Galen!

Det är tortyr att inte få sova ordentligt!
Malte har nu två nätter i rad vaknat efter att han har ammat och pratat, gnällt, vänt och vridit på sig, jag vill ju bara få sova lite! Är det för mycket begärt?!
Ska försöka vänja honom vid flaska på natten så Jonne kan hjälpa till, jag kommer annars att gå in i en tegelvägg och stanna där ett tag.

Men imorgon åker Jonne iväg tiiidigt på morgonen och kommer hem ons kväll.. Jeeee vad kul! Speciellt när man är en zombie. Hoppas det blir en bättre natt inatt annars.. Vet jag inte hur jag ska överleva

Kalas

Igår hade vi kalas med frukttårta, smörgåstårta,kakor och en massa folk. Elias fick presenter och var glad och vild hela dagen. Tänkte skriva mer,men jag orkar verkligen inte. Malte har för andra natten i rad varit vaken typ en timme efter varje amning. Snart orkar jag inte mer, jag måste få sova!

 Goda tårtor



http://www.youtube.com/watch?v=KG-QxJXhmAA     Malte för någon vecka sen 

 


5 år!


Nyploppad


Ett år!


2 år!


3 år!


4 år!


5 år!

Hur gick det till? Är jag gammal nu? Min älskade 5-åring.


Sova, vad är det?

Sova 12 timmar per natt kanske inte många bebisar gör..
Eller vad vet jag, jag känner inte så många bebisar.
Min bebis sover iaf inte 12 timmar, han brukar sova i typ 9 timmar, sen vill han upp och leka, det vill inte jag.
Han vaknar mellan 3-5 gånger kanske och är ibland vaken lite längre mitt i natten för att snacka lite med sin mamma. Men jag är så tråkig, jag vill inte prata mitt i natten!
Men han brukar fatta vinken och somna efter ett tag. På morgonen känner man sig som om man har blivit överkörd av en lastbil. Eller vänta, det vet jag faktiskt inte hur det känns, men säkert såhär.

Elias däremot kan fortfarande blåsa på i 12 timmar. Men han är och har alltid varit vild och galen på dagen och sovit bra på natten. Oftast iaf, det finns ju undantag.

Malte däremot är lugn och fin på dagen (oftast ska man väl skriva, igår var en jobbig dag) och sover lite sämre på natten.

Kan man inte få ha en bebis som är glad på dagen och sover skitbra på natten?

Måste jag sluta amma och ge honom flaska så han ska sova bättre på natten? Fick förresten i honom nästan 100ml ersättning igår! Jag var chockad!

Snart hämtas Elias och ska till dagis, passar lagom.. Malte har snart sovit klart sin första vila och vill upp och leka.. Jippi, jag vill soooova!

Jonne ringde precis och säger att han snart är här för att hämta.. Och vad hör jag då om inte ett -Uääää från sovrummet. Jepp, Malte tajmar rätt.

Nu sover dom iaf

Båda barnen snarkar i sina sängar. Eller lillfisen sover i en vagn men ändå.
Idag har varit en såndär halvrolig dag. Malte har inte alls varit på bra humör, gnällig och har knappt velat amma ens! Annars gör han ju det huuur ofta som helst, men idag hade han tydligen inte så stor lust.

*Börjar bli sjuk?
*Ska få en tand?
*Håller på lära sig massa nya tricks och har inte tid med käk?
*Mammas tissar smakar blä?

Försöker gå ner i vikt till beach 2012. (Vad nu det är för idé, jorden ska väl gå under 2012?!)
Än så länge går det inte så bra.. Men kanske för att det är just IDAG som vi verkligen har börjat försöka på riktigt! Nu j%#%&"ar ska jag bli av med fettomagen! Ser ju fortfarande gravid ut!
Vill helst gå ner 10kg, men iaf 8kg.. Så får se hur det går.

Ny pyjamas

Eller Noas gamla är det, Malte fick ju en likadan med den är för liten.
Hur gammal var Noa när han hade denna? Det var väl i julklapp han fick den?



Nej han kan inte sitta på riktigt.. Sitter i några sekunder innan ham ramlar.

Mat mat mat igen

Åhh, nu ska jag tjata om min stackars halvårsbebis matvanor. Ja, inte för att det är nynd om honom precis.. Jag vill gärna att han äter lite mer.. Mat istället för att amma, men det går sådär. Jag vet att han är liten fortfarande men men.

