En vagn...

Rååååkade köpa en vagn jag hittade på blocket.. Vet inte hur det gick till, det bara hände lixom!




Hoppsan hoppsan...


Var på lassa idag och fick järnDROPP! Fick ligga på en hård brits i över en halvtimme med armen stilla medans järnet rann in i mitt blodomlopp genom en nål i min hand!
Lite långtråkigt var det faktiskt..

Hade tydligen dåliga järndepåer i kroppen, att ta järntabletter hjälper inte så bra mot det, så in i blodet med det direkt!

Gick in i v.29 idag... Är less less less

Dolt nummer

Imorse vågade jag äntligen svara på det dolda numret som har ringt 2-3 gånger under de senaste dagarna.. Jag brukar inte våga svara alls, men vafan, en gång kan ju inte skada.
Å det var visst min bm som ringde, har ju tagit blodprover för någon vecka sedan, kolla hur mycket järn jag har lite överallt..Å ndra konstiga saker i blodet. Å jag behöver tudligen järninjektioner..
Så på fredag är det dags för första! Ska tydligen ta typ 10 stycken, blir några gånger i veckan.. Varje besök skulle ta typ en halvtimme.. Hur länge kan det ta å ge en injektion?! Eller hur man nu gör..

Snart ska Elias till dagis, han äter frukost nr.2 just nu bestående av ett äpple.

Storfrämmande!

Idag har båda Elias bebiskusiner varit å hälsat på! Elias var ju inte hemma då, han har minsann varit med mommo och plockat blåbär!
Eller Elias var ju hemma sen å träffade Noa,på kvällskvisten då.

Vad Noa har gått och växt till sig måste jag säga! En tung liten bebis är han nu!



Dom två söta pojkarna Mikko!

Nu ska jag fortsätta glo film med Jonne. Gröna milen tittar vi på, en väldigt bra film!

Bloooood!!

Var å lämnade 5 rör blod till bm imorse.. Hoppas hon har roligt med dom!
Var ju till bm i måndags, blodvärdet låg på 111 (tror jag) har gått upp sen sist iaf då jag hade 105! Ska dricka blutsaft nu oxå.. Mums! Hjärtat slog på bebisen, 136 slag/minut. Elias hade alltid högt, 150 kanske.. Om jag inte minns helt fel.



Elias var så glad efter att hade klistrat dom där hjärtorna/stjärnorna på sina tissar!  Och på kinderna oxå..


Trött, tröttare, tröttast

Igår fick Elias sova hela natten i våran säng. Vi kollade på Lilo & Stich och sen Simpsons. Sov väl typ bara på min sida, Elias vill helst ligga PÅ någon och sova. Inte mig emot, jag tycker det är mysigt.
Somnade vid 23 igår och vaknade vid 9. Ändå är jag så trööööött så trött, orkar knappt nsätta mig upp i soffan.
Järntabletten har jag kommit ihåg att ta, kanske behöver jag ta 14 till? Ska till bm imorgon så då får jag kolla järnvärdet. Sist låg det väl på.. 105 tror jag. Får se om det har stigit eller inte..

Trött.. Trött.. Hade velat åka på coop, jysk (om nu det är öppet på en söndag.., och öb) men har man ingen bil och inga långa ben så blir det inte av.
Ska försöka hitta nån hylla att ha i sovrummet och i toan. Sen vill jag även ha en enkelsäng att ställa brevid våran. En som är lika hög som våran nuvarande säng, som bebisen eller Elias kan sova i sen.. Jaja, får se om man hittar nån sån nångång.

Ska fortsätta vara trött nu, Jonne kommer inte hem förrän seeeent så vila får jag inte göra. Stackars Elias vill gå ut, men inte själv.. Måste orka borsta tänderna och göra oss i ordning så vi kanske kommer ut en liiiten stund iaf.. Trött trött..

Va?

Tror Elias har 14kg vax i öronen.. Eller så gillar han ordet VA?!
Vad man än säger så frågar han Va?! Säger man att det inte var nåt så frågar han ut en tills man säger vad man sa..
Mina öron blöder lite lätt ibland på kvällarna efter Elias prat, han är ju aldrig tyst!

Nu ska vi äta mat!
-Va?!
N u  s k a  v i ä t a  m a t !
-Varför det?
Så vi blir mätta
-Varför ska vi bli det?
För att.. Öhh, vi ska det
-Man varför dåååå mamma?!

Osv,osv i all evighet...

