Sjukling

Jag tror jag har fått en sjukling på halsen.. Elias ville inte ens dricka sin kvällsvälling nyss! Han har ont i halsen stackarn, säher att det gör ont heeela tiden! Å inte får jag titta i halsen heller. Lika bra det för vi har ingen ficklampa.. Som jag vet om iaf.

4 nätter kvar nu.. Känner mig så fruktansvärt slut.. Min hjärna är snart förmultnad. Jag är verkligen ingen riktig nattjobbare.

Elias hade visst varit jättetrött på dagis idag, somnat i en stol innan dom skulle ut på fm, sen sov han efter lunch oxå. Kan antigen bero på att han är sjuk eller att han somnade sent och vaknade tidigt.. Äh, han får vara hemma med Jonne imorgon iaf. Får se hur bra jag kan sova då.. Får så dåligt samvete när jag sover när dom är hemma, känns jättekonstigt.

Nu ska jag leta upp lite käk å ta med till jobbet!

Första natten avklarad!

Bara sex nätter kvar! Tjohoooo!! Kände mig faktiskt pigg.. Fram till klockan fyra ungefär, då var det som om någon slog ner mig. Jag hade nog kunnat somna springandes. Nickade väl till en stund, inte länge och käkade sen lite karra för att hålla mig vaken.. Jag kommer att bli FET!!  (are)

Var hos tandläkaren igår oxå, allt såg bra ut sa han, spolade rent med koksaltlösning och gav mig recept på piller! Jeee, nu ska jag äta kåvepenin i 8 dagar! 5 piller om dagen! Hoja, kommer jag att hinna med annat än att knapra piller? Äter ju vanliga värktabletter oxå.

Ikväll blir det fläskpannkaka. Fan vad gott det ska bli!

Underligt prat..

Elias har börjat prata lite konstigt.. Ja, förutom sitt påhittade språk då. Säger -is efter allt.

-Mamma, byt kanalis!
-Vill du ha täckis?
-Skräpis
-Spelis

Vem har lärt honom såna dumheter..? Jag å Jonne pratar då inte så. Undra om dom säger nåt sånt på dagis?

Snart är det kalas för Jonnes syster, ska bli gott med fika.

Nu ville Elias bada å jag måste skrubba mig lite ren innan jag vågar visa mig utanför denna lägenhet. Vill inte att folk ska kasta sopor på mig.. Igen.
Hade slut på bubbel till badet så vi ska blåsa såpbubblor istället. Bubblor som bubblor, nästan iaf.

Skänken

Har nu tagit bild på skänken i köket. Tack till alla som hjälpt till med den! Dalle, Jonnes pappa och självklart jag själv! Jag gjorde väl inte mest.. men höll i å skruvade in nånting iaf.. Medans jag drack öl. Jaja, nu är den uppe iaf och vi ska väl fylla den med massa skit som finns i alla andra lådor i lägenheten.

 Här är den, tom och ensam.

 Och här har vi en unge som har missuppfattat vart man ska ha kalsonger.. Han har visst ärvt sin smarta hjärna från mor sin..


 Blev lite stor men är för lat för att ändra.. Nåja, en sån ska jag tvinga Peka köpa på ikea. (jo, ska ju betala henne) Tänkte ha den i Elias rum. Måste ju ha lådor till..
Får bli dessa kanske:

 Såna lådor kanske..


Nu ska jag väl klä på mig.. Å Elias oxå för den delen. Ska till Peka å Dalle å hälsa på en sväng. Elias saknar wii...

Jag är vis!