Idag har han ätit liiite burkmat, jag blandade i fruktpuré så gick det lite lättare ner, gröt, även det med mestadels fruktpuré faktiskt och (för) många majskrokar. Ja, sen har han ammat ungefär 125 gånger.
Han ammar säkert som längst i 5 minuter, vanligast typ 3 eller nåt, sen vill han inte ha mer vilket resulterar i att han ammar ofta, ibland lite väl ofta tycker jag. Menmen, småäter man så måste man ju äta oftare.

Nätterna då.. Ammar, ammar och ammar, iaf om han ligger brevid mig, vilket han gör nästan hela natten. Har tänkt att flytta honom efter att han ätit och somnat, men det blir aldig av. För jag somnar jag med.

Han vaknar när jag går och lägger mig, jag är väl för högljudd när jag smyger i säng och försöker att inte andas.
Men ikväll satte jag på radion där inne så den får han lyssna på nu och.. Säkert halva natten.

Nu måste jag sova så jag orkar vakna snart. Hoppas det blir senare än imorse då Malte tyckte det var en bra idé att stiga upp 05:15.

Shoppat skor

Inte till mig själv.. Idag iaf. Har köpt till mig för nån vecka sen eller så, men jag hatar nya skor. Jag får alltid skavsår, dom är knoliga och hårda och inte alls som mina trasiga skor som är gjorda för mina fötter! (Som jag har gått in i några år då..)

Just ja, skor till barnen var det ja. Elias behövde nya, eller ja, hans gamla luktar så ruttet, fotsvettigt och.. Äckligt så dom får han ha på dagis.. Stackars fröknar. Nåja, här är nya skorna. (Halva priset, hade kostat 199:-)



Men tänk om Maltepalte skulle bli avis.. Så han fick nya skor han oxå.



Dom kan vara lite små.. Svårt att trycka i en bebisfot i en sko måste jag säga. Även om dom är mjuka. Skorna alltså.



Mat mat mat

Min bebis gillar inte gröt, välling, mat med små, små sand-smul-bitar i..  Brukar försöka ge honom gröt på kvällarna, då måste man blanda med typ mer än hälften fruktpureé annars får han kväljningar.. Provade med nån potatis-majs-puré men det kräktes han av.. Välling spottade han ut, provade från flaska och pipmugg men nej nej han gillar inte välling.
Ersättning då.. Njää, det kan gå ner efter mycket om och men, han har inte riktigt rätt sugteknik på flaskan utan suger som han gör när han ammar.

Jag vet, inte stressa, låt ungen ta det i sin egen takt. Men mina stackars tissar vill vila ibland. Mamman vill att pappan ska kunna mata lite mer. (Ja han kan ju mata med fruktpuré och sånt oxå, men det blir bebisen inte mätt på direkt)

Men innan festivalen måste ungen ha lärt sig dricka från flaskan får då ska denna mamma ut och dricka några öl! (Och säkert ha superångest för att hon lämnar bebisen..)


Men maaamma, hjälp mig istället för att fota! Jag sitter ju fast för guds skull!


Jag är så snäll som hjälper min mamma att hänga tvätt, vänta så drar jag ner denna på golvet och sticker härifrån. Jag ska nog göra så många gånger. Men varför ser min mamma galen ut? Hmm, jag provar igen och ser om det är för att jag drar ner denna.. Vänta, jag provar nog igen för att vara på den säkra sidan.
Mammas huvud kokar.. Hmm, spännande


Nya tricks




Han ställer sig i krypställning eller bara på tårna.. (Och armarna då förstås) Men han kommer ingenstans, eller jo, bakåt.. Och snurra runt på magen när han ligger på golvet. Men snart så kanske han kommer fram istället!

Äntligen!!

Nu ligger mina små grisar i säng! Den minste sover, den större.. Kanske sover, han är tyst iaf.

Bvc-besök idag, min lilla bebis vägde 8570g och var 66cm lång. Längdkurvan hade gått ner lite, men han brås väl på mig.. Och Jonne för den delen oxå, vi är ju inga jättar precis.

Malte har varit sååå grinig och gnällig idag, antagligen sprutorna han fick idag. Stackars lilla bebis.

Försökte förresten med välling, det gick som med gröt spott, spotta, spotta ut det! Fast gröt går ner om det blandas rikligt med fruktpuré iaf.. Har försökt med ersättning, men det vill sig inte riktigt. Flaska är inte riktigt hans grej. Han är inget matvrak som sin bror.. Än iaf

Det var sommaren det!

