Festival

Idag var jag och ungarna en sväng på festivalen, solen sken, Elias åkte karusell och barnen verkade ha det roligt.

 

Imorgon blir det festival för min del, hoppas att det inte regnar.. Inte så mycket iaf. Helst inget alls. Fan, blir irriterad när dom lovar regn ju! Regn annars går väl an, men på festivalen får väl regnet ändå ta en paus? Det blir blött, sminket rinner, alla trängs inne i öltälten under tak och det blir smockat med folk.

Hoja vad negativ jag är.

 

 

 


Midsommarafton

Vi har varit i Jukkas och fikat, varit på loppis, köpt lite nytt skräp, tittat på renar, några har kastat lasso, en sov i vagnen en sväng, sprungit runt (gäller väl mest dom tre barnen) en av barnen snodde en pulka från loppisen och sprang ut i fiket när ingen såg.. Men jag, den snälla mostern hindrade honom från att bli en riktig ganster och lämnade tillbaka pulkan snabbt som blixten.

Sen drog vi hem till mamma hela bunten för att äta riktig midsommarmat, nämligen tacos!

Efterrätten blev jordgubbar och grädde. Så nu är jag mätt för en vecka framåt.

 

Idag fyller även världens bästa lillasyster 25 år! Grattis till henne!

 


*PMDD*

Jag har, vad jag själv tror en släng av pmdd.. Typ pms fast. Jobbigare.

Det har blivit värre för varje månad, denna månad är den värsta på länge.  Känner mig bara så. Blä.

 

Vilka är symptomen?

Många av symptomen vid PMDD påminner om vanlig depression. PMDD skiljer sig dock från vanlig depression genom det cykliska mönstret och de typiskt fysiska symptomen. Vanliga PMDD-symptom är:


*man känner sig intensivt olycklig 
*svårt att se framtiden som positiv 
*man känner sig värdelös - upplever sig inte duga till någonting 
*överkänslighet om man blir avvisad eller kritiserad 
*plötsliga attacker av sorgsenhet eller gråtattacker 
*gråta mer än vanligt utan uppenbar anledning 
*påtaglig ängslighet eller spänningar - känsla av att vara nervös eller uppjagad 
*varaktig och påtaglig ilska, irritation eller ökade konflikter med andra människor 
*svårt att umgås med andra människor 
*intresseförlust för vardagliga aktiviteter tex arbete, skola eller vänner 
*koncentrationssvårigheter 
*ständig trötthetskänsla eller energilöshet 
*ökad aptit eller tröstätande - särskilt salta eller söta livsmedel 
*ökat sömnbehov eller sömnlöshet 
*känsla av vanmakt eller kontrollöshet


Låter väl otroligt spännande må jag säga. Stackars Jonne, stackars barn.

 

Studier har visat att förändringar i kosten kan hjälpa. Att inta mer livsmedel som är rika på komplexa kolhydrater, exempelvis pasta och ris, samt att dra ner på fett och koffein kan hjälpa vissa kvinnor.


Hmm.. Kanske därför det är värre denna månad? Jag har ju minskat på kolhydraterna. Nåja, smal eller olycklig, bara att välja.

Skickade Jonne till apoteket för att föpa lite piller som kanske kan hjälpa, tänkte att han kunde köpa femal balans, men den var ju snordyr (lycka kan inte kosta hur mycket som helst) så han köpte nån billigare burk som skulle hjälpa mot lindrig oro och hjälpa en att somna typ. Får se om det funkar.

 

Nu vet ni det, otroligt spännande va? Jag är inte särskilt spännande alls, har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Blää. Magfettet dallrar när jag skriver, det kommer väl att sitta kvar där tills jag dör. Och säkert efter det oxå.

 

63kg imorse. Det går neråt. Alldeles för sakta för min smak, men jag har väl hållit på i typ en månad, några dagar längre kanske? Vete tusan, borde ha skrivit upp datumet.

