Orkat mig ut idag

Kroppen värker, eller mest benen typ kanske.. Är trött och snorig. Men ut måste man ju en sväng ändå.

Blåste såpbubblor:



Sparkcyklade.. Eller vad det kan heta:



Och cyklade på "nya" cykeln som mamma kom med, en 12 tum, den större 16 tum är kvar hos mamma:



Sen gick vi en sväng på stan, kikade in på lindex och sen på ica och köpte en piggelin till Elias.. Å så hem igen. Såklart hade vi vagnen med oss och såklart känns det som att alla stirrar och tänker "Herregud, en sån stor unge i vagn!!" Men men.. Nu orkar faktiskt inte Elias gå så långt, han börjar hosta och slutar inte förrän han vilar en stund. Vissa dagar är han väl mest lat...

Nä, ska försöka orka med nånting nu. Undra om man ska titta på nån eld idag då?

Fortfarande hemma..

Elias har sovit gott utan att hosta hela natten, men på morgonen började hostandet och när kom in till vårat sovrum för en godmorgonpuss och kram så hörde jag hur han pep när han andades.. Jaha, inget dagis idag och tryck i ungen medecin.. Pulmicort ska han ha varje morgon och kväll ett tag nu och airomir om han har jobbigt att andas, så båda medecinerna fick han.. Kul kul, nu fattas bara glasögon till stackarn så har han fått allt roligt av oss!

Idag ska vi ta en tripp till intersport och titta vad det finns för vårkläder, ungens gamla är ju för små.

Nu är det min tur att bli sjuk.. Eller jag har väl bara ont i halsen å känner mig trött, förhoppningsvis går det över om någon dag.

Ekonomi..

Finns det nåt tråkigare ord?! Alfakassan har inte hört av sig på evigheter å jag har inte fått pengar därifrån på evigheter heller. Nästa månad blir det ingen lön för min del då jag inte fått jobba.. Hemtjänsten verkar spara in oxå. Fan fan fan. Ångest ångest ångest.. Vill inte ens börja tänka ekonomi för då går jag sönder, vi kommer inte att klara oss så länge, så är det bara. Skämmigt att bo på gatan om några månader.. Har inte mycket sparpengar heller. Fan fan fan.
Nå men till sommaren så jobbar jag 5 veckor iaf.. Halleluja.. Fan fan fan
Får flytta till en etta, sälja alla våra saker inklusive Elias, fast han kan vi lika gärna behålla om man säljer tv:n så man har nåt roligt att titta på.

Nä, orkar inge mer. Skulle gärna vilja flytta. Jonne får ju heltidsjobb i Luleå om han skulle vilja.. Inte jag, men det har jag ju inte här heller. Hade varit så skönt att komma bort. Men vill ha familjen med oxå.. Kan bli svårt det där. Eller så drar vi ner till Göteborg och har lite släktingar runt oss iaf, fast där har ju Jonne inte jobb.. Å körde värdetransport där får han inte..

Nu ska vi leta fram lite kläder å dra på stan! Eller om en stund iaf.


 Elias för ett år sedan i Merta

Ny meducin

Var ju hos farbror danska doktorn igår (varför alltid danska?!) fattade gaaanska bra vad han sa iaf.. Han lyssnade på Elias hjärta och lungor, allt lät bra, ingen lunginflammation iaf!! Nå men tillslut fick han en ny medecin som heter airomir som man ska ta om man har jobbigt att andas. Den verkade då funka bra, Elias har sovit nästan hela natten utan hosta!

Igår var Peka å Pekabebis här en sväng igår, så roligt att se lilla Noa ibland! Kan ju inte hälsa på där när Elias har sån hosta.. Dom har ju två katter som gör det hela värre. Elias är ju inte sjuk, bara en liten släng av astma.. Kan man säga så? Men han har lite jobbig hosta bara, ingen feber eller snorighet iaf. Än så länge iaf.. Men ska nog inte göra nåt ansträngande idag heller, han är ju hemma från dagis å får hänga med mig ett tag.. Skiiitkul tycker han!!


 Noa ser väldigt mycket gulare på bild än i verkligheten.. Eller är det fel på min kamera bara?


Är lite sur idag, min sladdfria datamus vill inte funka! Måste använda laptopmusen.. Haaaatar det!!

Jo, jag vill flytta, ska bara ta med Peka å mamma..Å Noa såklart, å Jonne å Elias såklart. Kom så drar vi söderut!



