Mammamat

Jepp jepp, ska äta mat hos mamma! Skönt att inte behöva laga mat i våran stööökiga lägenhet! Bilder kommer så fort vi får internet.. Å så fort min dator accepterar min mobil..

Har flyttstädat idag, inge vidare roligt ska jag be å få tala om! Hoooja! Men skönt att den lägenheten är tom och städad iaf.

Idag börjar mina program! Jag ska njuuuuta i våran kaoslägenhet! Glömma bort allt som behöver packas upp, glömma bort allt som måste göras. Bara glo på tv!


Det snöööar!!

Äntligen lite snö!! Synd bara att  vi ska flytta grejer med ett öppet släp.. Äh, det finns värre saker!

Vad ska man göra om man har en 3-åring med en lös tand?! Han sa att han har slagit läppen i sandlådan på dagis, tydligen har han slagit tanden oxå.. Ena framtnden är ju lös! Fast det är ju mjölktänder, så dom ska ju ut förr eller senare så kanske ingen fara.

Tittar lite på Kent agent, otroooligt spännande! Okej, jag kollar inte alls, Elias tittar iaf.

Nu måste jag slänga ner saker i lådor så vi kommer härifrån snart!


Vbå

Sitter å hlvglor lite våra bästa år innan jag ska iväg och måla det sista. Imorgon är det dags för flytt nämligen! Fast ingen kan hjälpa till.. Alla flyr! Men Peka skulle vara med Elias, så jag får väl bära denna gång gissar jag..

Elias har 54cm runt sin skalle! Han har nog en stor hjärna där inne, han är ju ganska så teknisk så.. Det har han nog inte ärvt av sin far... Inte av mig heller men ändå!

Nä, om man skulle gör lite nytta, har ringt lite nyttiga samtal iaf, sen ska jag packa..

Allergi och måleri

Fick svar på Elias allergitest, han är allergisk mot hund, katt och häst! Men inte mot hamster, marsvin och kanin.. Jaja, då kan vi köpa två marsvin då!! Eller inte.. Nog för att jag visste att han var allergisk, men man måste ju testa ändå, så man har det svart på vitt.

Håller på att måla för fullt i lägenheten, okej inte nu, men igår och idag. Det blir ju inte sämre iaf.. Jag har aldrig målat nåt sådär på riktigt, men hur svårt kan det vaaaaa?! Senare idag ska jag fortsätta mitt måleri, ganska kul är det ändå, fast jäkligt trött i högerarmen blir jag.. Och med vänstern vågar jag inte måla så mycet, då kan det ju hamna i taket istället!

Igår cyklade Elias heeela vägen från mig och till sin fammo uppe på stan, skitduktig är han. Nåja, han har ju stödhjul och en såndär stång bakom cykeln.. Och en sprillans ny hjälm! Hans andra är ju på tok för liten. Elias har ju en ganska stor skalle, lika stor som Peka, eller en cm mindre.. Eller så har Peka liten skalle.
Imorse cyklade han till dagis och nu har jag hämtat honom och han cyklade tillbaka. Han älskar att cykla, ganska skönt att slippa ta vagnen ändå.. Han ser så stor ut i den. Och att gå till och från dagis ids jag inte ens tänka på! Han vill bli buren då.. Men 20kg kärlek orkar inte en gammal och sliten mamma mer än några meter! Till dagis tar det ju ändå 10 minuter när jag går snabbt!

Nu "njuter" jag av Karlsson på taket i bakrunden.. Härligt värre!

Hemma!

Nu är alla hemma igen! Välbehållna och vissa tröttare än andra.. Elias har plockat lingonsylt i skogen minsann! Okej lingon.. Men enligt honom så har han plockat lingonsylt..

Nu sover han iaf, han var pigg som en mört när jag läste saga för honom klockan 8.. Ropade efter mig ett tag i sängen men nu sover han sött (som vanligt) i sin säng. Sängen som ska flytta nästa vecka!!

Härliga söndag!

Idag kommer min lilla skruttunge hem och min datanörd kommer oxå tillbaka. Har varit skönt att vara ensam, men jag saknar min lilla familj!!

Sov i typ 11 timmar inatt tills jag vaknade helt av mig själv!! Hur coolt som helst! Inte för att jag känner mig speciellt utvilad, inte mer än vanligt iaf. Men skönt att sova är det ju alltid.

Ska kanske diska innan Elias kommer hem.. Men bara kanske!

Är det natt snart??