Men ärligt talat trodde jag aldrig att jag skulle fortsätta såhär länge, jag känner ju mig själv, vet hur lätt jag har för att falla tillbaka i godisätandet, äta äta äta. Inget godis på en dag, vad duuuktig jag var! Sen dagen efter äta äta äta. Ja, men jag åt ju inte igår?! Då får jag väl äta idag?

 

Men inget godis på typ en månad, inte heller pizza, strips (som jag förut hade kunnat äta flera kilo av)

Inget sug efter sånt heller, eller jo ibland när jag är svinhungrig så kommer ett litet sockersug, men inte alls som förut.

 

Det är bara jobbigt att komma på vad man ska äta, idag blev det frysta hamburgare (inte så bra direkt) men utan bröd iaf. (lite bättre)

Tacogratäng går ju alltid ner, det är smaskens, men annars blir det typ bara kött och grönsaker. (lök, tomat, paprika) så ibland känns det lite enformigt.

 


Barnfritt

Jonne fyller år imorgon så det firade vi igår genom att gå ut och äta, bara jag och han. Mamma kom hit vid 19-tiden och sen åkte vi iväg till stan och hamnade på Kina, eller Nan King som det kanske heter och åt god mat.

Kunde sitta stilla och äta, ingen som skriker, hoppar, tjoar, gråter eller stampar på köksbordet.

 

Sen gick vi till Landströms och tog varsin öl, kallt var det. Både ölen och där vi satt, på uteserveringen.

Men vi fick sitta stilla, prata. Fast det gick sådär med pratandet.. Ett gäng fulla gubbar och gummor satt vid bordet brevid och tjoade och skrek. Men dom hoppade inte på bordet iaf. Inte medans vi var där iaf.

 

Sen tog vi en promenad hem i kylan.

 

Härligt att få äta ifredmåste jag säga. Igen


En härlig dag

Idag hade jag ett så härligt ögonblick. Eller det varade längre än ett ögonblick, men ändå.

Jag och Malte gick hand i hand här bakom vid gropen, solen sken, vinden fläktade lite och det var bara så.. Härligt. Just i denna stund glömde jag bort att han tokskrek när jag försökte laga mat, att han fick tag i en penna och ritade på tapeten, att han slängde saker omkring sig och skrek ännu mer.

Just då fanns bara vi, vi, solen och den fina utsikten.

 

Sen fick jag snabbt hoppa ut ur ögonblicket när han släppte min hand och skulle rusa in bland ett hav av brännässlor.

 

Solen har stekt även idag, svetten har runnit överallt och hela jag är ett klibbigt monster. En dusch vore ju nåt, men det spar jag till imorgon.

 

Elias for iväg till byn med sin mommo och kusin-Noa. Ganska skönt att vara enbarnsförälder, iaf på kvällen efter att Malte har somnat, då är det så lungt och skönt. Ingen som ska ha kvällsfika, hjälp med tv-spel, vägrar gå och lägga sig, skriker om han förlorar i tv-spelet..

Men på dagen är det nästan lättare om båda är här, dom underhåller varandra.. Ibland, eller så drar Malte Elias i håret tills Elias gråter. Men då hinner jag iaf gå på toa medans dom gapar på varandra. Nu förföljer malte mig vart jag än går, men när jag ligger på soffan så kan han leka för sig själv.. Inte helt fel, men ibland finns det behov av att laga mat eller gå på toa. Äh, får väl sluta äta så jag blir smal nångång.

 

64.0kg imorse! -4kg nudå.

Men det pendlar mellan 64-64.9 just nu. Jag väger mig varje dag.. Kan inte låta bli! Ska försöka att bara ställa mig på vågen en gång i veckan, eller två.. Eller tre...

Eller slänga ut vågen.

 

 

 

 

 

 


Ensammen

Ensam med barnen i helg, eller imorgon skulle visst Elias åka med mamma och Noa till byn. Där får han springa bäst han vill och hur länge han vill. Typ.

