Massa ungar



Nu finns det iaf två blekfisar!! Snart en till..

Känner mig stor, tjocj och svettig. Folk kommer säkert börja fråga om det är dags snart.. Ehhh, det är väl lite över 100 dagar kvar, men det är väl snart?!
Ungen lever om iaf, ibland för mycket så man blir kocko, ibland för lite så man blir kocko av det oxå.. Är det inte över snart?! In i v.25 imorgon.. Det tar sig!



Min lilla pojk med klämma i håret! Sa till honom att man måste klippa luggen, annars får man ha klämma (Eller Katja sa det där om klämman..) Så jepp, han ville ha klämma! Å inte fick jag tillbaka den heller, jag skulle minsann få köpa mig en egen..

           


Köpt en radiostyrd bil som pojkarna lekte med.
Jag satt i solen och såg tjock ut.
Sen spelade dom innebandy en sväng.
Sista bilen är på Elias utanför Statoil när vi tvättade bilen.

Det var våran dag det. Sen åt vi god mat lagad av våran egen kock Jonne.
Imorgon blir det väl marknad om någon kör dit oss..

Maaaaat!

Igår käkade vi på nya Thai och grill, jag tog en nr.11, skitgott var det! Jonne tog en nr.19, lite starkare än min så jag smakade bara lite kyckling, men gott var det! Elias ville ha en hamburgare, med baaaara ketchup, mums..




  Hälsade på nyaste kusinen igår oxå, Elias gillar bebisar.. Som tur är..

  I lördags hade vi besök av näst-nyaste kusinen med föräldrar. Vi käkade mat å spelade kort.


Nu vill jag ha frukost! Vaknade tidigt idag känns det som.. Halv tio! Hade nog kunnat sova ett bra tag till, råkade somna efter halv två igår.. Men men, man får sova en annan gång.

Hemma igen

Känns skönt att vara hemma även om man saknar att vara på semester.. I regnet, men ändå. Det har ju inte regnat varje dag precis.
Kom hem vid 23:30 igår, startade vid 14-snåret nångång. Stannade några gånger och uungen var vaken heeeela långa j*&%vla vägen! Fattar inte hur han orkade.. Höll på att somna där på slutet, men höll sig vaken. Men han var jätteduktig, tittade på sina filmer, lekte lite med sina saker och var bara jätteduktig. Skönt.
Sätter in lite bilder:

  Man kan vara ute fast det regnar!

  Leos lekland var pojkarna på.

  Såhär får man somna när man är på semester minsann!

  Spelade lite minigolf, jag hade inte tålamod, trodde jag skulle mörda nån när bollen inte ville ner i det där förbannade hålet!

       Tropikhuset

  Man blir trött efter att ha badat å varit på tropikhuset..

  Spindelmannen i soffan!

    Vi hann med ett kort besök på Pite dansar å ler.. På hemvägen alltså.


Nä, dags att duscha å sånt roligt, känner mig lite äcklig efter bilresan, myggbett överallt efter att vi stannat å rastat efter vägen, jäääklar vad mygg det var uppe i norr!!





Bada!

Idag ska vi bada minsann! Men eftersom solen inte vill visa sig idag (inget regn än så länge iaf..) så ska vi på ett innebad å plaska lite.
Igår grillade vi, gott som tusan var det! Elias somnade vis 12 på natten.. Senast hittills, annars somnar han vid halv tolv kanske..

Sen ska vi till ett hus full med spindlar, ormar, ödlor och apor, Jonne är ju liiite smårädd för spindlar så han ska minsann hålla i en spindel! Eller inte..

Shoppade kläder på h&m för typ 1300:-.. Men inte bara till mig iaf, Elias stackarn fick inga kläder! Men det finns inte så fina barnkläder på h&m, åhlens och kapp ahl, det är ju bara fula musse pigg å spindelmannen, lindex har ju faktiskt finare kläder, tur att vi har det i Kiruna iaf.

Nä, nu ska jag stressa på Jonne så vi kommer iväg nångång!

