Utebadat

Idag var vi första gången på utebadet på.. Flera år, jag har då inte varit sen Elias föddes iaf. Säkert inte på några år innan det heller. Ungen hade skitkul, simmade med sina armpuffar för första gången! Han har inte vågat ha dom tidigare.. Peka å Dalle var där med bebis oxå, Nina, Saga och Lotta glodde vi oxå på lite då och då.
Nu är vi hemma, trötta och sega. +22 grader visar datorn!
Men inte vänja sig vid sånt inte! Nä hoooja! Det är ju ändå Kiruna vi bor i, imorgon kan det säkert snöa.

Ledig imorgon med lilla skrutten! Skulle väl inte vara lika fint väder vad jag har sett, men man får ju se.

Städa var det..

Boooring....

Önskar det vore kväll så jag fick gå hem, fast vad ska jag göra hemma? Helt ensam, ljudet av festivalen dånar utanför sovrumsfönstret och jag sitter inte i ett öltält och glor på folk. Jag är hemma och har tråkigt. Önskar det vore måndag så jag slipper tänka på det.
Hade nog inte varit så jobbigt om man inte hade bott mitt i stan, å om Jonne skulle vara hemma istället för att ha roligt på festivalen. Men han behöver komma ut och ha roligt och jag behöver jobba. Men jag vill inte. Vill bara bort.

Festivalat

Var på stan + festivalen med Elias idag och vi hade en sån myyysig dag man kan ha med min unge! Han var snäll, gullig, lyssnade och hade jätteskoj! Glodde sen Mora träsk, men Elias blev lite trött på slutet och höll på att somna i min famn... Men i slutet så sprutade dom vatten på alla och då vaknade han till liv igen!
Tänk om man var ledig.. Nä, sluta tänk på det nu! Du är (förhoppningsvis..) inte ensam om att jobba på festivalen!
Slänger in lite bilder:



Elias fick åka en karusell, han ville åka mer men.. 40:- !!!! Nää... En räcker, han får säkert åka med pappa sin imorgon.




Palt till lunch blev det, delade på en portion. Gott och mättande! Och UTAN sylt!




Min älskade pojk i sin nya fina hatt! Han har velat ha e sånhär typ av hatt sen han provat en (fast halmaktig)
på Lindex. Han tänkte nästan välja en dammodell modell stooor skärn på Lindex, men nää.. Det blev denna!




Mamma och son solar lite.



Sitter på jobbet nu och ska snart sätta igång med kvällsbestyren!



Mora Träsk!

Idag ska jag å Elias gå och glo lite Mora Träsk, ska väl även glo på allt annat där oxå, får passa på medans jag kan.. Börjar 16:30 idag.

Men nästa år! DÅ ska jag minsann gå på festivalen för jag ska minsann vara ledig hela jäkla sommaren!

Denna sommar åker vi kanske till Umeå en sväng, om vi har råd.. Äh, annars kan vi väl lifta dit.

Elias sov bra i allt oväsen, jag oxå för den delen. Vid 06:25 hörde jag underliga ljud.. Elias var vaken i sitt rum och lekte! Skitunge! Han kom över till våran säng och vi sa att det var natt.. (Det vaaar ju nästan natt..) Och ungen somnade om och sover än! (09:22) Nu börjar han vakna, jag sitter vid datorn precis brevid honom!

Nu ska jag mysa med min pojk!

Hatar Kirunafestivalen!!

Hatar att jag måste jobba halva kvällen
Hatar att jag inte har råd att gå efter jobbet (Hade ju hunnit vara där i några timmar..)
Hatar att allt är precis utanför fönstret och hånar mig!
Hatar att det är reklam om det överallt
Hatar att jag inte hinner gå med Elias på dagarna på festivalen
Hatar... Kirunafestivalen!

Är den inte över snart?!

En döskalle...

Gömmer sig i min mage! Läskigt som tusan är det!



