster, efter många om och men så gick det och allt blev magiskt bra igen! (Han såg ju inte blodet nu..)
Efter några timmar lossnade plåstret.. Elias såg nån droppe torkat blod och grät i typ 10 minuter innan jag fick på ett nytt plåster och allt var bra igen.. Han hade ju såååå ONT när han inte hade plåstret..Stackars unge.

Med ett plåster på fingret kan man inte:

-Klä på sig själv
-Leka vilda lekar
-Röra fingret överhuvudtaget..

Igår lossnade plåstret igen och Elias såg ett minimini-sår och... -Jag är skadad!! Grät han tills han fick ett nytt plåster.. Måste kanske sätta bandage så att allt blir bra igen.. Eller nåt.

Började tänka på när vi lurade Sebastian när han var liten att han hade brutit benet och inte kunde gå.. Haha, då satt han stilla i soffan tills Gerda kom hem! (gissar att vi var barnvakt eller nåt? Minns Nina där oxå..) Vi lindade in hans ben i tossipapper eller nåt.. Barn är roliga!

TVÅ brandbilar!

Den synen möttes jag å Elias av när vi klev av bussen till dagis! Dom körde mot dagisgården oxå! Nää, inte brinner det väl?! Men det gjorde det som tur var inte, utan dom hade besök av brandmän som visade upp sina bilar. Ungarna fick åka i en såndär... Ehh, "karusell" som Elias sa. Men en brandbil som har en korg som åker högt upp i luften.. Ja, nån kanske fattar.

 En sån menar jag.

Elias såg först ganska rädd ut, men sen tog han mod till sig å dom åkte 20 meter upp i luften! Elias var nöjd å glad när han kom ner, å hans mamma väldigt stolt.. Elias brukar vara en liten fegis när det gäller såna här saker.

Tog bilder med min mobil, så bilderna blev inte jättebra, men hittade en bild på lilla Noa i mobilen oxå:

 Han ser lite arg ut..

Nå Peka nu får du ta å vara frisk å kry så jag kan komma å titta på eran bebis igen! Var ju skitlänge sen sist ju!!

Semester

Får se om det blir någon semester i sommar. Kollade för skojs skull vad det skulle kosta för mig å Elias att åka flyg till Göteborg: 5274:-   !!!! Okej, så inte det då..
Tåg då: 2186:-, inte lika dyrt, men jobbigt! Liggvagn.. Hmm, om vi är ego och har en egen sovvagnskupé så skulle det kosta: 3784:- Jaja, men tåg blir det ändå inte, å inget Göteborg för den delen heller. Varför kan inte Norwegian flyga till Göteborg från Kiruna?! Jag hittar då inget..
Nå¨det blir förhoppningsvis nån semester för oss, antingen till typ Lycksele djurpark eller till Jonnes släkt i Uppsala. (Dit flyger Norwegian iaf!!)

Nä, ska ta fram Elias overall igen.. Det snööööar ju!!

Ska försöka..

med stoooora bilder denna gång då om min blogg nu är tjorvig!
Hade besök av Peka å Noa idag å måste sjääälvklart sätta in bilder på det lilla livet!

 
Äntligen vaknade ungen till, jag vill ju inte glo på en sovande unge hela tiden heller..


Elias ville att Noa skulle ha ALLA bebisleksaker som fanns i garderoben.. Men snaart kan han nog leka med dom! Den rätt så nyblivna mamman dumpade vi i soffan i tv-rummet och vi andra var i Elias rum å härjade.

 Min bebis är ingen bebis längre..


Noa blev utmattad av att glo på leksaker så han somnade medans jag å Elias tittade på film i Elias rum.

Nu sitter Elias å hans gamle far å spelar lite dator innan det är läggdags.

Å Peka, det kaaanske råkar komma en och annan bild på ditt lilla underverk på min blogg, men du kanske har tid med en massa blogg-bild-svammel så jag visar upp honom åt dig! Skiiitbra

Mammamat idag igen

Idag var jag å Elias hos Sofie och Adrian och hade skoj, Elias behöver verkligen leka av sig med andra än sin gamla tråkiga mamma!

   

Jag vill oxå ha ett hus å en trägård, fast om jag nånsin skulle ha det så skulle jag inte klippa gräsmattan med en sax.. Haha! Men vi hade skoj, skönt att komma bort hemifrån lite oxå.
Sen känns det konstigt att vi har massor med snö kvar, sen kollar man på Katjas bilder å vill emigrera lååångt bort!

Sen tog vi en tripp till mamma där Peka å Noa oxå hade hamnat, Noa lika söt ocj liten som vanligt,Peka var.. Ja, hon var sig lik. Mamma oxå för den delen, lika virrig som alltid.

     Elias vill gärna hålla i sin lillkusin,tills lillkusinen börjar gråta då..

Nu ska jag sooova!! Så härligt att somna tidigt och vakna näst intill utvilad!!

Ingen ork idag..

Elias sitter brevid och skriker att jag ska städa upp efter honom.. Jag erbjöd mig att hjälpa och olockade upp nästan allt, han har bara yttepytte att plocka upp.. Men han vägrar och jag oxå! Vi är båda två envisa.. Jag veeet att jag borde ge mig å bara plocka upp, men jag orkar inte. Har försökt vara en bra mamma idag, spelat lite spel å gett ungen mat, kan han inte underhålla sig själv i 5 minuter så min huvudvärk hinner försvinna?! Näjdå, han ska hoppa på mig, kasta saker på mig och skrika.. Ska bli skönt att lämna honom på dagis imorgon, han behöver nog leka med andra än en tråkig mamma..
Jonne jobabr ju helatiden så Elias hinner ju knappt se honom om dagarna, men sånt är livet.

Snart ska vi hälsa på Sofie och Adrian, hoppas Elias är lite gladare därborta.

Jag vill flytta till yttre rymden just nu!

Lugnet före stormen..

Jag har vaknat vid halv åtta, klockan är snart 8 och Elias sover fortfarande.. Jonne är på jobbet och.. Jag vill ha frukost! Men jag passar på att ta det lite lugnt innan lillen vaknar. Varför sover han så länge för? Igår vaknade han vid 8.. Somnar ändå vid 20 så.  Å jo, var har varit inne å kollat så att han lever.. Går säkert snart igen.

Nä, frukost innan jag sväääälter ihjäl!

Bebisbesök

Idag hade vi en bebis på besök (tror föräldrarna var med oxå, är inte säker..) Nåja, vi gjorde tacos, åt tacos, spelade lite barnspel och Noa sov.. Sov och så sov han lite till. Jaha, ska alla ha såna ungar som bara sover? Nog för att min unge sover nu.. Men det är ju nuuuu det, inte dåååå!

Jonne fotade mig å Noa precis innan dom skulle hem (jepp, han soooov då oxå!) men jag ville ju bara ha bild på bebisen, men Jonne fotade mig oxå.. Men daaah, jag har ju smutsigt hår å är osminkad! Okej, smink hade jag sist.. På nyårsafton kanske.. (Skämmigt!)
Nå här är smutshårbilden på mig å bebis-Noa:



Min hjärna är trött, måste ladda batterierna. Soooova!!!

RSS 2.0