Färdigfestivalat

Nu är då festivalen över, solen sken igår och jag hade riktigt roligt. Tills jag tappade bort nästan alla.. Det var ju hur mycket folk som helst! 13000 hade visst varit på området på lördagen.. Inte så konstigt att man tappade bort folk.
Fick köa för att komma in och ut ur öltältet, kö till toa, kö till.. Ja, allt tror jag. Eller nä, inte där vart dom hade vatten.. Där behövde jag inte köa iaf!

Sen idag då.. Gick till Peka å spelade Mario cart på wii, skitskoj. Hörde lite muller, ganska tyst.. Men gick ut på balkongen och då jävlar! Har nog inte hört sån åska här. Hoppade fan till när jag skulle räkna sekunder efter blixten, hann nästan säga ett innan det small till. Hoja vad det är härligt med åska! Sen kom då haglet, stora jävla hagel! Såg folk springa ute.. Garvade en aning oxå..

Nå pizza fick vi i oss, en självklarhet när man är bakis. Fast jag har då mått bra hela dagen, ingen huvudvärk eller nånting. Hur bra som helst! Är lite sugen på coca cola bara..

Freeeedag!

Å lite festival idag blev det. Med systar å alla ungar, min unge, mamma, Jonne å Peka. Sen var det väl några till där på området.. Kanske två eller tre. Åkte KARUSELL!! Två stycken tom! Jag är inte så förtjust i karuseller längre har jag märkt, när jag var yngre så kunde man åka, ställa sig i kön och åka igen.. Några gånger. Men nu kändes det ju hemskt!

Elias var iaf jätteduktig på festivalen, rymde inte iväg iaf, kanske för att allt folk stod ivägen, eller så var det så mycket roligt att titta på så han ides inte springa iväg.

På lördag är det då dags att gå ut och festivala lite. Hoppas det blir liiite varmare, eller iaf inte regnar, snöar eller blåser.. Allt för mycket iaf.

Festival..

Fast idag ska jag inte gå minsann, går på lördag istället. För då ska det vara strålande sol och 25 grader varmt! Nånstans iaf..

Är hos mamma med ungen just nu. Ganska tyst och lungt är det här för en gångs skull.. Alla barnen tittar på film. Annars är det kaos i denna lilla lägenhet. Ungar till höger och vänster, skrik i alla hörn och några bråk får man stå ut med. Om bara mamma skulle köpa sig ett hus på landet där alla kan springa omkring och vara glada. Nu är det så kallt så man knappt vill titta ut.

Jobbar lite imorgon oxå, sen ska jag ta med Elias på festivalen å glo runt lite.

Ska det aldrig sluta regna?!

Fast allt är ju bättre än snö faktiskt..

Tänkte gå till stan idag, men vete tusan om jag orkar ta mig ut idag.. Måste ju jobba sen ändå.

Igår var vi på Bumerangen, stallet och sen på Coop. Elias vågade gå nära hästarna! Blev ganska förvånad, han är lite av en fegis nä det gäller sånt.

 På hästens täcke stod det Rambo. Antingen hette han det eller så var det Rambos häst..


        Elias ser ut.. Som vanligt och vi utanför stallet.

 
      Elias & Ellen


Inte lätt att få med båda dom på bild samtidigt.. Om det ska bli bra alltså.

 Elias lite förstorade läpp.. Slog i golvet eller vad som nu hände.


 Elias försöker se arg ut!


Idag fyller min endaste lillasyster 22 år! Hon börjar bli gammal.. Inte jag, själv blir jag bara yngre för varje år!


Slutjobbat för veckan!

Det har gått bra att jobba i helgen trots ganska lite sömn.. Men kan inte skylla på Elias denna gång minsann. Får helt enkelt skylla mig själv när man glor tv å andra saker till 12 på natten när man vet att man ska stiga upp före 6 ungefär.. Jaja, jag överlevde iaf.

Är ledig imorgon, ska väl ut i regnet (som antagligen kommer imorgon..) med Katja å ungarna, ta en promenad till nåt ställe å göra en grej.