Eller kanske inte, men min ena visdomstand håller på att växa! Alla visdomständer har vuxit, men inte hela vägen.. Växer i omgångar och det gör ont varje gång. Men denna gång känns det snäppet värre. Somnade tidigt (vid 4..) men vaknade vid 5 igen av att jag hade så satans ont! Som att föda barn med munnen! (blä, det lät äckligt!) Har ont på hela vänsta sidan av ansiktet.. Eller iaf i örat, halsen och hela vänstra sidan av underkäken. Kan knappt gapa och att svälja är en plåga. Måste man kanske dra ut den då? Ser ut som att den växer för långt bak.. Visdomstanden på andra sidan ser ut att vara längre fram. Och det är svullet oxå.. Köpte corsidol eller vad det nu heter på apoteket (eller Jonne köpte om det ska vara noga) det är en munskölj som kan anvöändas vid bla tandköttsinflammation.. Hoppas det hjälper lite, för allt känns inflammerat i munnen!

Men jag vill inte dra ut.. Aaaaj! Läste att det kostade 2500:-! Eller nåt sånt iaf.. Inte fan har jag råd med det heller, då får jag gå med smärtor ett tag till. Vi som skulle äta på kina idag.. Men med en massa värktabletter ska det nog gå. Kinamat är ju så gott! Jag ska ta en kinesisk combo som innehåller friterad kyckling och stekt biff med lök. Fast ska ta tandoorikryddad biff istället. Hoja vad gott!

Ingen idé att vända på dygnet nu va? Jag ska ju snart jobba natt igen. Somnar ju vid 5 varje natt.. Äh, fortsätter med det. Brukar hinna med typ 10 avsnitt av The Office innnan jag tvinger mig själv att somna!

Nu ville Elias ha nåt att tugga på, ska rota fram nåt.


Vill ha å vill ha!

Finns mycket jag vill ha, mycket jag inte har råd med.. Men man kan ju drömma iaf. Har kanske redan allt jag vill ha..

Skulle vilja ha fint i Elias rum, eller okej, i hela lägenheten.. Men i Elias rum skulle jag vilja ha ny förvaring, finns ju den på ikea med plastbackar.. Hade varit fint, hade velat slänga ut tv:n från hans rum men den får nog bli kvar.. Synd bara att den tar så mycket plats.
Vad ska jag göra under Elias säng? Han har ju en låg loftsäng med en koja under.. Vill ha lite belysning där, lite mysigt. Men vad ska man ha för belysning? Vill ha nåt fiiiint ju!

Sovrummet.. Vad tusan ska vi ta oss till med det rummet? Har nu en säng, dator + databord och en byrå.. Och en himla massa kläder och lådor.. Kanske en bokhylla? Nån tavla måste man oxå ha.. Men vart ska man gömma kabelhärvan som finns på golvet?! Klippa av alla kablar kanske?

Köket.. Ska skruva ihop skänken först innan man gör nåt annat. Väggord? Eller vad det nu heter.. Finns ju hur mycket som helst, wallies och allt vad det heter. Kanske nåt sånt i Elias rum oxå?

Vem vill komma och inreda min lägenhet?! Måste man ringa roomservice? Jag är skitdålig på att inreda och fatta vad som är fint. Kan ju inte ens köpa kläder utan att nån annan följer med å kollar så jag inte köper nåt riktigt asfult.

Dags att sova snart kanske, å glo The office! Steve Carell är ju så rolig!


Stan

Idag ska jag å Elias på stan å köpa en ny sago-cd till honom, även en sväng till optikern och hämta mina nya linser! Dyrt.. Men ska bli skönt att kunna sova med linser, slippa mina trasiga glasögon!

Samordningen ringde precis.. Jag ska jobba mera natt! Är ju ledig denna vecka, jobbar nästa, ledig en vecka å jobbar en till vecka. Natt.. Men jag överlever nog det oxå!

Nä, är trött idag.. Somnade vid 5 imorse, inte helt lätt att vända tillbaka dygnet, men om några dagar så är allt normalt igen.. Så normalt det kan bli iaf.

Fääärdig!!

Jobbat mina nätter nu, trodde sista natten skulle vara skitjobbig, men den var lättast.. Kanske hade jag först då vant mig med att jobba natt. Nickade inte ens till en enda sekund! Började känna mig trött vid 6-tiden, men då var det bara en timme tills jag skulle sluta, kändes bra.