Hemma hela dagen

Med en sjuk unge.. Eller en unge som har vääldigt mycket hosta, blev knappt nån sömn inatt. Verkade ha lite problem med andningen, men inte så allvarliga att man inte överlever. Ringde vc och dom skulle ringa upp 10:25.. Tror inte det finns några tider kvar idag, vad ska man göra då? Åka till akuten?
Han har ju pumicort som han andas in lite då och då, men den hjälpte inte alls inatt.. Nu sitter han i soffan och hostar och andas lite underligt, men han säger att han inte har ont nånstans iaf. Verkar inte vara förkylning direkt, bara hosta, ingen feber eller snorighet. Bara denna jävla hosta!

Det kommer meeeera

Kommer några bilder till från Leos lekland

           


  Jag å lillen delade säng, faktiskt jättemysigt.. Och svettigt, sängen var väl inte bautastor direkt.

Äntligen på väg hem! Lite sliten..


Leos lekland

Jepp, då var det avklarat, vi åkte ju fre morgon mot Luleå, Elias började fråga om vi var framme typ innan vi hade kommit ut från Kiruna.. Hooja, hur ska detta sluta?!  Men han somnade till lite efter vägen, vi stannade efter vägen och åt smaklösa köttbullar och mos.. Jaja, man fick ju i sig nåt.
 Vi fick stanna flera gånger så att pojkarna fick springa av sig..

Ääääntligen framme i Luleå! Checka in på hotellet och åka mot Leos lekland! Inte så svårt att hitta när man vet vart man ska leta. Väldigt dåligt skyltat var det, men fram kom vi.

 Pojkarnas favorit.. Skjuta bollar..

       

Åkte sen en sväng på Toys r us och Elias fick lite gubbar att leka med.
 Han älskar sånadära olika gubbar, dom ska slåss med varandra hela tiden..

På lördag var vi på storheden en sväng, Jonne å Elias på bara nån affär och sen åkte dom en sväng till Leos lekland igen medans jag trallade runt på Storheden. Köpte lite kläder å.. Ja, det var väl det.

Hemresan gick mycket bättre, Elias sov typ 2 timmar så det gick fortare hem än till Luleå.

Å det var vaaarmt i Luleå! Vi gick utan jacka å mössa, skithärligt väder! Frös inte en gång! Men såg några barn som inte heller verkade frysa.. Överdragsbyxor, tjocktröja, jacka och vintermössa.. Å där gick vi brevis med bara vanliga kläder.. Kändes lite skumt.. Å dom ungarna jag såg med så mycket kläder var og i Elias ålder och lite äldre.. Stackars ungar!

Äntligen!!

Nu har jag klippt mig! Eller frisören gjorde väl allt jobb.. Men ändå. Hon fick typ fria händer, för jag har som ingen aning om hur jag vill ha det. Klipp kortare! Det var väl det jag visste att jag ville.

Ska försöka hitta den minst fula bilden.. Fan, skulle ha sminkat mig innan iaf!


 Jaaa, var inte nöjd med en endaste bild, men orkade inte tvinga Jonne att fota mig längre.. Haha!

Ska packa vidare nu, ska ju upp tiiidigt tidigt å då ska allt som kan vara färdigpackat!

Favoritboken

För tillfället iaf:



Elias är väldigt intresserad av bebisar i magen eftersom hans moster nyligen hade Noa i magen och faster har sin bebis i magen. Han vill läsa det om och om igen, hur bebisen simmar i magen, att han får köttbullar genom navelsträngen...
Han valde denna bok på bibblo, så inte köper vi böcker inte! Nä hoja, man blir ju less på dom å vad ska man då göra v dom?! Skitbra att låna böcker, bara man kommer ihåg att lämna tillbaka...

-Hääägen vad mycket juice!

Sa Elias när vi packade upp efter en shoppingtur på coop.. Jonne brukar säga "hägen" (eller hur man nu ska stava det..) men har fått förbud att säga det då jag blir gaaalen av det! Men nu har en viss unge börjat apa efter.. Man måste verkligen tänka på vad man säger, tur att vi knappt svär alls iaf.

Byta dagis?!

Har sagt till mig själv att jag aldrig ska byta dagis till Elias! Han trivs ju och har sina kompisar där. Men nu har jag börjar fundera ändå.. Finns ju ett dagis väldigt nära här, man slipper gå 20 min enkel väg för att föra honom. Som det är nu så går han 9:30-14:30 och dom är alltid ute på förmiddagen. När han blir äldre och börjar i de större barnens grupp så är dom bara ute på eftermiddagarna.. Ska han aldrig få vara ute om han går dom tiderna?!
Fast om man byter dagis så kanske dom inte är lika flexibla som detta dagis är, jag kan ju helt plötsligt en morgon säga att Elias är där hela dagen, har aldrig varit nåt problem.. Hoja, ångest!