Den oändliga resan

Resan till Umeå gick faktiskt mycket bättre än vad jag hade trott!
Vi steg upp vid 3-3:30.. Tiidigt! Elias var inte överdrivet pigg precis. Fick upp honom i soffan, efter en stund gäspande så säger han Neeeeej och går oh lägger sig i våran säng.. Jaja, vi kom iväg, Elias tittade på Turtles i typ två timmar, sov tre timmar, tittade på Turtles tills en bit efter Skellefteå, så alt gick bra.

  Det hemgjorda dvd-fodralet! Skitvackert... Men den fyller sin funktion.


 Ny skötväska.. Reeeea, 199:- (Hade kostat 479:-) Och en Star Wars-body till Noa.. Lite stor, men han växer ju ibland!

Har mobila bredbandet, det går seeeeeegt, men det funkar, mitt nätberoende stillas en smula iaf.

Nu börjar maten lukta färdigt.


Imorgon..

Då åker vi till Umeå! Rädda mig! Jag ska ju underhålla ungen i baksätet.. Har laddat med en massa filmer, mutor, leksaker och.. Ja, det var väl det. Vänta nu, vart la jag sömnpillrerna?!

Elias har varit i Parakka över natten utan sin mor och far! Ganska skönt.. Har hunnit lata mig och packa! Det ni!

Ska fortsätta packa nu.

Ledig dag!

För Jonne då, jag har ju varit ledig med Elias ett tag.. Och än har Jonnes jobb inte ringt! Ganska otroligt..
Slänger in lite bilder när jag ändå är här.


  Ungen min gillar att cykla.

         Noa börjar bli stor, kan hålla upp huvudet ganska bra nu!


Bebisen slocknade hos moster. 


Idag blir det väl leklandet för oss kan jag tro. Nånting måste man ju hitta på!


Lite tråkigt..

Elias vill bara ligga i soffan just nu, lite slut efter att ha varit ute med fammo typ hela förmiddagen, han hade haft roligt iaf! Jag oxå för den delen.. Tvättade kläder, duschade å låg i soffan. Inte helt fel.

 Min lilla "bebis"! Ungen älskade blåbär och gör det fortfarande, han ser inte riktigt ut sådär efter att ha ätit blåbär nu..

 Fin i klänning!

Nu kom det lite besök så jag får sluta dega framför datorn.

Utelek..

För en av oss iaf. Höll på att göra oss i ordning för att gå ut, då Elias kommer på den smarta idén:

-Mamma, du stannar inne så går jag ut själv!

Ooookej, det kaaan du väl få.. Han är så duktig på att stanna på gården, har aldrig rymt.. Än så länge iaf. Han är lite rädd för bilar (jag kanske har skrämt honom..) så han vågar inte gå föör långt.. Än iaf.
Nu är han där nere och gungar och har sig. Jag ska göra mig i ordning och gå ut jag oxå. Innan regnet kommer. Eller vad nu som är så farligt med regn, men men.

Snaaart dags för Jonnes semester! Tralalalalaaaaa! Jonne behöver verkligen semester stackarn, jag borde söka nytt jobb till honom.. Kanske flytta.. Hmm, Luleå? Nä, tråkigt,Umeå då? Har aldrig varit där (vad jag minns) så jag vet inte hur det är där, men säkert spännande. Ska bara ta med mamma å Peka så flyttar vi!

Tänk vad man är konstig..

Skaffa en till unge?! Är man riktigt frisk i huvudet?! Länge kvar än men börjar bli mer verkligt för varje dag som går.
Ha en till bebis efter att man har haft en Elias?! Orkar man..?! Man gör nog det av någon konstig anledning. Elias som var (är) en minst sagt krävande liten pojk, krävde ständig underhållning, var inte direkt nöjd..  Man var helt enkelt slutkörd vareviga dag,undrade hur man skulle orka upp nästa dag..