Så gå inte och dröm mardrömmar nu bara för att jag visar denna bild..

Skitglad är jag idag iaf!!!

Soligt?!

Min dator visar hela 19 grader! Och ja, jag är i Kiruna! Synd bara att jag ska jobba idag.. Men hinner nog gå på stan en sväng innan jag börjar iaf. Gå på stan och få ångest när dom fixar allt till festivalen..
Har kommit på att jag hade HUNNIT gå dit på lördag kväll, meeeeen har inte råd och ingen att gå med, så det får bli nästa år istället.
Nä, klä på sig nu

Midsommaren

Vi har varit i Parakka fre-sön och faktiskt haft riktigt skönt väder, när solen visade sig kunde man ha linne, när den gick i moln fick man ha tjocktröja, eller ja, inte Jonne då som gick i t-shirt alla dagar..
Jonne fyllde hela 27 år i lördags! Grattis i efterskott, han firade genom att bli morbror, det var väl en bra present?
Nä, ska sätta in lite bilder, orkar inte skriva så mycket.



Spelar lite tennis utanför stugan.



Vid älven.


Elias och Ester.


Finklädd ska man vara i byn!



Leker med småfigurer.






Och VIPS så var vi i Mtj och kollade in badstranden och här tog även batteriet slut.. Jaja, men har haft en härlig helg, nu är det JOBB som väntar heeeela veckan! Okej,är ledig onsdag.. Men jobbar ju hela festivalen så¨har ingen chans att gå.. Nåja, får gå nästa år istället!

Mitt sommarjobb

Jag kommer nog att överleva, inte alltför jobbigt, förutom att det är ganska långa skift.. Men men, man får ju pengar för det iaf! Så det kommer nog att gå skitbra.

Svimmade nästan på jobbet igår.. Vet inte varför, hade ätit och druckit ordentligt hela långa dagen, började må magsjuke-illa helt plötsligt, sen när brukaren skulle duschas på toaletten kände jag att allt började svartna.. Benen blev svaga och jag var tvungen att hålla i mig för att inte ramla ihop.. Sa att jag var tvungen att sätta mig ett tag..
Gick och satte mig på soffan i sista sekund, allt var svart och det blev lock för öronen.. Nåja, jag överlevde det oxå, var bara väldigt yr och skakis resten av dagen och imorse.

Imorgon drar vi till Parakka och hoppas på fint väder!

Kusiner

Elias ville så gärna att Noa skulle ligga brevid honom i sängen när Peka å Noa var här i fredags. Så dom låg där i några minuter innan bebisen blev less. Söta små pojkar!
Elias var iaf överlycklig när Noa låg brevid honom!

Baaaaaaaaaaajs!!

Elias har ju som bekant haft problem med bajseriet i.. Jag vet inte ens hur länge detta har pågått.. Alldeles för läge iaf. Men den senaste tiden har det börjat funka sådär hux-flux.. *Peppar peppar* Han står inte längre förstenad när han är bajsis utan går till toaletten och säger att han är bajsis.. Får hoppas att det fortsätter så, inte alls roligt när han bajsar ner sig och man måste byta kalsonger typ 10 gånger per dag!

Imorse vaknade jag av att det åskade!! Härligt uppvaknande måste jag säga! Jag älskar åska! Tyvärr hörde jag det bara tre gånger, sen var det borta..

Till helgen åker vi till Parakka! Hoppas det inte regnar eller snöar allt för mycket. Jonne fyller ju år på lördag oxå. Kanske köper nånting fint, eller ger honom frukost på sängen i form av en billys kanske, låter väl bra?!

Imorgon börjar jag inskolning på sommarjobbet! Tyvärr missar jag mina program.. Eller dom går väl ännu? Får se om jag hinner se reprisen till helgen..