Idag ringde dagis till Jonne å bad honom hämta lilla ungen, han verkade sjuk, hade bara legat i en snödriva när dom hade varit ute å inne låg han i soffan å ville inte leka. Då vet man att nåt inte stämmer.. Men ungen hade ingen feber, var bara allmänt trött. Skyller på att det är måndag, då ska man vara trött! Så imorgon är jag hemma med skrutten med den charmiga gluggen. Fröknarna på dagis tycker att han ser så söt och charmig ut med gluggen..

Leksak till mitt barn?! Vad ska man köpa? Mera duplo? Kanske nåt hus av nåt slag. Playmofigurer? Även där nåt hus.. Får glo runt lite innan jag bestämmer mig.

Sista natten!!

Ska bli skönt.. Inte för att jag anstränger mig jättemycket, finns ju som inte så mycket att göra. Men lite gör jag iaf. En sak som är jobbig.. Hålla sig vaken! Herregud, sitta framför tv:n med bara dåliga program och försöka hålla sig vaken.. Inte det lättaste.
Nåjå, efter en jobbig natt igår (eller det blir ju imorse) promenerade jag hem (jepp, tog 45 minuter!) alla sov när jag kom hem, gick på toa å började borsta tänderna när jag hör en nyvaken liten kille vakna och traska in på toaletten.

-Mamma, är du reeedan hemma?!

Ehhh, redan tycker du?! Här har jag kämpat i 11 timmar med att hålla mig sysselsatt, promenerat i lite blåst och snö i 45 minuter, kämpat mig upp för alla backar, ögonen värker, benen värker! Och du tycker att jag REDAN är hemma?! men så sa jag inte.. Sa bara -Jo, vill du ha välling?

Tvättdag idag till på köpet. Söndagar är bra tvättdagar, för vad ska man annars göra? Jag å Elias skulle ner till tvättstugan, jag hade två tvättkorgar och kunde inte hålla honom i handen. (han brukar vilja hålla handen när man går i trappor) Så jag sa till honom att nu får han gå själv, jag har så mycket grejer i händerna och kan inte hålla.

Då tittar han argt på mig och utbrister:

-Det var ju treeeevligt! Jaaaaja..

Lät väldigt ironiskt.. Men småbarn kan ju inte sånt.. Fast min unge är ju som han är så man vet ju aldrig.

Som sagt, promenerade ju hem idag från lompis. Gick förbi vprat gamla hus som inte alls ser ut som vårat gamla ruckel! Det är ju vitt å grönt! (tror jag det var..) Började tänka på den gamla goda tiden, när jaaaag var ung! När man klättrade upp på garagetaket och lyssnade på musik, hittade silverfiskar i sängen när jag hade rummet i källaren, den lilla röda tossin jag hade i mitt rum. (fan vilken lyx med egen toa! Okej, nu har vi ju två egna.. men jaja)
Kom sen till den stora backen mot rymdhuset däromkring.. Minns när vi (Vilka vi minns jag inte, men jag var med) hade varit på intan å köpt mjölk å tog sparken ner för backen med en väldig fart.. Plötsligt kommer en BIL och vi kör rätt in i en snöhög..
Minns oxå när jag (i fyllan å villan) gick hemåt ner för backen mitt i vintern och pratade i telefon, när jag plötsligt halkar, ramlar baklänges utan att ta emot mig å slog bakhuvudet i den glashala backen, telefonen åkte ner för halva backen å kvar ligger jag.. Vafan hände?!

Nä, nu ska jag leka lite med Elias innan jag måste jobba.. IGEN!

3 nätter kvar nu..

Å jag känner mig så slut så slut.. Jag är verkligen ingen bra nattjobbare. Jobbar, åker med å för Elias till dagis, hem å försöker somna snabbt, vaknar, hämta Elias från dagis, hem å laga mat, lägga Elias å sen jobba. Hinner knappt med nåt annat.
Men idag hämtade Jonne Elias från dagis å jag sov till 16! Skönt.. Nog för att jag hade kunnat sova ännu längre, men till 16 är helt okej.