Snart är det festival ju! Ska gå på lördag minsann! Ska sitta nånstans i resturangtältet och dricka min öl. Kanske gå förbi nån som sjunger på en scen nånstans, men som vanligt kommer jag nog bara att stanna och lyssna i sådär 3 minuter och sen gå vidare.

Har inte orkat skriva här direkt.. Har inga nya bilder att sätta in, inte lika roligt att skriva då!

Midsommar

Klockan är typ 10 över 6 och jag är jättevaken. Steg upp för en kvart sen, lite småtrött.. Men bara att studsa upp! Var faktiskt å drack 2 hela öl igår! Hade faktiskt roligt den lilla tid jag var där. Tyckte det var sååå tidigt när jag gick hem klockan 12..

Inte så farligt att jobba hel lååånga fina midsommar, stan känna lite öde, igår var det dimmigt och härligt. Jag skulle vilja ha ett ordentligt åskväder! Fast då hade nog gamlingarna varit skiträdda och aldrig låtit mig gå därifrån..

Tittar på ett barnprogram som nån måste ha varit hög, full och allmänt dum när dom gjorde. Finns så många konstiga program för barn, Teletubbies! Hoja hoja, dom blir jag ju rädd för! Tänk att möta en såndär gul, grön utomjording eller vad dom nu är för något, på gatan en mörk höstkväll!!

Dags att klä på sig och hoppa iväg till jobbet!

Insåg just

Att idag var sista dagen för Elias på Norrgården!! Han börjar ju storbarnsavdelningen till hösten.. I sommar så är det ju sammanslagning på Lokeldaren.. Får se hur det går.

Han har gått där i.. Är det 1 ½ år nu. Känns lite sorligt, men det är nog bra för Elias att vara med dom större barnen. Så han inte slår dom stackars ettåringarna längre..

Jag jobbar kväll idag, fast nu har jag rast, gamlingarna har inga datorer jag får låna heller!

Regn

Tror det regnar lite ute. Ganska mysigt att höra regnet utanför och ligga i soffan under en filt och bara vara. Fast idag ska jag inte göra det, utan jag ska ut i det blöta och jobba. Hemtjänsten är nog det roligaste jobb jag har haft. Trivs bara så jäkla bra! Tanterna och gubbarna är snälla, dom jag har träffat hittills iaf.. Det är inte samma sak varje dag, man får vara ute, kanske inte så kul i regnet.. Men ändå. Man får sitta och bara prata och fika med dom, det går inte så ofta på boenden direkt. Ångrar att jag sa att jag skulle jobba på Solbacken.. Fast förra året trivdes jag jättebra..

Elias har ganska nyss kommit till dagis och jag funderar på att äta frukost.. Om jag hittar nåt att äta då.

Jobba heeela midsommar! Fast det kommer väl att regna å ha sig ändå. Jag får fira midsommar med gamlingarna!

Klistermärke

Är hos mamma nu på min rast. Mamma är med Elias nu när jag jobbar å jonne har åkt till Örebro.

Elias kom till mig och berättade att han hade tagit bort klistermärket på tån, men det gjorde ont nu.. Sen när jag tittade lite närmare så var "klistermärket" hans tånagel.. Ja, inte hela då, men en ganska bra bit, det blödde lite i kanten. Ja, så kan det gå om man sliter bort konstiga klistermärken.

Har ätit lite mat här oxå, köttfärs och makaroner. Har inte gillat det men nu åt jag två portioner.. Brukar väl bli så när man flyttar hemifrån. Nog för att det är väl snart 5 år sedan jag flyttade, Sakta men säkert så lär jag mig att äta det mesta. Fast inte blodpudding, ärtsoppa och lever.. Säkert nåt annat oxå, men det tänker jag aldrig äta! Kanske prova ärtsoppa, det ser lite lagom äckligt ut.

Nä, ska titta vad lillen gör innan jag ska tillbaka till jobbet efter min två timmar långa rast..

Mamma

Hittade till mamma under min två timmar långa rast.. Har bara fikat liiite idag, hoja, snart blir jag rund som en boll. Kan bli lite jobbigt i alla uppförsbackar. Här i Kiruna finns ju inga nerförsbackar!!

Har käkat lax här, skönt att slippa laga mat, eller äta äcklig micromat.

Solen skiner litegrann, några regndroppar har jag oxå känt. Fattas bara lite snö så blir min dag perfekt!