Lyssnar på musik, på bra musik såklart. Saknar min lilla skitunge! (får man kalla sitt barn skitunge utan att soc kommer och hämtar honom??) Han trivs därborta i byn iaf, leker med Troja och har roligt åt henne.

Satt och läste min gamla blogg,såg att han hade lunginflammation nästan samma datum förra året.. Ska det här bli en tradition eller nåt? Vill inte ha fler sjukdomar, kan man avboka dom på nåt sätt?

Läste om Elias trots oxå, hur har jag överlevt?! Just nu är han ganska lugn, blir han arg över något så går det att prata med honom (nästan iaf) och fråga varför han är så arg/ledsen eller vad han nu kan vara. När jag frågar varför han ärså arg så brukar han svara -För att du är arg mamma. Jo, jag blir arg ibland.. Men är oxå en glad mamma ibland, mycket gladare nu än vad jag har varit på länge, har haft mer ork att leka och busa med Elias. Okej, inte den senaste veckan när jag inte har jobbat.. Förstår inte varför jag blir skittrött av att vara hemma hela dagarna och pigg när jag jobbar?? Jag var piggare efter en 12-timmars helg än vad jag har varit senaste veckan då jag bara har slöat.. Hur går det ihop?!

Pratade med Elias på telefonen nyss, han hade bastat och spelat dator. Nu ville han gå och sova för han var trött. Mitt älskade lilla barn. Kan inte ens tänka mig hur mitt liv hade sett ut utan dig, du är orsaken att jag vill bli en bättre människa. Du gör mig både glad, arg och alla känslor där emellan. Du är mitt allt!

Hemma..

Det blir att vara hemma ändå, kan ju passa på att gå å glo i nya lägenheten som typ är fäääärdig!! Eller vi var där imorse och då hade dom lite i köket och hallen kvar! Dom hade råkat sätta kökets fondtapet i hallen, så det var bara att riva ner och sätta upp nytt.. Men dom trodde att dom skulle vara klara idag, men iaf nästa vecka! Äääntligen!! Sen var det bara lite flyttande från mig.. Men jag har inte så himla mycket saker ändå, så det ska väl inte bli alltför jobbigt hoppas jag..

Tittar lite smått på spöket Laban.. Skitkul, eller Elias tycker om det iaf.. Bättre än Teletubbies iaf

Byn?!

Ska nog åka till byn ändå.. Eller ska jag?? Vad ska jag annars göra hade jag tänkt? Sitta ensam och bortglömd hemma i ett hörn?? Nä, får väl åka då.. På lördag...

Snart är det dags för dagis. Å jag vill jobba!!! Kan inte den där ()(&#"%()=#"%/#&(&/¤"&(/)="?U(&#&%/"/)(") TimePool funka?!?!?!?! Har ringt två gånger nu! Å varje gång ska hon fixa det. Men icke. Det är ju där man ska anmäla när man kan jobba så dom kan skicka sms till mig och säga när jag ska jobba ju!!

Nä hoja, ska duscha nu istället.

Kväll

Så nu är det sovdags! Klockan är ju snart 22!! Brukar vara i säng kring 22-snåret och somna efter.. Mindre än en halv Kalle Anka-tidning. Köpte en hel hög med såna tidningar på loppis, skitbra, då behöver jag inte börja läsa böcker! Skulle ändå somna efter två sidor..

Elias mått blev 100,5cm och 20,4kg, en tung pojk med andra ord.

Imorgon ska jag gå och kolla min syn!! Hoppas jag inte har blivit blind bara..

Elias cyklade till fammo Sassa idag, inte så himla lång bit, men han var nöjd iaf. Lekte väldigt bra alldeles själv där! Och med Jonnes moster oxå, en såndär riktigt pedagogisk fd dagisfröken som Elias gillade väldigt mycket. Jag får lära mig att bli sådär påhittig och rolig. Kanske man kan gå en kurs i sånt?

Sova sova säng säng säng

3-årsbesiktningen

Nu har jag varit på bvc och besiktatmitt barn, han fixade det u.a. Han fick sitta och rita, bvc-tanten frågade om färgerna på pennorna.. Han kunde blå och rosa, mer än vad jag visste att han kunde.. Han är inte så brydd om vilken färg det är. Han fick säga namn på saker som tanten visade bilder på, sparka boll, vägd och mätt är han oxå.

Sen blev vi lata och tog bussen tillbaka till Elias dagis.. Hoja, dimma och kallt. Dom skulle ha en utedag på dagis, så Elias får vara ute från att jag förde honom tills jag hämtar honom, med en sovpaus kanske då.

