Snart nytt år. En massa bilder..

Vi har redan skjutit raketer å ätit nyårsmat hos mamma. Jättegod mat, jättehögljutt och jättekul.






Noa var med och tyckte det var ganska spännande med alla raketer och tomtebloss.





Dom små barnen fick tomtebloss medans dom stora fick skjuta raketer..

Ibland är dom kompisar. Sen att detta slutade i en brottningsmatch behöver jag inte skriva..



Tadaaa, jag har fastnat på bild! Malte oxå för den delen.



Min lilla groda var finklädd minsann!

Man var tvungen att skrubba sig när det är nyårsafton. Malte tog sitt första bad i badkaret. Han har alltså badat förut, tro inte att jag aldrig tvättar min unge! Men tidigare i en balja.. Så ni vet.



Och som vanligt en bild på mina två pojkar!

Gott nytt år på er!


Ojdå

Det var nog ett tag sedan jag skrev här, har lite annat att göra tror jag.. Å när jag klickar vi datorn så är det oftast på kvällen när jag ligger och matar Mlte, lite svårt att skriva då..

Var på Thai och käkade igår hela bunten, Malte sov sig igenom hela besöket. Maten var lika god som vanligt.




Elias och Jonne körde Dalle till jobbet idag och sen skulle dom hälsa på lite gamlingar. Jag å Malte är ensamma hemma, han ligger och glor på plinka-plonken och hr nog bajsat.. Det luktar så iaf.




En dag var vi ute i kylan och åkte lite pulka.




Försöker få bra bilder på Malte, men han brukar se lite skum ut på bilder.. Han är sötare i verkligheten! Är så otroligt lycklig över min lilla skrutt så det nästan är töntigt.. Klart jag är lycklig över min stora skrutt oxå, men han kan vara lite.. Besvärlig ibland.. Det blir dom tydligen när dom blir större. Så jag hoppas Malte är liten så länge det går!

Nu vill han nåt..

Tralalaa

Elias ville ha det mysigt på golvet, så han drog dit alla täcken och kuddar han kunde hitta.. Även alla saker som fanns i lägenheten (nästan) fast dom syns inte på bilden.. Sen ville han ha lillebror dit oxå. Så dom låg där ett ganska bra tag, iaf 10 minuter. (länge för att vara dom)




Såhär bra är det att ha en storebor:



Elias gungar Malte i babysittern medans jag springer runt och gör annat. Malte var vaken där alltså.

Nu sitter jag å väntar på att dom från röntgen ska ringa tillbaka. Får se om jag får en tid till idag och kolla om jag har nån läskig böld i tirren.. Roligare saker har man väntat på.
Jag vill ju åka ner till mamma där Katja å ungarna är ju!

Snälla barn..

När vi var små och frågade mamma vad hon önskade sig i julklapp brukade hon alltid säga "snälla barn"
Men maaaamma vad tråååkigt!! Men nu när jag har egna barn förstår jag hennes önskan..

Elias fråga mig idag vad jag önskar mig av tomten. "Snälla barn vill jag ha"
Men Elias bara skrattade och sa -Jag tror du får en tröja mamma!
Så inga snälla barn får jag i julklapp minsann..

Mjölkstockning...

ONT har jag iaf! Igår hade jag 39 graders feber men idag verkar febern inte bli så hög, har ju knaprat en massa piller så febern vågar kanske inte komma tillbaka..

Hade Peka, Dalle och Noa här igår (jag var hög på panodil då så jag skulle orka..) för att käka tacos, lika gott som vanligt!

Elias och Noa badade en sväng oxå. Noa börjar ju bli så stor att han kan "leka" med Elias.. Eller vara med honom iaf.

 

 

Elias gillar att stöka.. Eller här byggde han en säng som han skulle sova i. Kom ut sen efter ett tag och sa att hans säng rasade hela tiden.. Så han fick sova i sin egen säng igen.




Min lilla grisunge! (han grymtar som en gris när han skriker..) Som för övrigt har sovit bra inatt! För att vara han då.. Vaknade 2, 5 och 9. Och jag känner mig nästan utvilad!

 



Elias just hemkommen från kalaset på Gruvtrollets lekland. En av hans dagiskompisar fyllde 5. Elias hade skitkul iaf, somnade som en stock (på golvet) på kvällen.



Min favorit systerson! Han är så söt denna lilla kille och vilka fina ögon han har minsann!

Nä, nu ska vi klä på oss och försöka ta oss mot stan.


Alldeles slut i kroppen

Inatt har lillen sovit hyfsat bra, sovit kanske 1-2 timmar och sedan vaknat för mat, inte skrikit så mycket som förra natten.. Då var han minsann vaken från 00-06 ungefär.. Med små korta sovpauser på sådär 10-20 minuter.. Härligt! Då känner man att man lever! Jag var vaken mellan 00-04 med honom och sen fick Jonne ta över för jag skulle nog annars svimma av trötthet!

Var på bvc igår och Malte vägde 4850g och var 55,5cm lång. Han får då rikligt med mat i sig..

Köpte en begagnad babysitter till Malte och den gillade han, sov i den flera gånger igår.





Vem är han lik då?

 

 



Vem är han lik då??




Mina söta pojkar!


Julklappar.. Börjar det bli dags att köpa dom kanske? Inte för att vi har råd, men skit i det, vi vinner säkert på triss vilken dag som helst!