Vi har varit i Parakka i helgen, hur härligt som helst!
Men det började inte så bra..

 Lite småkallt, typ +8 eller nåt liknande.. Brrr


Men det blev varmare!

 +23 har jag för mig att det var som mest! Kan ha varit +22 oxå..

Vi har grillat,solat, lekt, ätit, ätit och ätit.
Och sovit.

 Malte hade jättemysigt på pappas rygg, hamnade lite långt ner, men det gick det oxå.


Nu är Malte gnällig och Elias speedad.. Varför måste han bli speedad som en drogad duracellkanin när han blir trött?!

 


Zombie

Så känner jag mig idag.. Bebisen har varit vaken typ en timme mitt i natten och vaknat massor med gånger för den delen oxå.. Så kan det vara när man är en snorig liten bebis!



Tur att bebisen är så söt iaf, så då känns det mindre jobbigt.. Ibland iaf.



Bebisar som lukar surt får sätta sig i duschen!



Pojkar somspelar tv-spel. Vet dock inte vem som vann..

Och tillsist:

http://www.youtube.com/watch?v=LKSU0yIjudc


Lite varje dag..

Vi har bestämt att vi måste göra nån liten sak här hemma varje dag, alltså städaktigt. Vi får så lätt jättestökigt, disken är det som är jobbigast.. En vecka kan vi diska varje kväll och nästa vecka är det ingen som diskar alls. Inte så bra kanske..
Men som sagt, om man gör lite varje dag, sätter på en tvätt, torkar alla ytor, diskar, går ut med sopor så kanske det inte blir lika skitigt och stökigt.. Eller inte lika fort iaf.

Vad har jag gjort idag då.. Bäddat sängen, räknas det?

Ska sätta på en tvätt sen när Malte vaknar så har jag varit till nån nytta idag. Elias är med sin fammo, faster och kusin, Jonne jobbar och Malte sover.

Borde kanske passa på att städa nu.. Äh, det kan jag göra när ungen vaknar.. Lite iaf

Utslag hit och utslag dit

Malte har ju haft utslag på kinderna ett tag nu och det blir bara värre.. Nu har han lite prickar och fläckar på ryggen oxå. Han har väl någon form av eksem precis som sin bror. Stackarn.



Inte helt lätt att ta bild på det, är lite rödare i verkligheten.




Majskrokar, det är grejer det!

Överkörd

Känner mig överkörd av en ångvält idag. Har varit så trött så trött. Har sovit dåligt, eller det gör jag nästan varje natt nuförtiden. Ligger ju bara på en sida eftersom jag ammar och somnar på sidan. Så varje morgon känner jag mig som en 99-årig tant med ryggskott. Mindre trevligt.



Snart når ungen överallt!

Elias har fotat Malte..




Noa tog en genväg över Malte.. Malte brydde sig inte direkt. Bra att ungen blir härdad. Ja, eller det blir han nog med en storebror som Elias oxå.



Man får väl gå i gåstol fast man kan gå?


Har ätit skitgod mat idag, köttbullar, sås,potatismos och stekt lök, hur gott som helst, åt hur mycket som helst och blev hur mätt som helst. Tack Jonne för maten! Jo ar de grejtest!

Sova sova


Flytta?!

Skulle vilja flytta.. Typ till en 4a kanske, men ingen vill byta lägenhet med oss! Och köpa en lägenhet.. Ja, det finns ju som inte så många att välja och vraka mellan.
Antingen flytta till luossa eller lompis, flyttar vi till luossa behöver vi inte byta dagis till Elias så det är ju en fördel kanske. Känns jobbigt att kanske måste byta dagis, men det går säkert bra.

Elias ska till dagis snart, Malte sover och snaaaart kan jag lägga mig och vila i soffan!

Elias har förresten börjat med något jätteroligt.. Verkligen. Får han inte som han vill så börjar han toktjuta, grinar höööögt och länge, skriiiker så fönstrerna skallrar. Jättekul när Malte sover och Elias inte får som han vill..
Ja, att han inte får spela tv-spel, måste gå och sova, inte får glass eller bara förlorar i något spel. Jag har lust att skrika lika högt, men låter bli..

Han fyller snart 5.. 5 år?!

RSS 2.0