Måste ju hinna umgås med mitt lilla barn oxå, kan ju göra det istället för att sitta här, men Elias sitter förtrollad vid tv:n. han hade inte sovit på dagis idag å är nog ganska trött.

Hur orkar man jobba natt? Alltid alltså? Eller man jobbar ju inte jämt.. Jaja, jobba 7 nätter å vara ledig 7. Det där med ledig låter ju ganska bra ändå.. Men jag skulle aldrig orka. Eller jag orkar ju vara ledig.. jaja. Min hjärna börjar skrumpna nu.

Väck mig!

Kanske går jag i en dröm nu? Allt känns bara snurrigt och jobbigt. Inge kul att jobba natt, försöka hålla sig vaken.. Äta konstant så att man inte somnar. Glo på väldigt dåliga tv-program mitt i natten.
Bara 5 nätter kvar nu.. Hjälp..

Nu börjas det..

Mina 8 nätter.. Okej, denna natten är ju en gå-brevid-natt. Har ju gått brevid hos denna förut och även jobbat tre nätter själv, men det hade hänt så mycket nytt så dom tyckte jag behövde en till gå-brevid-natt. Jaja, några kronor extra är väl inte helt fel då heller.. Sen hur jag ska överleva är en annan sak. Vaaaad ska jag göra hela nätterna?
Glo tv? Då somnar jag..
Läsa en bok? Då somnar jag..
Spela patiens? Då somnar jag..

Så jahaaaa.. Vad ska jag syssla med? Om jag ändå kunde sticka eller virka.. Eller vad kan man syssla med?

Så om nån har nåt vettigt förslag så.. Skriv gärna! Jag behöver nåt att göra!!

Om katten själv får välja

Eller i detta fallet om Elias själv får välja:

 Tonfisk och paprika..

Igår ramlade Elias på nåt vis in i tv-rumsbordet och slog i sin tand.. Igen! Den har ju varit lite lös tidigare, men nu var den väääldigt lös! Blodet rann (han hade bitit sig i läppen oxå) och han grät.. Hoja, såg lite läskigt ut. När han hade somnat för natten sen så gick jag å tittade till honom.. Blod i båda mungiporna som hade runnit! Stackars unge..

Ringde iaf tandläkaren imorse och fick en tid. Tandläkaren kände på tanden och sa att den är vääääldigt lös.. Min puls började bli högre.. Snälla skada inte min unge!! Men jaja, bedövningssalva på, sen en.. En.. SPRUTA! Jag vet inte vem som tyckte det var värst, jag eller Elias?! Jag låg oxå på den där stolen.. Sen *plopp* så drog hon ut tanden.. Hoja hoja..
Han fick iaf tanden i en blå skattkista och en leksaksorm.




Och såhär kommer min stackars skrutt att se ut ett par år...

   

Men han var jätteduktig, grät lite, fick panik och ville hem.. Men vem känner inte så hos tandläkaren?!

Koma

Har börjat vakna upp ur min sjuk-koma nu äntligen! Elias är hemma från dagis idag, inge feber sen igår för honom. Får se om det blir dagis imorgon.. Antagligen inte, kanske på fredag.

Nästa vecka ska jag jobba! Några timmar.. Närmare bestämt 72,5 timme! UTAN en enda rast! Inte i sträck då.. Det kanske hade blivit lite jobbigt, eller vad vet jag. Ska jobba natt heeeela nästa vecka! Hoja.. Känner redan hur trött och sliten jag kommer att vara, men det ger ju en liten slant iaf.

Elias har tagit sitt vanliga 5-minutersbad och nu spelar han mariokart. Vi var UTE idag! Typ första gången i år jag är ute, ja förutom att åka bil till mamma eller affären. Blev lite jobbigt att knuffa vagnen med en 20-kilos koloss i uppförsbackarna.. Men men, jag lever ju ännu iaf!

Nåå, vem vill städa upp här efter all jul/nyår/sjukling/lathets-firande?

Räcker det inte snart?