Snart kommer folket från Göteborg, stackarna som måste vara här i kylan.. Men tur att dom inte kom när det var en massa snö.. Fast man vet ju aldrig, det kaaaaan ju börja snöa igen.. Fast då stannar jag nog hemma och låssas att det regnar!

Jahaaaa.. Jahapp. Min hjärna är geggig efter all fika och karra hos gamlingarna. Tur att jag åt lite fisk så jag blir smart igen! Eller igen och igen.. Har ju aldrig varit smart, men man kan ju bliii!

Jobb igen

Ska jobba hela långa helgen! Idag 15-21 å lör-sön 12-21. Helt okej ändå. På Solbacken är det ju 7-20 på helgerna som gäller.. Tur att jag bara ska jobba en helg där, dom där helgerna är ganska så jobbiga.. Iaf för fötterna.

Lugn dag idag, hänger hos mamma nu, en var inlagd så då blev det mer rast.

Elias är oxå här och röjer, mamma hämtade honom från dagis, Jonne jobbar ännu.

Har ingen aning om vad jag ska skriva. Har haft en bra dag trots att det är fredagen den 13:de! Ätit nybakta bullar, mammamat och det snöar inte!

Soptippen

Var på soptippen å slängde massa saker, leksaker, trasiga lampor, dvd-spelare å massa roliga saker. Elias hängde på och han överlevde.. Trodde att han skulle trilla i containerna några gånger, men icke. Undra vad han ska sorteras som.. Övrigt brännbart tror jag, eller i farligt avfall.

Solen skiner just nu, men imorse var det lite snöigt.. Men det övergick till regn som tur var.

 På väg hem från dagis.. Väldigt intressanta brunnar.


Skotta snö på förmiddagen fick man göra.. 



  Sen blev det regn och sol, mycket bättre!


Nu ska jag försöka vila bort min huvudvärk, tog magnesyl-brus-tablett-med-koffein.. Få se om det hjälper då, NÅT måste ju hjälpa! Orkar fan inget när jag har ont i huvudet.. Annars måste jag väl amputera bort skallen.. Inget man skulle sakna direkt ändå. Eller ögonen och munnen kan få vara kvar.. Och öronen oxå. Håret behövs inte, kan ju ha peruk över ögonen.

Leeeedig!

Från jobbet då, inte från Elias. Han är här och röjer runt lite. Har spillt ut två glas juice, ramlat och slagit kinden, spottat på mig X antal gånger, kastat massa saker, skrikit, slagits, sjungit "skala banan", tittat på bilibompa.. Hade väl kunnat fortsätta läänge länge, men vi har väl bara varit vakna i 3 timmar, eller jag i 2 ½ timme.. Elias sov till halv nio idag ungefär, jag snarkade vidare till 9, satte bara på nåt roligt på tv och somnade snabbt om.
Kände sen när jag steg upp att jag hade såndär huvudvärk igen.. Tredje dagen på raken, fast alla dagar har jag inte haft som.. Vilken dag det nu var som jag hade skitont jättelänge.. Jaja, har väl nån slags hjärntumör eller nåt.

Jag vill nog rymma härifrån! Nån som vill hänga på?! Är hyfsat less på detta snöande nu, det är ju för i helvete 12 juni!! Tänkte fota och sätta in en snöbild, men sladden är nog inte här.. Eller så orkar jag inte leta efter den.

Imorgon är det jobb igen, skönt.. Jag orkar inte vara ledig med Elias, måste nog gå ut och rasta honom snart.. Längtar inte direkt.

Jaså

Får väl börja köpa magnecyl då! Kan ju inte komma ihåg allt du säger..

Nåjå, skulle vara sommarfest på Elias dagis idag.. Somringt ute å allt, inte alls så att det snöade en skvätt när jag förde Elias till dagis.. Lämnade honom i långkallingar å en tröja.. Stackars barnet kommer ju att bli mobbad av dom andra barnen med fina märkeskläder ju! Snart ska jag dit å hämta honom, det var visst föräldrafika oxå..