Snart ska jag å Elias coopa, Jonne jobbar till 17 och får joina oss när han slutar.

Ny vecka!

Igår var maten god hos mamma, Elias åt väl typ 3 portioner, pajen var god och alla barn var söta. Speciellt dom stora som gick omkring och skrek.. Och dom små som oxå skrek, men inte lika högt.

     Vet inte vad Noa gör för min riktigt.. Tittar lite misstänktsamt på mig kanske.

Idag är det äntligen dags för dagis för Elias igen! Undra vad man ska ha för kläder.. Galonisar? Stövlar?

Nu har Elias en cykel! Tack mamma!

Blåbärspaj!!

Skulle det visst bli hos mamma idag.. Hoppas den är god oxå, tyvärr har man ju varit med om att pajen inte smakar riktigt som den ska.. Den har smakat absolut ingenting! Men det vart ju för att mamma var senil å hade gjort kråkbärspaj.. Så kan det gå när man blir äldre!

Ja, vi ska alltså till mamma idag, ska försöka lura dit nyblivna mamman å bebisen lite tidigare oxå.. Ska bara ringa mamma å kolla vad hon sysslar med snart.. Hörde att det skulle bli brödbak! Jag tar gärna med mig lite bröd hem!! Brödet är slut hemma.. Finns bara rostbröd, men hur gott är det utan marmelad? Mmmm, marmelad...

Cykel

Ska nog köpa en lite större cykel till Elias tror jag.. En 16 tum eller vad det nu är.. Han hade ju en liten cykel som nån idiot tyckte att han kunde vara utan.. Ja, nån snodde den förra hösten nångång.. Har inte sagt det till Elias utan han tror ju att han fortfarande har en cykel. På coop fanns det väl såna cyklar å inte så dyra?! Man är ju inte megarik, men får kanske köpa en när han fyller år.. Å stödhjul. Undra om hjälmen passar än?

Nu ska vi läsa böcker som vi lånade på bibblo igår.

En fråga



-Mamma, varför har jag rosa tissar?


Ja, det kan man ju fråga sig..

Längd & vikt

Alltså inte på mig, det får ingen veta! Iaf inte vikten.. Längden är inte långt med lite längre än Elias. Igår var Elias 105cm, han hade alltså växt 5 cm sen 3-årskontrollen. (Som var för 8 månader sedan) Och vikten hade gått från 20.6 - 20.8, Bvc-tanten tyckte det såg bra ut och han följer sin kurva bra. Har läst massa skräckhistorier på familjeliv där deras barn väger lika mycket som Elias och dom har fått rådet att banta ungen!! Okej om han skulle väga 45kg, man har ju sett riktigt överviktiga barn på tv från typ USA och sånt, då SYNS det ju att dom behöver gå ner i vikt, men såna som ser ut som Elias? Han kramade mig just och på kroppen har han bara kalsonger och jag kände alla revben när jag höll om honom.. Då m¨åste man väl vara överviktig? Nä, jag är glad att bvc inte klagar på hans vikt.

Vad ska jag å ungen göra idag då? Jonne jobbar 6-18 hela helgen å vi är ensamma.. Som vanligt! Imorgon ska vi iaf till mamma, då har vi nåt att göra iaf.

På fredag ska vi åka till Luleå å bo på scandic! (Hoppas dom har bra frukost..) Och gå på Leos lekland! Elias ser då fram emot det, vi har glott på Leos lekland på datorn mååånga gånger redan å Elias vill dit nuuuu!!!

Besiktningen

Den gick bra, Elias behövde inte åka på nåt läger för att lära sig saker. Rita en gubbe ville han inte riktigt göra.. Ungen är ingen ritarunge så är det bara, han gillar att spela innebandy (fast ute) fotboll, okej, allt som har med bollar att göra gillar ungen. Jaja, det enda som inte var "bra" var att han inte kan säga kyrka.. Det blev syrka, så såna ljud får vi håååårdträna på!! Annars vågar man inte låta honom prata med folk.. Piiiinsamt ju!
Nå men allt gick bra, frågade om hans bajseri oxå.. Om att han är ibland jättelös, sen jättehård, ont i magen å ganska gasig.. Hon tyckte vi skulle prova laktosfritt till honom, hemma är ju nästan allt laktosfritt, men nu gäller det att säga till på dagis... Får se hur det går.