Fjärde dagen med feber.. Elias var inte så febrig idag, typ lite över 38 grader, samma som mig, men ungen kan ju ändå boxas på tv-spelet och leka som vanligt. Själv har jag varit däckad och inte orkar göra nåt. Hur länge ska man ha feber?! Snart tror jag att jag har cancer eller hiv.. Har inte haft feber sen.. Ja, måååånga år sen iaf! Så jaha, kanske får läsa i läkarboken vilken sorts cancer jag har.. Hmm, vilken ska jag välja?!
*Springer till läkarboken*

Tredje dagen

Febern inne på sin tredje dag. Okej, har inte feber hela långa dagarna, tar ju piller så jag inte ska brinna upp. Nätterna är jobbigast, fryser som en nakenhund i norraste norr och mår.. Skit!

Idag vaknade Elias redan vid.. Halv nio tror jag det var, Jonne var på väg till jobbet och Elias skuttade upp. Jag låg halvdöende kvar i sängen ett bra tag medans Elias drack välling och tittade tv. Sen kröp Elias ner i sängen igen och somnade.. Kollade tempen på honom och såklart över 38 grader! jaha, en till feberunge, Ganska skönt när jag oxå är sjuk å Jonne jobbar, men ändå. Så vi sov i sängen ett tag och tittade film. Sen gav jag (tyvärr..) honom alvedon och han är pigg igen. Nu klagar han på huvudvärk oxå. Det blir bara bättre och bättre!

Nä, orkar inte sitta här längre, skallen sprängs!

Feber..

Igår har jag varit alldeles.. Trött och seg. Vi gick å la oss men jag kunde inte somna, hade ont i bröstkorgen och ryggen, frys som.. Jag vet inte vad. Tog tempen å den visade 37.7.. Jaja, inte såå farligt, jag brukar annars ha ca 36.6 ungefär. Jaja, somnade till lite då och då, drömde om vatten. Fröööös hela natten! Tog två alvedon och hoppades få sova lite, men inte.. Eller jo, jag sov ju, men inte så sammanhängande. Steg upp först av alla, klockan var väl 10.. Tog tempen igen efter en stund och den visade som minst 38.6 och som mest 39.0.. Har en halvopålitlig örontermometer, men den visade ju feber iaf.. Tog två alvedon och stapplade i säng igen.

Inte så mycket feber nu (alvedon kanske hjälper?!) men är alldeles matt. Vill bara sova!

Jonne kockar i köket just nu, han är så snäll. Världens godaste mat gör han oxå.

Året som gick

2008 har varit ett.. Konstigt år, upp å ner å bak å fram, känner på mig att 2009 kommer att bli väldigt mycket bättre! Allt känns så rätt just nu, det är här jag ska vara, här känner jag mig trygg. Ska aldrig lämna er!

Var hos mamma på lite nyårsmiddag, jäkligt god mat var det oxå!
Elias fick två paket.. En pangare! Som låter! Hoja! Som tur är så tror jag att Elias glömde den hos sin farmor när han sov där sen.. Hoppsan..

     Jag läste för småttingarna medans restan lagade mat å hade sig.

 Elias gick omkring med en docka och kramades lite. Ja, innan han började kasta kritor och sånt då..

 Flickorna var fina och.. Ja, såg fina ut..

 Elias letade mat.. Kunde inte hålla sig medans maten var i ugnen.

 Ja, dags för öl istället för julmust! Måste ju fira att man levt ännu ett år.

 Tittade på grevinnan och betjäten    Peka kom förbi.

 Det smälldes lite raketer oxå.

 Sen blev det visst morgon oxå.. Jag kände mig död och begraven, ska aaaaldrig mer dricka!

 Till nåt helt annat. Elias gillar att bygga grejer, oftast blir det pangare som han delar ut till mig å Jonne.. Ni ser väl att detta är en pangare väl?!

Nä, ska njuta av ett nytt och och bli en bättre människa! Eller man kan ju försöka iaf.

RSS 2.0