Utvilad?

Det borde jag väl vara efter att Elias har varit borta i typ 8 timmar idag.. Men jag är fortfarande trött, men kanske hade jag varit ännu tröttare om han hade varit hemma hela dagen.. Tack mamma för att du var med honom!

Nu sover Elias.. På golvet.



Såhär trött blir man efter en heldag med sin mommo.




Här är frukosten som Elias dukade fram till oss.. Okej, filen och juicen tog jag fram sen, måste ju kunna få i mig nånting! Men han var så stolt så!
Dukade fram imorse gjorde han minsann oxå! Ananas, tacochips, tacokrydda och julmust. Vilken frukost!





Elias och näst minsta kusinen Ailin. Dom är så söta!


Jag varnar känsliga läsare för nästa bild... Fast ni har nog redan hunnit se den när ni läser här.



Den skyldige försöker gömma sig där i bakrunden..


Det var nog allt för idag tror jag.


Får se om någon har prickat in rätt datum när ungen ska komma ut.. Helst inatt får bebisen komma ut, men men.. I november får jag hoppas iaf.

När kommer bebis?!

Jag gissar på 18 november, ungen vill dela födelsedag med mig..
Vikten på säkert iaf 4500g.. Huuur ska bebisen kunna komma ut?

Jonne tror 17 november och att vikten blir 4650g.....

Vad tror DU?!

Nånting måste man ju roa sig med. Ungen är ju beräknad till 19/11 så.. Nångång i år kommer väl ungen ut iaf.

Lite bättre idag..

Känns en gnutta bättre, fått sova en timme extra.(Tack älskade Jonne!) Han är ledig lite denna vecka så det känns skönt.
Ska nog till soptippen med lite skräp, kanske handla oxå, har skrivit en lång matlista som räcker några dagar..
Pojkarna har vattenkrig i badkaret och jag ligger i sängen och klickar på datorn. Känner mig lycklig idag, har två fina pojkar och ska få en till. Blir ensam tjatkärring i hushållet men det passar nog mig bra.
Ska försöka njuta av sista tiden då vi är bara vi tre i familjen, japp försöka iaf. 22 dagar kvar nu, eveuellt +14 till.. Men jag överlever nog.

Är lite nervös ändå, när börjar det? Hur börjar det? Kommer jag att dö denna gång? Trodde ju det förra gången så.. Hur blir resan till Gällivare? Ja.. Snart ligger jag där och skriker av smärta. Underbart!

Pepparkakor blir man snäll av

Har jag hört iaf.. Så jag trycker i mig några miljarder och hoppas på det bästa.
Pepparkakor är gott, doppade i mjölk så dom blir sådär lagom mjuka.. Mums.

Jonne fick åka ut å jobba en sväng ikväll.. Men förhoppningsvis kommer han hem snart så vi kan gå och sova. Jag vet, jag kan gå och lägga mig själv, men inte lika mysigt ju.

Jag vill bli mig själv igen, jag vill kunna resa mig upp ur sägen/soffan/golvet utan att det känns som om fogarna ska gå sönder, jag vill kunna vända mig i sängen utan att behöva halvgråta av smärta, jag vill kunna plocka upp saker från golvet utan att en bautamage är ivägen hela tiden. Den är ivägen dygnet runt! Kom ut nu bebis!

Julklappar ja.. Börjar bli dags att tänka på det, kommer nog inte orka shoppa julklappar i december.
Katja, vad vill dina ungar ha?
Blir inte många julklappar i år.. Tyvärr, ekonomin är redan dålig och kommer ju knappast bli bättre när man tyvärr bara får lägsta föräldrapenningen..jag vet jag vet, får skylla mig själv..
Skatten ska vi betala denna månad, 5700 härliga kronor vill dom ha. Riktigt rolig jul blir det.
Funderar om man kan sälja nåt man har hemma, men vi har inte mycket av värde precis, bilen kanske, men den behövs som..

Nä, orkar inte tänka mer ekonomi, blir ju galen av sånt. Kan man bara inte få vinna lite pengar?!

När?!

När ska jag få sova?! Har sovit väldigt skitdåligt två nätter i rad nu. Flera vakentimmar per natt och det lär ju inte bli bättre när bebisen kommer.. Jag får väl sova om sådär.. 2 år kanske?
Men snart kanske jag kan ligga hur jag vill, vända mig i sängen utan att nästan skrika av smärta! Kunna stiga upp utan att det känns som om höften ska gå sönder. Oj vad jag längtar!

Elias och Jonne gick över till Jonnes föräldrar nyss, jag ska vila. Snart snart. Skulle behöva sova, men det tar många, många timmar innan jag brukar lyckas somna, men vila kan jag väl göra.

Höstlov nästa vecka, ska vara hemma och uggla, Jonne jobbar iaf fre-sön, antagligen under veckan oxå.

Nä.. Ska trycka i mig nåt ätbart sen vila.

Ledig lördag

Ja, hela familjen ledig! Härligt värre! Ska på loppis och.. Ja, det var väl det.

Var barnvakt igår till Noa en sväng och såhääär glad blir man då:



Och dregla kan man oxå göra..