Ringde till lassa idag, gjorde ju ett cellprov i april å har inte fått svar än.. En viss annan fick ju svar direkt ju! Så jag ringde å frågade varför inte jag hade fått svar. Då säger hon att det står att det skulle skickas ut ett brev, men dom måste ha "glömt", jahaaa.. Kul.. Så om jag inte hade ringt så hade jag aldrig fått svar på det! Men allt var bra iaf, inge cancer denna gång! Ska tillbaka nästa april å göra ett nytt. Jag skulle ringa å boka själv. Hahaaa, det kommer jag aldrig att komma ihåg ju!

Det går löss på Elias dagis! Naaaajs!




Hoppas det inte snöar för mycket resten av sommaren.. Jag vill ju kunna ha min kjol igen!

Nä, ska hämta min lilla skitunge nu!


Äntligen!

Efter typ 10 timmar av konstant huvudvärk börjar den äntligen släppa! Känner mig helt slut i kroppen.. Tog alvedon, hjälpte inte ett skit! Kom ihåg att Peka pratade nåt om treo när hon har ont i skallen eller vad det nu var.. Å mamma dricker ju sånt till frukost så jag rotade fram lite från skåpet.. Men det hjälpte inte heller.. Eller kan det ta 3 timmar för treo å börja verka?!

Ska nog hoppa i säng snart, steg ju upp halv sex så är ganska trött. Ska baaaara...

Nästan ledig imorgon! Ska bara till Solbacken å få delegering så jag kan proppa i gamlingarna där lite piller! Jaaa, det är så roligt! Dom äter ju fan mer piller än mat dom stackarna.

Nä, ska kolla fotboll nu. Hahaaaa, självklart ska jag INTE göra det! Vad tror du om mig?!

Sommarjobb dag 2

Det gick som en dans idag oxå. Bara haft 4 tanter å gubbar idag.. Jobbade 7-14. Men nångång vid 11 så fick jag världens skallebank å det sitter i ännu, tog en alvedon men det hjälpte inte mycket. Skallen dunkar för varja steg jag tar, när jag vrider huvudet eller blinkar.. Härligt värre måste jag säga.
Fikat en del idag oxå, jag försöker säga nej, men det går inte. Dom nöjer sig inte förrän man har sagt ja till fika. Jaja, man promenerar ju en del på jobbet iaf, alltid nån tröst.

Ledig nu i två dagar, sen blir det helgjobb.

Halva dagen gått

Å det snöar fortfarande. Kanske har övergått till regn, vågar inte riktigt titta ut..

Första dagen på sommarjobbet gick jättebra, träffade bara snälla gummor och gubbar idag. Man behöver då inte svälta i det här jobbet. Fikar man inte vad dom bjuder så tror jag nästan att dom kastar ut en. Så bara fika å se glad ut.

Elias röjer runt här i lägenheten å skriker nåt om dagis. Kanske borde underhålla honom lite, men jag har ont i huvudet.. Byggde lite lego och pusslade, lagom aktivitet en sånhär vanlig vinterdag..

Vilken morgon..

Skönt att sova med mina nya sängkläder, mindre skönt när klockan ringer och säger att det är dags att stiga upp till första dagen av sommarjobbet. Fast nu säger jag bara jobbet.. För sommar, det är det INTE!!

Varning för starka bilder!!





Jag vill flytta!!

Hoja!!

Kollade just smhi på nätet.. Å det skulle tydligen SNÖA imorgon?! Nu måste dom väl skoja?! Minusgrader å snö.. Jag rymmer! Synd att jag börjar mitt SOMMARjobb imorgon då. Hoja.. Hoja.. Jaja, kunde man vänta sig nåt annat eller?

Elias kör med sina bilar som han har fått av sin mommo. Jag försöker hålla mig vaken..

Vaknade klockan 8 idag, helt okej. Elias somnade ju vid halv 8 igår tror jag..

Nä, ska försöka underhålla en hoppig unge nu.

Fast kankse inte skulle ha skrivit om snön.. Då kanske inte vissa folk från söder vågar komma hit.. Jag tror att jag skiter i jobbet å drar dit istället! Jäklar om det snöar på festivalen!! Vart är växthuseffekten när man behöver den?! Skulle det inte bli VARMARE?!

Nåt fel..