 

Och denna värme.. Visst är det skönt när man inte behöver ta på barnen skalkläder, vantar och mössa, men nu blir man bara klibbig och svettig. Borde haft en härlig pool att bada i så hade det hela varit bättre.

Men snart kommer regnet och kylan igen och då kommer jag antagligen att längta tillbaka till denna värme.

 

Har förresten börjat läsa böcker (En bok än så länge) igen! Jag hade glömt bort hur avkopplande det var att lägga sig i sängen på kvällen och försvinna in i böckernas värld.

Lånade "I denna stilla natt" av Mari Jungstedt. Ikväll ska jag läsa bok nr 3 av henne. Skippade nr 1 eftersom det var med hård pärm.. Pocket ska det vara!

Längtar faktiskt till ikväll då jag får lägga mig ostört i sängen och bara läääsa! Utan att någon brevid börjar prata medans det är som mest spännande, eller snarkar..

Igår låg jag och läste till klockan 2, var tvungen att läsa ut boken när den var så spännande.

 

 


Imorgon?

Förra veckan ringde tanten som jag skulle gå och prata med ang mitt stora barn.. Hon skulle ringa idag och kolla om tiden imorgon passade, men inte har hon ringt?! Så ska jag dit imorgon eller inte?

 

Elias har ju alltid varit.. Intemsiv, men nu har även dagis reagerat på att han blivit ännu mer.. Intensiv, impulsiv osv. Kanske har med åldern att göra, vad vet jag. Men jag behöver någon att prata med om allt, vissa dagar är ju ganska lugna här hemma, medans andra dagar bara är kaos från morgon till kväll.

Ibland känner jag bara att jag vill ge upp, rymma hemifrån ett bra tag. Vilken bra mamma jag är då..!

 

Som idag är Elias försvann spårlöst från ica och grannen ringde och upplyste oss om att han var hemma.. Varför liksom? Så har han aldrig gjort förut. Och shit vad rädd jag var när jag och Jonne gick runt överallt på stan och letade efter honom. Jag hann ju tänka 100 olika saker som hade kunnat hända honom.

Skulle jag få se honom igen? Var han kidnappad? Mördad?!

 

Jag är glad att han hittade hem helt själv från stan iaf.. Annars hade vi nog letat efter honom fortfarande.

Han har ju inte ärvt sin pappas lokalsinne om man säger så...

 

Så nu håller jag ungen kopplad för resten av livet! Eller iaf tills han fyller 18

 


Tålamod?

Jag äter nyttigare än förut, rör på mig mer än förut, varför är jag inte smal ännu då?!

Jag skulle vilja vakna upp och vara smal, men jag fattar ju själv att det tar ett tag att gå ner i vikt, men jag har inte så mycket tålamod, vill jag nånting så ska det ske NU och inte om en dag, vecka eller månad.

 

Det tog ju ett tag att äta upp sig till denna storlek så det tar ett bra tag att.. Öhh, äta ner sig.

Men försvinner ryggfläsket av att bara jogga? Eller kommer jag ha mina extrabröst på ryggen resten av livet? Inte speciellt snyggt om jag får säga det själv, ryggbrösten är ju för tusan större än dom på framsidan!

 

Men hängmagen kommer nog alltid att vara kvar tyvärr, men det får jag leva med.

Jag vill vara TRIVAS med mig själv, kunna se mig i spegeln utan att börja grina..

 

En vacker dag hoppas jag att jag vaknar upp och är smal..are.

 

Började på 68kg (Hoja!) och imorse vägde jag 64.1kg. Så det går sakta neråt iaf.


Musik gör mig glad

Jag är verkligen glad att jag skaffade mig spotify, musik har en förmåga att göra mig på bra humör! Om det är rätt musik då.. Viss musik för mig på dåligt humör/ledsen/arg.

Men det är häftigt hur musik kan påverka en så, låtar jag associerar med tråkiga händelser kan fortfarande flera år senare påverka mig så jag känner mig som jag en gång kände. Eller jag MINNS då hur jag kände.