Sen är det ju:

-Vad gör du?
-Varför gör du så?
-Varför gör pappa så?
-Varför gjorde jag så?
-Varför sa du/jag/pappa det?
Tycker bebisen att det killas/låter/nånting annat?
-Kommer bebisen snart?
-Va?
-Varför då?
-Kommer bebisen snart?
-Va?
-Va?

Idag har vi skickat iväg Jonne till Dalle för att nörda lite. Vi.. Städar.. Eller lite iaf, diskat, satt på en tvätt, rensat Elias garderob..Öhh,plockat lite, men det är MASSOR kvar! Får se vad jag orkar idag.

Tänkte ta bussen till coop åÖb idag men det går INGA bussar på lördagar!! Jaha.. Kanske blir en promenad med miljarder pauser dit å så får Jonne hämta sen.. Om det nu inte börjar regna en massa, då stannar vi hemma hela dagen istället.

Kallt och härligt!

Äntligen är sommavärmen borta! Jag svettas ändå, men inte riktigt lika mycket.. Skönt att kunna ha täcke på natten!


Elias gillar att läsa böcker innan han ska somna, han vill helst ha ALLA sina böcker i sängen IFALL han vill läsa allihopa.. Hittade honom sovandes såhär igår:



Somnat mitt i Barbapapa..



  Här låg han och tittade tv imorse.. Fick ju nääästan plats iaf! (Noas sovvagn när han hälsar på..)


Vad tusan ska vi göra idag? Jonne jobbar ju.. Å till helgen ska han vara hos Dalle å data, så jag å Elias blir ensamma.. Äh, alltid hittar vi på nånting.

Jag är i form!

Rund är en form.. Precis så känner jag mig nu å det är ju ändå typ 14 veckor kvar tills ungen är beräknad att ploppa ut! Jag är så less på att vara fet, svettig och grinig. Jag ska ALDRIG mer vara gravid efter det här! Detta blir sista barnet! Elias var ju tänkt att vara både första och sista.. Men men, dum som man är blir man på smällen igen!
Ett till barn, ja tack gärna! Vara gravid?! Helvete heller! Hellre äter jag levande skorpioner till frukost! Typ..

Elias har varit på leklandet med sin mommo idag, sen åkte dom hem till mommo en sväng. Skitskönt för den strandade valen som bara ville ligga hemma i soffan och vara gravid. Eller jag var ju tvungen att gå på stan, ica ni vet.. Köpa grejer så man kan äta middag sen. Träffade Nina och blyga lilla Saga på stan oxå så jag slapp gå ensam och se rund ut.

Nu vill jag sova, Jonne sitter å nördar vid datorn, så jag får läsa mig till sömns.. Brukar ju annars se nåt skoj på datorn tills jag däckar, men nu får jag försöka leta igenom alla miljarder tidningar vi har.. Vilka har jag inte läst så många gånger?! Inte lätt att hitta kan jag tala om!

Elias var i sitt rum och lekte idag när han plötsligt störtade ut därifrån och ropade:

-Mamma, det är nåt med jättemånga ben som kryper i mitt rum!

Så jag var ju tvungen att gå å titta..



Den stackaren fångades in ien mugg och fick flyga ner från balkongen. Tur att inte Jonne var ensam hemma med Elias, han hade nog utrymt lägenheten och väntat på att jag kom hem.. Eller bränt upp Elias rum..
Ja, Jonne gillar inte spindlar om nån undrade...

Nä, sova!

Idag är det dags

För alla att åka härifrån, Katja, ungarna, Peka å lilla Noa. Jonne är tillbaka på jobbet och ensamma kvar är jag och Elias. Hemma å latar oss. Ska väl dra ut till nån tråkig lekplats å göra nåt tråkigt.




Vi har iaf haft tur med vädret! Synd bara att man inte kan bada nånstans här i närheten..

Min kropp är halvdöd, ont i ryggen, magen å känner mig allmänt död. Men så är det väl på semestern!

Semester

Elias är på semester i byn.. Får lite dåligt samvete när jag inte är där med honom, men jag hade inte orkat göra saker hela dagen.. Han har då badat å haft trevligt. Saknar min lilla energiska unge!

Varit med Peka å Noa på lassa idag, Noa fik ge lite blod till lassa, sen väga, mäta å sånt roligt.
Sen har vi shoppat å ätit ute. Var inställd på att Elias skulle komma hem idag, men mamma ringde nyss å sa att dom stannar en natt till.. Min lilla gullunge får semester en dag till.



Han ska alltid stirra in i kamerannär man ska fota... Lilla söta systerson!

RSS 2.0