Ja, en tillpå jäsning, är bara i v.22 så det är som sagt ett tag kvar att förbereda sig på. Nu är man beredd på att det kan bli en "jobbig" unge, sömnlösa nätter, skrik dagarna i ända, bajs, piss och enn massa spya. Men ändå längtar jag dit av någon konstig anledning, ett nytt litet liv, Elias ska bli storebror, men inte en som skriker.. Den får skrika när den kommer ut, men sen räcker det! Har han sagt några gånger.. Vi kan ju alltid hoppas.

Nu ska vi börja projekt lägga unge, eller det är väl inte så svårt, det som är en utmaning är att slita honom från datorn. Han vill leta Star Wars spel och frågar varje gång -Tycker Dalle oxå om Star Wars?!

Trött, trött, trött, ska äta middag snart, blev en ganska sen lunch idag.

Grillparty!

Eller party och party, men grillad mat blev det iaf! Och gott var det såklart! Var hos mamma med Jonne, Elias, Peka, Dalle, Noa och Kita var oxå där.. Solen sken nästan hela tiden och det var ju ganska varmt.

 Försökte få Noa och skratta, men det fastnade inte så bra på bild. Tvingade sen ungen att sova i vagnen och han sov över 2½ timme! Vaknade till nångång men då tvingade elaka moster honom att somna om..

  Grillmästaren grillar för fullt i mammas nya fina grill!

 Elias ville undkomma myggen så han passade på att ligga i vagnen under myggnätet medans Noa var och tankade lite käk. Låg där ett ganska bra tag..

 Kita solade.



            Var i järnvägsparken idag oxå.

Nu är jag trött, måste vila upp mig inför veckan ensam med Elias!

Sjukhusat lite idag

Var på lassa igår, hade tydligen ganska lågt hb (105.. Inte såå lågt tycker jag, men men) Så jag skulle lämna mer prover idag och se om jag har b-12 brist, järnbristeller.. Brist på nåt annat.. Kanske HJÄRNbrist?! För så känns det iaf..
Nå jag tror att det är precis som det ska vara, brukar ju inte ha skyhögt hb om man säger så..

Elias hängde med mig både idag och igår, han tyckte det var ganska spännande när tanten tog blooood från mamma! Elias är inte så himla förtjust i blod, kan bli hysterisk om han blöder nånstans.. Jag däremot gillar att ge blod, sticka i fingret och ta sprutor! Hääärligt!

Nu är jag trött, trött, trött och trött. Orkar inte riktigt vara mamma idag, kan man ta ledigt en dag och bara sova?! Synd att Jonne jobbar typ nästan hela Elias vakna tid och är trött när han kommer hem vid 19 typ.. Det förstår man ju, men jag är oxå trött! Ska bli skönt när han har semester, om nu de på hans jobb kan låta bli att ringa honom.. Hoppas kan man ju alltid.

Vill bara sova..

Är så jäkla trött!

Ätit god thaimat med Peka, Dalle, Jonne, Elias och Noa.. Fast Dalle å Elias käkade hamburgare och Noa fick ingen fast föda alls! Herregud! Så när inte Peka såg så fick han en polkagris! Ungen måste ju få nåt gott!

Trevligt med lite besök av lilla Noa, han är så söt och växer som ogräs! Han börjar bli stor.



Elias växer inte lika fort längre.. Men han är lika söt för det! Jobbig, visst, speciellt när man själv är trött och grinig.. Men men, hoppas allt känns bättre imorgon och att jag är piggare.. Jooo, säkert.


Elias tyckte förresten att Noa skulle sova här (utan Peka) och helst i Elias säng. Å JAG skulle mata ungen på natten när han skrek! Jadu.. Det skulle säääkert gå jättebra, jajjemänsan! Han hade gärna fått sova här om han bara var lite större och åt ur flaska. Så Peka, vänj honom och dumpa honom här och fly utomlands! Det hade jag gjort..

Nu ska jag försöka slita bort Jonne från hans käraste ägodel nämligen datorn.. Brukar gå mindre bra.

Pojkar på bild

           






Ingen dag kvar...