Vissa folk vill ju ha "fina" stavningar på sina barns namn, jaja, det är väl ganska okej att trycka in ett h nånstans kanske (inte så fint, men ändå) såg i en tidning en unge som hette Alphonce... Fick läsa flera gånger innan jag fattade att ungen hette Alfons!! (För det är det väl?) Ja hoja, lite väl överdrivet kanske måste jag säga.

Nu ska jag väl göra nåt.. Typ lunch, eller vad är klockan?! Inte mer än 11?!

Förresten, bvc-tanten frågade Elias om hans favoritmat och svaret blev ganska överraskande -Köttsoppa!!¨
Kanske för att vi åt det igår och Elias bara vräkta i sig, -Mmmmm, kött!! Sa han flera gånger.

Kulkul..

Googla bilder på dessa saker och sätt in första bilden:


1. Ditt förnamn
2. Ditt efternamn
3. Namnet på din gata
4. Det senaste du åt
5. Namnet på Han/Hon du gillar
6. Färgen på tröjan du har på dig just nu
7. Din ålder


1.


2.


3.


4.


5.


6.


7.



Jo, hahaaaaa vad roligt.. Men jag har inte så mycket annat att göra. Elias tuggar på sitt knä här brevid. Vi har redan spelat lite spel å lekt med lego, nu får det räcka! Tvättstuga om en timme, dags att börja leta smutstvätt!

Hotellfrukost

Nu vill jag veta vart den bästa hotellfrukosten finns i Luleå!! Vi hade tänkt åka till Luleå å gå på Leos lekland och då ska vi bo på hotell. Jag vill ha en gigantisk frukostbuffé där det finns allt från korv till yoghurt! Det ska helst vara färskt bröd som smakar skitgott, färskpressad juice och laktosfri yoghurt med god müsli!
Rummet då.. Ja, det ska väl ha sängar, toa och en dörr.. Inte lika noga med andra ord.
Kikade lite på Scandic, men det är ju som ganska dyrt.. Hotellet där jag å Peka bodde på sist och där jag å Jonne bodde när Elias låg i magen är ju billigt, men jag vill ha ordentlig frukost!

Idag var jag å Elias ute i typ 1½ timme, sen blev jag less.. Sällan.. Jag är ingen lekmamma! Jag kan sitta i lekparker å titta när ungen leker om jag slipper leka själv och helst ha en annan vuxen med att prata med.

Köpte ett nytt spel till ungen igår.

 Han gillar att räkna, helst ska allt räknas.. Fanns en massa olika sätt att spela den, men vi lekte mest igår. Elias gillade då den. Fanns ett spel med bokstäver oxå, men Elias ville absolut ha siffror.

Imorgon är det dags för 4-årsbesiktningen! 8:30!! Hoja, hur ska vi hinna dit? Imorse vaknade vi kl. 8...

Bebis!!

Idag var jag å Elias å hälsade på nya lilla kusinen.Så liiiten å söt!!


 Stora Elias med namnlöse kusinen.

Å bara en till.. Stackarn är ju över hela internet snart! Men är man så liten å gullig får man faktiskt skylla sig själv! Å han sa att han gärna ville vara modell.. Helt sant!




Påskfirande

Eller firande å firande vet jag inte om man kan kalla det, men trevligt har vi då haft det! Sol bara en dag, men det gör inget, vi var ute från morgon till kväll ändå. Skitgod påskmat fick vi igår oxå! Inte visste jag att påskmat var som julmat.. Undra vad vi åt när vi var små på påsken hos mommo? Kyckling med brunsås? Å målade ägg brukade vi göra minns jag.

Nå iallafall, Elias har då varit helt slutkörd på kvällarna och somnat som en stock. Sätter in lite bilder här då:


 Elias hade en kompis i Parakka iaf. (Inte hela tiden, men ibland)

             Elias å Jonne tolkade bakom skotern med en madrass.. Gick halvbra..

 Den första å enda soliga dagen!! Wihiiii!!
           


 Elias nya favoritleksaker.. Massa småfigurer som han staplade upp mååånga gånger! Å nya favoriter är såklart oxå nya turlesfigurer som dödar varandra.. Han fick av sin mommo i påskögget.

Nu ska jag glo när pojkarna spelar spel.

Kusin!

Nu har Peka ploppat sin bebis!! Åhh, vad glad jag blev när hon ringde! Tyckte att jag hörde nåt som gnydde i bakrunden men tänkte först att nää, inte kan hon ha fått ännu, men det hade hon visst det!
Frågade först om förlossningen å allt annat innan jag kom på mig själv att jag vet ju inte vad det blev för sort!!
Och hon har fått en liten POJKE!!