Leklandet igen

Idag var vi där i typ 2 timmar eller så, Elias hade en kompis med sig denna gång. Dom sprang omkring tills dom var alldeles genomsvettiga. Roligt hade dom iaf.
Elias slocknade på soffan när vi kom hem..I några sekunder eller så, jag väckte honom direkt, hade inte varit en kul kväll om han hade sovit nu.. Nog för att jag jobbar ikväll, men ändå!

Imorgon är dagis stängt och jag å Elias är lediga, sen blir det tre dagars inskolning för min del!! Är nervös faktiskt.. Nytt ställe och nya folk. Men det ska nog gå bra hoppas jag.

Leklandet

Jag å Elias åkte till leklandet idag, var ju ändå hemma från dagis så nånting måste man göra. Elias hade då skitkul! Han hade nog kunnat vara där hela natten, fik nästan släpa honom därifrån.. Han storgrät och ville stanna.. Men men..





  Glad unge på väg därifrån...

  Vi käkade.. Ehhh, nyttig mat.. Kött å potatis!



 
Kläder till Noa, hoppas dom inte hunnit bli för små.. Ungen växer ju!


Köpte jordgubbar utanför coop och ska nog äta dom till kvällsfika. Gott!!

Ensamma hemma!

Imorse åkte Jonne iväg till Börjelslandet för att ha lite möte med jobbet. Dom skulle visst sova i nån stuga i sovsäckar.. Har Securitas blivit fattiga på gamla dagar kanske?!

Jag å Elias är hemma idag, orkar inte gå ända till dagis för att föra och hämta.. Så vi latar oss hemma istället, ska väl gå ut sen oxå, passa på medans solen skiner en liten stund!



Noa börjar nästan bli stor! Ska bli spännande att se vad Noa blir förpeson när han blir större. Ska han bli en envis liten unge eller en sån som lyder allt och alla och sitter snällt på ett ställe tills han blir tillsagd att göra annat?
Äh, han blir nog en jättesnäll liten pojk.

Nästa vecka börjar jag jobba! Spänki spänki!
Men nu är det frukostdags!

Jordgubbar!

Har nyss mumsat i mig massor med jordgubbar! Hoja vad det är gott! Min nya last här i livet, bättre än karra iaf.

Idag hämtade mamma Elias och åkte till byn så jag ska vara hemma å lata mig lite. Ikväll blir det kanske bio!
Kanske äter upp resten av jordgubbarna snart, farligt gott dom där gubbarna!

Kanske borde sova middag så man orkar med bion... Vaknade vid 8 imorse, väckte Elias typ 9, varför sover han så länge nu för?! Kanske för att han somnar vid 21-22 kanske.. Äh, det fixar till sig under sommaren när jag ska JOBBA!

En tvättmaskin!!

Står nere i farstun och väntar på att bli uppburen av Jonne & Dalle!
Jepp jepp, vi har köpt oss en tvättmaskin! Skönt att kunna tvätta hemma istället för att springa alla miljoner trappor ner till tvättstugan. Jag orkar ändå inte bära upp och ner all tvätt..

Har varit hos Peka idag och tittat på lilla Noa, han är så söt så man kan äta upp honom! Fast det ska jag inte, jag lovar! Katja å dom har ju inte sett honom live så jag kan väl vänta ett tag.

Jordgubbar står i kylen och väntar på att bli uppätna.. Gott som tusan!

Men först blir det middag. Blir palt idag, enkelt och gott.

Schema..

Fick mitt schema över sommaren idag.. Hjälp säger jag bara!! Hur ska jag orka jobba från 8-22:30 vissa dagar?! Min höft går sönder bara jag tänker på det.. Blir ingen festival för min del iaf.. Hade så gärna velat gå å se Mora Träsk med Elias, men det lär inte hända. vet inte när dom ska vara, men jobbar ju hela långa helgen.. Jonne skulle ju oxå jobba så jag vet inte hur vi ska lösa det, Elias ser ju fram emot Mora Träsk..
Jaja, jag måste ju jobba iaf så är det bara.

RSS 2.0