Städa?!

Är det ngon idé att städa när man har barn?! Jag tror knappast det.. Jag och Elias hade städat hela hans rum i förrgår, det blev jättefint och båda var nöjda. Sen var det läggdags, Elias brukar se film eller leka själv i sitt rum tills han går och lägger sig själv sen. Ibland leker han lite för bra.. Jag höll på att riva av mig håret när jag kom in till hans rum någon timme efter att han hade lagt sig..











Tur att barnen är så söta så man inte slänger ut dom med soporna.. Eller lilla bebisen är ju inte så jobbig än så länge, stora pojken kan vara lite.. Påhittig.

Nu ska jag och lillen snart till mamma, Peka och Noa är där nu! Äntligen lite sällskap av människor! Jaja, barn är väl oxå människor, bara inte lika stora.

Dåligt samvete..

Fick jag det dåliga samvetet på posten efter att lillebror föddes?
Dåligt samvete för att jag inte orkar med Elias just nu, försöker, men jag är så trött att jag bara ill sova!
Dåligt samvete för att jag inte träffar Peka å Noa lika ofta längre, vill ju träffa lilla Noa ju! Men som sagt.. Jag orkar inte! Idag har jag fått sova en timme medans Elias är på dagis iaf så nu kanske jag orkar leka med Elias i några minuter.. Stackars unge.

I helgen när Jonne jobbar vet jag inte hur jag ska orka, kan ju inte sova på dagen precis. Lillebror sover som bäst på förmiddagen, men då kan jag ju inte sova heller. Bokade in mig hos mamma så man kanske kan göra nånting i helgen. Gå ut och leka känns långt borta..

Och att städa.. Det gick så bra i början, men nu är både jag å Jonne så trötta att det inte blir av alls. Jag tvättar iaf kläder så ma har nånting att ha på sig.

Det blir bättre snart, det blir bättre snart..

Men ändå av någon konstig anledning så är jag lycklig mitt i kaoset, kan ligga och titta på lillebror i evigheter när han sover. Han är så underbar! Ja, Elias är minst lika underbar, men han kan vara aaaaningens bråkigare än sin lillebror just nu....

Sovit lite!

Inatt vid 6-tiden var jag sååå trött efter att lillebror hade varit vaken sen 3-4 nångång så jag funderade på att ta några sömnpiller och sova i 100 år, kanske vara lite Törnrosa. Lite fuskigt är det allt när hon fick sova i 100 år och jag knappt får sova 2 timmar i sträck!
Men jag la lillebror på mig och vi båda somnade efter en stund, Elias kom och väckte mig å Jonne vid 8, Jonne steg upp och jag fick fortsätta sova! Lillebror sov trots pussar och kramar från storebror.
Malte sov i 3 ½ timme på mig!! Kände mig nästan en gnutta pigg när jag vaknade!

Undra hur jag ska överleva helgen?! Jonne jobbar ju natt nu, eller nu sover han men på natten jobbar han. Inte såå kul med två barn då, Elias spinger upp 635372 gånger och vöcker lillebror som är lite grinig om kvällarna och vill bara äta. Så jag sitter ju fast där.. Elias behöver ditten och datten och stackarn får vänta hela tiden.
I helgen jobbar Jonne 06-18!! Och jag ska vara ensam med ungarna! Peka är inte i stan och jag kommer att vara så trött att jag kommer glömma bort att mata mina älskade ungar, dom har svultit ihjäl lagom till när Jonne kommer hem från jobbet och jag har glömt att klä på mig och har frusit ihjäl.. Härligt värre!







Pojkarna tittar film hos sin mommo.




En mommo med sina pojk-barnbarn.




Å en Maltebild.

Vagnen..

Var ute ensam med vagnen för första gången igår! Har varit på stan med bebisen i vagnen med Jonne, men inte ensam.. Har haft honom i sjalen istället, men vill ju prova vagnen oxå.
Gick till Peka, Malte sov gott i vagnen hela tiden. varmt och skönt var det nog.





Lillebror tittade nästan på babygymmet hos Peka..




Noa var lika söt som vanligt, han börjar bli så stor den bebisen. Snygg frilla har han skaffat sig oxå.




Efter allt gymmande blev lillebror trött och sov en sväng i Pekas soffa.

'


Jag är ensam hemma med lillpojken, dom stora pojkarna är å bowlar. Men lillpojken borde vakna snart, han har sovit nästan hela dagen idag. Ja, mat har han fått i sig iaf, sen somnar han om. Vilket härligt liv!


Snark snark

Jag vill sova.. I många många timmar helst. Jag vet att jag får vänta några år med det. Lilleror sover bort hela dagarna och vaknar framåt kvällen, helt okej det. Men sen har vi nätterna.. Han vill inte riktigt äta, tar inte tag utan börjar skrika.. Och skriker tills han får mat. Jag försöker och försöker mata, men nej. Han vill skrika. Vi byter blöja, ibland funkar det, men inte alltid. Tar upp och går runt, ibland funkar det, men inte alltid.

Älskar min nya lilla skrutt så hjärtat nästan går sönder, men jag vill sova.. Tur att Elias är på dagis så man hinner vila lite medans lillebror ändå sover bort halva dagarna.

Snart läggdags för Elias, sen godis för mig! Ja, när mina program börjar.. Idag är det lördag för mig!

RSS 2.0