Det måste nog vara fel på mig. Jag orkar inte med min skitunge.. Han tar verkligen all min kraft. Jag är heeeelt slut nu och dagen är inte ens lite slut.. Min hjärna kokar över och jag vill bara gömma mig i en garderob tills han somnar. När jag tittar på honom när han ligger och sover så sött så får jag dåligt samvete. Han är ju bara 3 år, han är min unge och jag MÅSTE orka med honom. Det finns som inget annat val. Känns iaf skönt att lämna honom till sin pappa ibland, även om jag får dåligt samvete då oxå. Så jag får vila min överhettade hjärna lite och samla lite ork. Då känner jag mig som en ny människa och orkar lite till. Hade jag varit med honom dygnet runt alla dagar i veckan hade jag nog rymt för länge sen.

Han är ju inte sååå farlig min lilla unge.. Bara lite.. Aktiv.. Sa jag lite?!

Är hos mamma med lilla skrutten just nu. Har varit i lekparken och på stan å härjat lite idag.
Mamma gör köttbullar å pottis, hur gott som helst! Å kokar morötter i sådär 14 år.. Jaja, dom blir ju lättuggade iaf.

Får se vad vi hittar på imorgon då. Sista lediga dagen innan jag börjar mitt sommarjobb! Ska bli ganska skönt ändå. fast på måndag är dagis stängt å Elias (som skulle ha varit med Peka, men hon rymde..) ska vara med sin farmor tills jag slutar jobbet. Jobbar bara 7-12 så det blir en lugn start.. Hoppas jag iaf. Jobbar inte så långa dagar på hemtjänsten. Längsta var nog 7-16 tror jag, å då var det helg. På Solbacken blir det ju 12-timmarshelg. Fast bara en helg denna sommar där!

Nää.. Eller jag vet inte..

Glömde ju..

    

Såg ju miljarder renar å en älg på väg upp! Skiiiitcoolt, man som aldrig ser renar häruppe! Måste vara ovanligt!! Nästan..




Höll Elias i handen (eller runt honom) hela vägen upp och ner där i Silverfallet.. Undra varför.. Här på bron ville han stå själv och titta ner i vattnet.. Men icke, det fick han inte för sin dumma mamma! Undra varför.. Han började hoppa och ville slänga omkring sig där på bron.. Så vi gick snabbt vidare, annars vet jag inte vad man hade gjort.. Tänk om han hade trillat ner där?! Hoja, jag hade aldrig förlåtit mig själv! Hade nog hoppat efter..

Snart skulle det väl bli kallare här.. Typ 10 grader. Är INTE avis på Peka som är i Göteborg å solar sig, å INTE avis på Jonnes syster som är i Vietnam.. Nähäääääj då, absolut inte!

Silverfallet

Idag åkte jag, Elias å Jonne iväg till Silverfallet. Ditvägen gick bra, ungen sov nästan hela vägen.. Sen kom vi fram och gick ner och satte oss bland alla platta stenar. Elias trivdes, två favoritsaker, vatten och stenar! Rena rama himmelriket för Elias! Han stod vid vattnet och kastade stenar nästan hela tiden.

 Elias käkar karra vis Silverfallet.. Jepp, det är IS i vattnet!

 Jag framför några folk och Lapporten.

              

Såå, det var lite bilder det. Hade en ganska bra dag ändå. Var inne på ica i Abisko och köpte lite leksaker till Elias.. Sen lekte vi lite i skolans lekpark och sen hem. Hann rasta en gång på hemvägen oxå, Elias ville inte riktigt sitta fast i bilen..
Ungen vart ju hög på socker så resten av dagen var ju sådär halvrolig.. Men men.

Imorgon vill jag ha fint väder! Fast jag tror att det skulle bli kallare.. Jaja, kan ju sitta inne och räkna dammtussar.

Lite lekpark å sånt

Var ute med Maria, Tindra, Tove, Sofie, Adrian och såklart Elias idag då. Först en sväng på stan å sen till lekparken. Elias röjde runt som vanligt och hade roligt.

  Okej, här är vi iaf på vääääg till lekparken å stan.. Han ville inte vara med på bild när vi väl var i lekparken..

       

Tove, Tindra & Adrian

Här är Elias i badbaljan med hink på huvet.. Han tyckte att det var skitkul iaf!