Nu har jag ringt skatteverket, ringt om TimePool och.. Nu ska jag vila mina ben en stund och kanske diska.. Igen!

Ny bil?!

Nån viss person har fått "ny bil" på hjärnan, så vi var runt överallt och glodde på bilar. En kombi, så alla våra hundar får plats som vi snart ska köpa.. Eller inte, Elias får nog sitta i bagaget. Nä, men en kombi är väl bra att trycka in saker i. Hittade en fin bil som vi provkörde, den gillade jag. Jonne gillade en annan bil, med fula säten och nåt som såg ut som träpaneler i bilen, blärg vad jag hatar sånt! Det var ju inte så mycket.. Men ändå. Jag går ju bara på utseende när jag tittar på bilar, jag kan ju inget om sånt annars. Nä, men nångång kanske det blir ny bil. Kanske med fula träpaneler, vem vet. Då får jag försöka överleva.. Eller blunda.

 Elias ska alltid ha miljarder grejer i sängen när han sover..Glassreklamen som syns vid hans huvud är favoritläsning just nu. -Vilken glass tycker du om? -Du får bara välja EN!!
Jag är inte lika förtjust i den tidningen.. Jag har redan valt sjuttioelva glassar!!

           

Fick äntligen in lite bilder i datorn!! Elias nya saccosäck ser n här oxå. Eller han tyckte att det var en båt och skulle åka till mommo Ebba.. Han frågade mig när vi ska åka båt nästa gång. Som han gjorde i Merta..

Nä, nu hrde jag att disken börjar skrika efter mig.. Ska gå och banka skiten ur den!!

Dagisdags

Idag ska min lilla trollunge få gå på dagis igen, han har varit ledig fre å mån.. Så idag ska han få leka av sig lite där. Jag ska försöka hitta rätt person att ringa till som kan fixa min timepool-sida så att jag får jobb nångång! Hon sa ju att hon skulle fixa den.. Jag ringde nån tant förra veckan, men den funkar ändå inte!! Såklart..

Elias sitter just nu å spelar apan brevid mig, snart börjar han nog skrika åt apan.. Som vanligt.. Eller han låter som apan säger han.

Lägenheten ja, men det är ju den som jag, Jonne å Elias ska flytta till, bara den blir färdigtapetserad nångång.. Verkar ta en evighet.. Hoppas det blir innan 1 oktober, för då har jag ingen lägenhet!! Maaaaammaaaaa, då flyttar jag in till dig minsann!!


Sjukhuset

Idag var det alltså dags för sjukhuset med Elias.. Jag var ganska nervös, Elias brukar ju inte vara så himla förtjust i doktorer å sjukhuset i allmänhet. Nåväl, jag försökte låta så positiv som möjligt och Elias såg nästan fram emot att få komma till lassa. Jaja, till labbet gick vi, väntade i väntrummet en stund med en Elias med spring i benen. Fick komma in till en jättesnäll dam som skulle sticka min son i fingret! Hon berättade för Elias vad som skulle hända och stack sedan honom i fingret, Elias sa inte ett pip, inte sa han nånting när blodet började droppa från fingret heller. Ganska förvånad var jag allt.. Tanten som tog provet tyckte att Elias var jätteduktig. Å det var han oxå. Han var skitnöjd när vi gick därifrån, utan varken plåster eller klistermärke, det ville han absolut inte ha! Elias har nog aldrig haft ett riktigt plåster på sig. Klistermärken vill han aldrig ha när vi har varit hos doktorn, vet inte varför.. Han bara vill inte.

Nå efter allt detta så körde Jonne mig å Elias till badhuset och vi plaskade på i en timme. Varmt och skönt var det i lilla bassängen minsann! I det där plaskpoolen höll jag på att förfrysa.. Kallt som tusan! Kan dom inte ha liiite värme där?! Iaf i luften.. Och helt i vattnet oxå!

Var å kikade på nya lägenheten igår, men dom har inte hunnit så mycket precis. Garderobsdörrarna är ommålade, köket är målat det som ska vara vitt.. Sen.. Ja, det var väl det, eller väggarna är väl kanske spacklade å så.. Får se när man får flytta dit då, kanske detta år.. Haha

*Plask plask*

Idag har jag å Elias haft en ledig dag båda två. Gick iväg till lassa vid.. Öhh, vi var framme vid 10 iaf. Skulle hämta remiss från röda korridoren å skulle till labbet med det.. Men tanten där kom juuust på att labbet är STÄNGT på fredagar! VARFÖR sa hon inte det när jag pratade med henne i telefonen?! Jag sa ju att jag skulle komma på just fredag!  Nåja, inte mycket att göra åt det, orkade inte kasta kottar på henne just då.