Men oftast lyssnar jag på musik som får mig att vilja dansa runt, helst när barnen är hemma då, annars känns det dumt att hoppa runt för sig själv.

Elias vill lyssna på Eric Saade och lejonkungen, Malte är öppen för det mesta som svänger, men har fastnat för Lady Gaga, när jag lyssnar på musik på mobilen kommer han riktigt nära, tittar på skärmen och säger -Gaga!

Men han gillar även Manboy och sjunger -Anbo anbo och dansar lite.

 

Imorgon kommer mina pojkar hem till den städade lägenheten som jag antar inte kommer att vara så städad många minuter efter att dom rusar in. Men just nu ser det fint ut, kanske får fota allting så jag kan titta på korten och minnas hur det en gång såg ut.

 

Nu ska jag fortsätta mitt musikletande på spotify


Ensam hemma

Jahapp, så fick jag nu vara ensam hemma. Lägenheten är städad, tvätten är tvättad och väntar på att få hängas upp, jag har ätit ifred och duschat ifred. Nudå?

 

Väldigt lungt och skönt hemma, men nästan för lungt.. Jag blir ju nästan rastlös.

Ska jag sy gardiner till barnens rum kanske? Hmm.. Då har jag ju nåt att syssla med iaf.

 

Hoppas jag får sova ut riktigt länge nu och inte vaknar vid 7 bara för att. Nog för att det skulle vara sovmorgon, Malte har velat stiga upp 05:45 några dagar nu, men då är det ju NATT fortfarande! Men han tror inte på mig, det är ju ljust ute, så då måste det väl vara morgon?

Mörkläggningsgardiner kanske vore nåt..

Vi har såna som ska upp i vårat sovrum, men dom väntar fortfarande.. Man måste borra upp dom och vi har ingen borr. Funkar silvertejp tro?

 


Gå ner i vikt

Hur många gånger har jag egentligen tänkt att nuuu ska jag gå ner i vikt! Nu ska jag inte äta godis, äta nyttigt och blablablaaaa! Säkert en miljon gånger.

 

Men nu senast jag fick denna idé (Är det kanske lite mer än 2 veckor sen?) Så har det faktiskt funkat! Jag har inte gett upp efter 2 dagar och vräkt i mig godis.

Jag skippar ris, pasta och potatis (Okej, potatissallad har slunkit ner) och äter inte godis och skräpmat. Har nästan inget sug alls efter godis. (förutom nån dag här när jag var skiiithungrig, då smög sig godissuget till hjärnan)

Men jag har inte ätit godis under denna tid. Duktiga mig!

Åt några bitar smörgåstårta när det var kalas, men är det kalas så är det!

 

Har börjat jogga/promenera, känns skönt att röra på fläsket. Speciellt när man känner hur fläsket dallrar när man springer...!

Hoppas jag kan hålla motivationen uppe,vill helst gå ner iaf 5kg till, helst 10 kanske. Men helst av allt vill jag vara nöjd med mig själv, inte känna äckelkänslor när man ser sig i spegeln eller på foton..

Jag vill få bättre självförtroende, nu känns det som om alla stirrar på mig å tycker jag ser äcklig ut.. Magen hänger och slänger, ryggfläsket putar ut där under tröjan och dubbelhakan hänger där som en sopsäck.

Jag vill känna mig lite finare, kunna ha på mig vanliga byxor och slippa gå omkring i mjukisbyxor och leggings. Köpa mig ett par fina jeans som jag inte kvävs av.

Jag vill att barnen ska ha en mamma som orkar leka mer, kanske får bättre tålamod och är en smula gladare.

 

Här hade jag gått ner typ 10kg i vikt. Det var länge sen det där.. Så vill jag se ut igen. Men magen är hängigare nu, en till bebis har bott däroch töjt ut magen alldeles för mycket..

 

 


RSS 2.0