Nä, håller på att städa lite, måste diska, är nog evigheter sen jag gjorde det. Börjar nog mögla snart annars.

Idag rymde ju Peka iväg, vad tusan ska jag å Elias göra hela helgen då hade hon tänkt?! Nå Peka, ha nu lite roligt där för mig oxå!

Sol igen

Hoja vad solen skiner här. Men snart är det nog slut med det och sommaren är slut för detta år! Jaja, jag hann ju köpa mig en kjol iaf och använda den en dag! Alltid nåt.

Var med Elias i lekparken idag. Bildbevis:



Elias fotade mig men dom bilderna tänker jag bränna! Eller bara slänga bort.. Kanske lättare, annars måste jag ju tutta eld på hela datorn, känns lite onödigt tycker jag.

Har varit en ganska bra dag idag ändå. Fikat på stan, fått lite nya prickar å lekt med min skrutt.

Solen!!

Solen lyser, fåglarna kvittrar å det känns som sommar!
Insåg idag att jag måste köpa svalare byxor, jeans är ju på tok för varmt ju! Svettades som en.. Elias!
Allt i garderoben som är lite somrigt är ju för stort, eller för fult.

Elias fick sig ett par sandaler idag iaf, ska försöka hitta ett par till mig oxå..

Fick mitt schema för sommaren nu.. Å jag är ledig festivalen! Halleluja!

Fryyyser

Borde kanske klä på mig lite, men ska nog duscha snart så det är ju onödigt. Ska på vikariemöten idag, lite halvspännande sådär, får ju schema å sånt iaf.

Idag bråkade jag å Elias på morgonen, han ville INTE titta på Byggare Bob och stängde av tv:n, sen ville han VISST titta på den och var jättearg och skrek för att tv:n inte var på. Jag försökte sätta på tv:n men då blev han vansinnig och ville inte alls titta på tv.. Och så höll det på en bra stund. Ända tills jag skickade in honom på rummet så att han fick lugna ner sig.. Hoja, jag vet, dålig mamma. Men sen kom han ut efter några minuters skrikande och sa lite snyftande att han hade skrikit färdigt..

Jag och mitt tålamod orkade inte riktigt med en sån morgon.. Jag har sovit lite dåligt tror jag. Hade sån huvudvärk när jag vaknade. Jaja, skit i det nu.

Med Elias tutt-slutande går det ju skitbra! Han frågar inte efter tutten när han ska sova nu. Ibland kan han påpeka att nu är han stor och har slutat med tutte!! När han ligger i sängen. Lite svårt att varva ner, blir många -Mamma, jag är bajsis! Och då är man ju så illa tvungen att ta med honom på toa.. Han bajsar 1 av 5 gånger kanske då.. Pottan vägrar han ta in i rummet. Han vill ju vara stora killen å gå på toaletten.

Nu har han börjat vägra blöja oxå, kanske på tiden ändå. Igår hämtade jag honom från dagis utan blöja, var ute å lekte i en timme utan blöja och åkte till bumerangen med mamma utan blöja på honom. Han kissade i gräset där utanför, så det gick ju bra iaf. Han säger ju inte alltid till när han är kissis/bajsis, så man får fråga många gånger.. Men då blir han sur.

Nä, ska göra.. Öhh.. Skaaaaa.. Snart

Lite sjuk

Jag alltså, känner mig lite småfebrig och har ont i halsen. Är hemma å latar mig idag. Har tom lagat lunch utan att brandlarmet gick! Coolt!

 Peka å Linda hemma hos mig innan vi drog viiiidare!

Var ute i lördags, hade faktiskt riktigt trevligt. Tog lite bilder, men jag ser ut som ett mongo på alla.. Antingen blir jag bara skitdålig på bild eller så ser jag verkligen ut sådär!!

        Jeeess, aj äm lite mongo på riktigt!

Jag kan fan inte se normal ut på bild, det är nån sjukdom jag har tror jag. Ska inte ens visa resten av bilderna!

Glor lite på vbå, skiiiitspännande må jag säga.. Folk dör och återuppstår om vartannat.. Vet inte ens varför jag tittar på den här skiten.

RSS 2.0