V hade mysigt, lyssnade på musik och lekte. Noa åt lite oxå och sen kom päronen tillbaka.

Var hos mamma och käkade tacos.. MASSOR med tacos.. Mätt blev jag. Men tydligen inte tillräckligt mätt så jag kunde trycka i mig lite chips, ostbågar, karra och cola.. DÅ var jag mätt!
Tittade såklart på lilla söta Liv oxå!



Men hon ville helst inte bli fotat.. Började grina så fort man tog fram kameran.. Kanske redan är less på fotografer?! Hoja, inte redan väl?!


Ska börja klä på familjen nu så man kommer iväg nångång.

Mitt i veckan

Vill ha mer snö och mer minusgrader!

Träffat lilla Liv för första gången, tänk att jag är faster?! Är man inte gammal då? Fast jag kanske har blivit några år äldre utan att jag märkt det..

Var hos bm igår, allt var bra med bebisen och halvbra med mig.. Vissa dagar känns lite lättare, för varje dag som går så är det ju en dag närmare att bebisen ska komma ut. Men less är jag.. På att vara på smällen. Det blir bara två ungar, sen räcker det verkligen!

Till jul är vi fyra i familjen, en liten skrikig bebis ska vi ha. Eller Elias har ju beställt en som inte skriker så vi får se vad det blir för nån filur som tittar ut.

Nääää, kom ut nu lilla bebis! Eller iaf före 19.. Vill inte gå över tiden! Kommer säkert gå över 2 veckor.. Sen sätter dom väl igång förlossningen. Håhåååjajaaaaa.
Det kommer säkert komma en 5-kilos klump.

Äntligen

Ville ooooxå ha en såndär svävande bebis som Nina har på sin blogg.. Så efter mååånga om och men fick jag till det, eller fick dit den iaf.. Är ju inte så haj på sånt här, men kanske lär mig nångång.
Man kan klicka på siffrorna där under bebisen å se lite andra.. Siffror.

Varit på loppis idag, Elias hade en egen 20-lapp och köpte en brödrost, ja, en leksaks då. 10:- fick han betala så han har lite pengar kvar. Så ett bra tag så åt vi rostbröd här i lägenheten.

Elias är hos sin fammo en sväng nu, skönt med lite andrum måste jag säga. Tack alla som orkar med min duracellkanin ibland!
Peka var ju så snäll å var med Elias en sväng när jag skulle på föräldramöte och Jonne jobbade.Tack Peka!

Jag är trött, less och.. Trött. Hela kroppen skriker efter sömn, ändå somnar jag vid 21-22 varje kväll (nästan då) och vaknar vid 7-8. Ganska lagom tycker jag, men inte bebisen i magen.. Dags att komma ut nu kanske?!

Har vi glömt att köpa nåt viktigt?
Blöjor ska inhandlas, inte hela världen om ungen kommer ut och vi inte har blöjor hemma just då, det finns nog affärer då oxå, men skönt att ha det gjort.
Amningbh och såna roliga saker ska jag kika på imorgon, har ju 25% rabatt på ett köp på lindex, så dit kanske jag orkar gå imorgon.

Nä...

Ensamma hemma

Jonne jobbar hela dagen, jag å Elias latar oss hemma.. Eller det är väl mest jag som latar mig, är inte jordens mest pigga människa nuförtiden..

Bad Elias för några dagar sedan att ta på sig sin pyjamas, kanske glömde jag säga vems pyjamas för såhär såg han ut sen...



Mina suuuupersnygga musse pigg-pyjamasbyxor!




Noa tittar på när Jonne lagar mat. Dom var här och åt lite tidig julmat för några dagar sen. Det blev köttbullar, prinskorv, potatis, mimosasallad, röbetssallad och såna goda grejer. Det är väl jul snart?

Fattar inget..

Av att göra om sin blogg, så det blir 2 bilder + en liten del av en bild där uppe.. Nåja, det får duga.

Idag är Elias på dagis och jag tar en välbehövlig vilodag, funderar på att lägga mig i badet.. Om jag orkar. Föräldramöte på dagis idag, får se om jag orkar gå..

Hemma.. Igen

Jahapp, det blev inget dagis idag heller. Elias kom till oss på natten och hostade och snorade så han får stanna hemma idag oxå. Nu är han pigg som vanligt bara lite snorigare.. Men har inte samvete att skicka honom på dagis, det får bli på torsdag istället.

Jag kommer att gå under, men Elias slipper snora på dom andra ungarna. Nog för att varannan unge går omkring med 2kg snor under näsan nu, men min unge får göra det hemma idag.
Jo, Elias brukar oxå vara snorig på dagis, men inte sådär att det är KOSTANT snorande och äcklande. Bara lite "lagom" med snor. Och så ska man väl kolla allmäntillståndet och sånt.Äh, han är hemma idag iaf.

Ungen badar å har skojigt, Peka å Noa kommer kanske hit sen. Biblioteket kan vi ju besöka.. Ja, det var väl det.