Grattis Peka å Dalle, nu väntar jag på biiiilder på det lilla underverket!!!

4-års kontroll!!

Fick just hem ett brev i brevlådan, Elias ska på 4-års kontroll den 17 april!! (På hans namnsdag till på köpet..) Men han är ju inte fyra år heller! Han är ju min lilla bebis!! 3-års kontrollen fick han göra i augusti om jag inte minns fel, alltså 3 månader efter 3-årsdagen, å nu 4-års kontrollen 1 månad innan han fyller 4.. Måste ju jämna ut det lite!

Köpte fodrade stövlar (199:-!) till pojken idag, upptäckte att det kan vara bra med två par skor under vintern oxå.. Så jag tod fodrade stövlar som man kanske kan ha på våren oxå. Vanliga stövlar har han ju, men dom är för kalla nu fast man har tjocksockar i dom.

Vantar kan man nästan inte ha för många av heller, inte till Elias iaf, ALLA hans vantar blir blöta! På parakkanappet hade vi med vanliga (waterproof...) vantar, reima-vantar och galonvantar, alla blev blöta! Eller fuktiga iaf.. Overallen var blöt, även om han hade galonisar.. Ja, hela ungen var ju blöt ioförsig, men ändå. Han kanske svettas å blöter ner hela overallen..

Nä hoja, ska sluta svamla nu!


Parakka

Har haft en helskön helg i Parakka, var ju pimpeltävling igår. Dagen började ganska mulen, äh, men det funkar ju oxå, b ara det inte snöar.. Men solen kom fram och sken hela dagen och skiner nog fortfarande där borta, vi är ju hemma å här skiner solen oxå.
Jag vann inga 30 000:- jag vann ingenting för den delen heller. Ingen som vi kände vann nånting.. Jaja, vi fick ju se solen iaf! Eller Elias fick ju pris såklart, det får ju alla barn, en ryggsäck som det står Hörvalls buss på! Men den får duga som dagisryggsäck, hans pippi-ryggsäck har ju gått sönder. Nå nu ska jag sätta in lite bilder så ni slipper läsa så mycket.

 Fredagen.. Inte så mycket sol..


Lördagen:

           


Å så söndag:

           


Å nu har vi lagt Elias i blöt i badkaret, alla ska tvättas och lukta gott, för det gör vi inte nu!!

Cellprov..

Cellprov är väl kanske ingen trevlig upplevelse, iaf inte för mig. Det gör ont och man känner sig väldigt obekväm där man ligger och stirrar i taket.. Besöket blir INTE bättre när man har en otrevlig läkare! Som inte säger VAD han ska göra och NÄR utan man får lixom överraskas.. *Suprise!*
Sen är läkaren otrevlig när jag frågar om dom skickar brev sen och jag säger lite halvt på skämt att jag inte fick mitt brev förra gången (har hänt två gånger att jag inte fårr mitt brev...) och läkaren blir genast arg och försöker försvara sig och säger att han VISST har skickat brev och nu ska man minsann bevisa det!! Jag står där ganska stum.. Ehh, jag tror dig, brevet måste ha kommit bort med posten, sånt händer ju.. Jaja, jag stod med ytterkläderna på brevid dörren på väg ut när han hittar på datorn att han VISST har skickat ett brev förra gången... Ooooookej... Kul för dig... Sen gick jag iaf, tror han fortsatte prata men jag kände bara för att slå honom på käften!

Snart kommer Elias hem iaf, Jonne och hans moster hämtar honom. Vad ska vi pyssla med hemma idag då? Vad ska vi äta? Orkar jag städa idag igen?! Städade igår, men det blev nog 100 gånger stökigare.. Elias gillar nog inte att ha städat. Som jag läst nånstans "Att städa när man har småbarn är som att skotta snö i snöstorm"

Bullerbyloppet

Idag var det alltså dags för det årliga bullerbyloppet, det första året som Elias deltog med skidor! Det ni! Solen sken, det blåste lite, men skönt väder ändå.

Här får ni lite bilder:

           

Vi fikade saft, bullar å varmkorv, eller Elias åt bröd med ketchup, han gillar inte korv med skinn..Nåja, han var nöjd med sitt bröd. Glad över sin medalj och mamma var stolt över sin lilla skidåkare!

Nu är vi båda hemma, jag har ju inge jobb idag så jag kunde ju lika gärna ta hem honom, inte orkar jag gå fram å tillbaka hur mycket som helst!

Prova klicka här....

http://www.youtube.com/watch?v=WKxo532rOHQ


.....

RSS 2.0