Jaha, jag har en dag kvar att jobba, sitter i lugn och ro och äter frukost då vi hör Elias.. Han hostar, hostar, hostar.. Å hostar lite till. Jahapp, stanna hemma?! Jonne försöker ringa runt så han kan stanna hemma, men går inte så bra. Jag ringer till samordningen och tillslut fixar det sig. Jag får ta med Elias till jobbet nån timme, är ju en som går brevid som ska börja jobba imorgon, men som tur var så hade han gått brevid igår oxå så han kan ta resten av dagen ensam. Jag måste dock ge medecinen då han inte har delegering.

Elias väljer dom bästa dagarna att bli sjuk måste jag säga!
Nog HADE man kunnat skickat iväg honom till dagis men.. Nä, han hostade ganska mycket och man hörde att han "väste" lite när han andades. Så han fick sin lite starkare astma-medecin oxå. Nu verkar det lite lugnare, kanske för att han tar det väääldigt lungt framför datorn just nu..

V.30 åker vi till Umeå! Med bil! Med Elias! I en bil! I flera timmar! Ojojoj.. Hur ska det gå?! Massor med mutor, leksaker, dvd-spelaren, mera mutor, åka tidigt så ungen sooover!
Hoppas vi hinner shoppa lite där, eller hoppas det finns nå roliga affärer. Vill ju glo på typ barnens hus å bebisaffärer.. Här finns ju typ bara Lindex.. Huuuuur kul är det?!

Nä, nu ska vi spela lite spel tror jag.

En dag kvar...

På jobbet alltså, orkar helt enkelt inte med allt som måste göras på jobbet. Att jobba som personlig assistent är ju inte alltid helt lätt alla gånger. Speciellt inte om man har foglossning och får ooont av att bära en liter mjölk..

Åt på Thai och Grill idag, skitagott var det! Tog nr.17, trodde det var soppa bara först men hittade massor av kyckling i botten! Måste helt klart äta där igen!

Elias har vi varit i byn och vi har latat oss och bara.. Latat oss. Hur skönt som helst! Var hos Peka igår, men fick träningsvärk i armen, lilla Noa somnade i min famn och sov över 2 timmar där.. Fanns fint öronmärke på min arm efteråt, svettigt var det oxå! Men mysigt, han är så söt den där ungen!
Ska bli kul när han blir större och kan göra lite roliga saker. Som att hålla upp sitt eget huvud till att börja med.

Nä, får så jäkla ont i ryggen av det här, ska göra allt jag ska (sjalbarna och familjeliva och kanske lite cc:a) sen ska jag sova!



F-f-f-fredag

Kallt var det när jag cyklade till jobbet, kände att jag skulle ha tagit fingervantar.. Och en varmare tröja!  Kanske vinterskorna oxå och ett par långkallingar.. Nä, men min dator visar hela 10 grader varmt!

Imorgon ska mamma ta med Elias till byn! Dåååå ska jag sooooova! Tack mamma för att du tar med våran lilla skitunge! Det kan behövas ibland.. Speciellt när jag är gnällig och eländig och knappt kommer upp ur en soffa.. Ynklig liten skit!

Jag är så jäkla trött idag, jobbade 8-22:30 igår, hem och försöka sova (Såg äntligen dom där DH-avsnitten jag missat!) sova sova, klockan halv fem vaknar ungen!! Men somnar sedan om i våran säng vid 5-tiden. Upp å äta och sen tillbaka till jobbet. Var jag inte här nyss?! Tyckte jag kände igen stället.. Jobbar bara till typ 15 idag så det känns ganska okej ändå.

Ska börja fixa frukost nu.

Regn?!

Ska det regna idag?! Vi tänkte ju gå till lekparken, men får se hur det går med den saken.



På utebadet igår, orkade inte ta så många bilder.. Det var ju varmt å svettigt!




Noa ligger å snackar med en grej i vagnen medans hans mor och far badar med min pojk.


Vad ska vi göra idag då?! Gå på stan? Svettas? Fast det gör jag nog bara inomhus idag.

Imorgon jobbar jag 8-22:30, ser inte direkt fram emot det..

RSS 2.0