Gnälligt inlägg

Får man ge upp nu?
Får man lägga sig på golvet och gria och skrika att man inte vill längre?
Jag vill ge upp, jag vill verkligen det. Är så trött, orkeslös och mår verkligen skit helt enkelt.
Jag vet jag vet, jag får skylla mig själv. Men hade jag vetat hur det skulle kännas att vara gravid igen så hade jag nog låtit bli.
Elias hade fått bli ensambarn.
Men denna unge blir sista ungen, jag vägrar vara gravid igen. Aldrig mer säger jag bara. Aldrig.

Har nog aldrig mått så dåligt som jag gör nu.

Imorgon åker Jonne iväg till Haparanda och blir borta till ons kväll. Jag önskar redan nu att det vore tors.. Jag vet inte hur jag ska orka.
Var hemma med Elias idag och har ju även varit hela helgen med honom när Jonne jobbat och nu är jag trött. Jag orkar inte mer och det märker Elias. Han kan göra nästan vad som helst utan att jag reagerar, jag orkar helt enkelt inte. Han är väldigt understimulerad men vad ska jag göra? Jag orkar inte gå ut och leka, kanske i 5 minuter sen skriker min kropp efter vila.

Men imorgon blir det bussen till dagis och sen ska jag invadera Pekas lägenhet tills han ska hämtas.. Hoppas inte Peka ska göra annat bara.
Ons är ungen ledig å kjag å Peka ska träffa lite folk från sjalbarn, skoj att se lite andra folk än Elias..

Nu måste jag sova, hur bra det nu brukar gå.. Jag vill ha bort den här magen nu! Vill sova hur jag vill!!

Jaja, har väl gnällt färdigt för denna gång.

Söndag........

Är det inte natt snart?! Är så trött och less.
Elias kom å la sg i vårat sovrum inatt, han snorade och hostade så mycket.. Jaha, sjuk unge, han är nu bara snorig men verkar pigg iaf. Ingen feber iaf.


http://www.youtube.com/watch?v=6IOpLSaJXpw


Sätt på ljudet...







Så.. Vi har lite snö, men jag vill gärna ha meeeeer!!



Overallen passar precis på Noa! Inte behöver han en större, nejnej, slöseri med pengar!


Var är min ork?!

Verkar som att nästan alla gravida kan springa runt och göra en massa saker tills dom föder ut ungen. Själv har man lite över 40 dagar kvar och har slut på ork. Totalt slut i kropp och hjärna.
Tänkte gå på stan, men är det ens värt det? Jobbigt att gå, klä på sig och sen alla trappor.. Orkar inte ens försöka.
Det enda jag gör är att ligga i soffan och halvsova, jag orkar knappt annat.

Vissa dagar har jag en gnutta ork och kan göra saker, men då är jag soffliggandes minst en dag efter..
Jag är så less så less.
-Tänk på annat, säger mamma.. Skitlätt, verkligen.
-Det är ju snaaart bebisen kommer ut!

Tycker du att 1½ månad är snart?! Du måste ha fel i hjärnan. Du får inte äta förrän om 40 dagar,är det snart då?!

Magen har exploderat till en gigantisk badboll, vågar knappt träffa folk, dom tror ju att det är dags närsomhelst.. Men näää, jag har bara en gigantisk mage till min korta feta kropp!!

Jag är less.

Soffliggare..

Är en riktig soffliggare idag. Har ont och vill bara vila.. Så länge jag orkar.



       

Lite lika ändå? Nu är dom ju bara två och inte tre.. Men valde mellan två bilder och det fick bli båda.. En pojke lite rundare än den andra...


Härligt med snö!

Blev glad när jag tittade ut imorse, snöööööö!! Äntligen lite vinter! Det snöar fortfarande, hoppas det inte smälter bort.. Ju mer vinter det blir desto närmare känns november!
Jag vill bara ha ut den hr ungen nu! Den är väl färdigbakad ändå, bara att hoppa ut den? Väl?


Tittade på Ugly och DH igår, äntligen börjar dom igen! Men skippade godis och käkade detta istället.



Det kanske inte ser så aptitligt ut, men det var skitgott!
Vindruvor, hunungsmelon, kiwi, hallon (från frysen..), banan och passionsfrukt. Måste göra det igen.. Snaaart!





Elias ser lite trött ut, men inte så lätt att hitta en bild där båda pojkarna ser.. Normala ut. Alltid nån konstig min från nån av dom.


Idag ska vi äta fetaostgratinerad kyckling med bulgur! Längtar redan till middagen!
Nu ska jag äta lunch tror jag, gårdagens rester, köttkorv, potatismos och rivna morötter. Få se hur det smakar såhär dagen efter.

Helgen över



Har haft helggäster, Peka, Dalle å Noa var här, Dalle å Jonne spalade dator och Noa sprang i gåstolen.
Elias var i Mtj och härjade istället.





Nördarna nördar sig.




Noa gillar sin gåstol. Bra grej det där med gåstol, måste nästan köpa 3 till!





Vaknade till detta i söndags, jag vill ha meeeeer snö!!!

Nu är jag hungrig. Men kanske ska sluta äta så min bm inte skäller ut mig för att jag har gått upp så mycket i vikt... Bara äta 2 morötter per dag, låter nog bra det.





RSS 2.0