Men vi var inte ledsna för det (iaf inte Elias..) så vi gick vidare till badhuset. Peka kom dit oxåoch vi plaskade på i en timme innan jag gav upp.. Gick på stan.. Lekte i lekparken och gick till bibblo och lånade lite Alfons-böcker som Elias är så förtjust i just nu.

Elias slog sig några gånger idag.. På lassa ramlade han ner från vagen precis innan han skulle kliva upp, han slog (såklart) i bakhuvudet och var skitledsen. En snäll sjuksköterska som jobbar därpå Solbacken bla kom fram och ville kolla så att allt var bra, men inget blod forsade så det gick bra. På badis (i plaskpoolen) slog han i tån i lilla trappan och började blöda. (såklart) Då sa han, -Vaaarför slår jag mig alltid mamma?!
På stan i vagnen så satte han ena benet för långt ner i backen att jag körde över benet och det böjdes lite konstigt där, ännu mer gråt.. Hoja.

Nå men nu sover min lilla bebis (tog säkert 2 min) Och jag sitter ensam och vill hitta nåt bra på tv, men det verkar inte lyckas sådär jättebra. Har (tyvärr) lite karra oxå.. Här ska vi bli feta!! Eller jag iaf.

Slut..

På Solbacken för denna gång. Saknar redan mina gamlingar, man har ju lärt känna dom och vad dom vill och hur dom vill ha sitt kaffe. Jaja, ska sluta tjata om Solbacken.. Snart.

 (Obs! Ej min gamling på bilden!)

Imorgon är jag då ledig (eller arbetslös kanske det heter) och då ska jag å min skrotunge gå till sjukhuset och allergitesta Elias.. Hoja, börjar bli nervös, för jag VET att Elias inte kommer att gilla att göra det.. Hoppas att det blir en bra doktor som jag kan förstå.. (Hade en dansk sist.. Kanske missade jag nåt viktigt?!) Nä, men det ska väl gå bra.
Efter sjukhuset ska vi gå på badhuset! Elias har tjatat ett tag om det.. Och såklart ska min unge få plaska runt i en smutsig bassäng! Köpte nya badkläder till oss båda och en liten boll oxå. Ska nog bli roligt.

Om man skulle sova.. Eller kanske diska lite, diskhögen börjar växa där i köket och tydligen diskas det inte av sig själv.. Eller kanske om man väntar tillräckligt länge?! Ska fråga Dalle om hans disk har diskat sig själv än..

Näst sista dagen

På solbacken då.. Eller detta blir väl tredje gången eller nåt som jag tror att jag ska sluta.. Får se om hon som är sjukskriven kommer tillbaka, men det verkar som det iaf. Vad ska jag ta mig till då?!?!?!

Igår käkade vi fetaostgratinerad kyckling, hoja vad gott det är! Lite bränt blev det på toppen.. Min ugn blir så jäkla varm att den bränner allt, nångång ska jag lära mig den.

Sitter å läser aftonbladet, en mamma som dödat sin unge i micron, folk som har suttit inlåsta hurlänge som helst, folk sjukter varandra.. Hoja, å i den här världen ska våra barn växa upp?! Kanske tar vårt pick och pack å drar ut i djungeln istället. Om det inte vore för alla insekter då kanske..

Igårlånade vi en bokpåse från dagis, skitbra, jag är ganska less på dom böckerna Elias har just nu.. Läsa samma saga varenda j**la kväll!! Men nu finns det tre nya böcker iaf. Kanske att vi borde gå till bibblo och låna några själv, men jag skulle säkert glömma att lämna tillbaka dom ändå..

Funderar på att gå på badhuset på fredag med ungen, jag är ju ledig då.. Eller arbetslös heter det kanske. Måste bara köpa nåt att bada i både till mig och honom.

Näää, snart är det dags att bege sig till jobbet, kommer att sakna solbacken och alla speciella människor där, vissa dagar blir man så full i skratt av dom som bor där, helt underbart. Visst är det jobbigt, både fysiskt och psykiskt, men jag trivs. Så jäkla bra.

Hoja vad ni äääär!!

Ni har ju skrivit hur mycket som helst på era bloggar medans jag har slitit på jobbet i helgen! Okej, alla utom Peka då..

Har gått jättebra att jonna helgen, var faktiskt inte trött alls förrän imorse när jag skulle jobba. Kanske piggpillrerna funkar ändå?! Har knappt hunnit sitta ner i helgen, alltid nån som ska tvättas, gå på toa eller matas. Aldrig en lugn stund. Fast det är ganska bra, då går tiden fort iaf.

Nu har vi hämtat skrotungen från dagis och han tittar på Lilla Prinsessan och jag försöker verka levande här vid datorn.

Måste nog säga tack från Elias till mommo, han är sååå förtjust i sin Hello Kitty-ballong så det är inte klokt! Han skulle absolut ha men den till Parakka när dom var där i helgen. Satt i soffan med den nyss oxå.

Nää, tvättstuga!


Frågor får svar!

Kan ju lika gärna svara på frågor här, skulle ändå skriva en rad eller två.

Så Katja, overallen är en Mikkline,ulloverallgrejen är en reima och gick på 499:-, dyr, men var mjuk å skön, synd att den inte passade på Elias bara.. Du kan ju kika om du hittar nå fina overaller, här finns inte mycket att hurra för..Inte nu iaf.

Har jobbat idag! Fan vad skönt måste jag säga! Jobbiga gamlingar är inget jämfört med en jobbig Elias!
Var ensam på avdelningen med bara en som bor där, dom andra åkte iväg å käkade surströmming, jag fick stanna där med en som inte mådde så bra, så jag har haft en lugn dag iaf.

Ätit gratismat idag hos Jonnes föräldrar, imorgon blir det hos mamma, skönt att slippa laga mat själv! Sen jobbar jag ju resten av veckan, hela långa helgen! Missar marknaden ju!

Var hos doktorn med Elias idag, såklart en dansk sådan som pratde snabbt så jag knappt fattade nåt, jag förstår ju knappt svenska! Kan man inte knappa in typ 199 som på ettan å få text?! Tänk om jag missade nåt skitviktigt?? Nåja, ska få göra allergitest på ungen, även om hon sa att det kanske var i tidigaste laget.. Får man inte vara allergisk innan en viss ålder eller? Nåja, ska ringa dit när dom har telefontid, vilket är på måndag klockan 3 nästa gång.. Måste bara komma ihåg det oxå.

Äntligen..

Sover min lilla skitunge, nu känner jag mig genast mycket piggare! Käkat lite choklad oxå.. Måste sluta med sånt.. En annan dag!

     Här är understället och den fiiina overallen som jag lämnade tillbaka idag.. Overallen som var så fiiin!! Jag ville ha en likadan fast större, men det fanns såklart inte.. Hittade en fin overall på Inter Sport oxå, men fanns bara en kvar.. Inte i hans storlek såklart, å dom skulle inte få in fler såna heller. Fanns jätterosa i hans storlek.. Men nää..

 Sitter å spelar Kalle Kunskap.. Koncentrerad.. Men ingen tunga ute! Ännu..

 Lite dålig bild men.. Var tvungen att sätta in den, riktigt sur unge!

Jobba imorgon!!!!

)(#&%"/¤)=="?)(/"/&&&¤

Så känner jag mig just nu.. Hemma med sjuk unge idag oxå, fast han är mycket piggare nu iaf.. Tyvärr.. Var på stan å lämnade tillbaka overallen som jag köpte, Elias var på sitt vanliga friska humör.. Hoja. Igår var han minsann så lugn, ville bara sitta i vagnen. Fast då hade han nog lite feber.

Nu är han bara.. Jobbig. Åsäkert trött, han vaknade minsann 5 imorse, somnade vid 9 igår nångång. Tycker att han borde sova lite, men det tycker inte han.. Nä, han vill skrika, bråka, slåss och vara.. Sig själv. Försöker leka med honom men näää, gör nånting i tre sekunder, sen vill han göra annat. Så jag ger upp. Jag tar semester nu!

Sjukt var det här!

Elias blev lite sjuk igår natt, snorade, hostade å hade sig. Var väääldigt grinig igår.. Allt var pest och pina, grät för precis allt.. Lite småjobbigt.. Nä vi var ute på loppisar å i lekparken så sa han hela tiden - Bär mig! Jag ooorkar inte gå!!
Men så brukar han säga ibland.. Men han kanske verkligen var trött.
Igår kväll sa han:

-Jag orkar inte gå till dagis! Jag orkar inte springa..

Så jag stannar hemma idag med honom. Han har nog en släng av feber oxå, men inte så farligt. Just nu sitter han å spelar apa-spelet.

Å jag ska vakna till liv.

RSS 2.0