Tänka?

Ska man göra sånt? Måste man? Det känns just nu som om jag känner.. Ingenting, inget gör mig speciellt glad eller ledsen, jag bara är. Vet inte om det är dåligt, jobbigt att känna ju.

Snart ska jag dra på Elias overallen å så ska vi ut i kylan en sväng. Tror jag ska färga håret oxå, inte ute då men.. Köpa mig lite hårfärg, rosa kanske? Eller så tar jag det jag alltid brukar ta, bruuunt! Inte bajsbrunt, lite mörkare, eller det beror ju på om det är mörkt eller ljust bajs, men mörkare än bebisbajs.. Fast det är ju mer senapsfärgat.. Jaja, sluta prata skit nu.

Elias spelar lite data, ska snart koppla loss honom därifrån och börja klä på oss.

Körkort?

Ska jag vara en sån som skaffar körkort?! Var ju på såndär kurs med Peka å Jonne igår. Jag å Peka borde kanske inte sitta brevid varandra.. Jag fick myror i brallan eller kanske elefanter i benen för jag kunde inte sitta stilla! Det gjorde nästan ONT i benen! Tillslut hörde jag inte ens vad Herr Entonig gubbe sa.. Allt blev lixom.. Jag vet inte, kanske jag har några få bokstäver som gör att jag inte kan sitta stilla. Inte ens som vikarie på dagis när jag sitter i samlingar, jag börjar alltid skruva på mig..

Nä, men gubben babblade lite, inte dricka alkohol och köra, inte krockamed träd, ha bälte och kör inte för fort, det var väl det jag kom ihåg iaf. Var ju där från 17:15-21:15 ungefär.. Några fikapauser fanns oxå med, bra det, annars hade jag rymt därifrån!

Igår när jag å Elias var på väg hem från järnvägsparken så sa han -Mamma, bääär mig annars svimmar jag!
Vet inte vart han har fått det ifrån, men buren blev han då inte!

Jag är fortfarande sjuk, helt otroligt! Inte brukar jag vara sjuk mer än en dag eller två! Nu är det inte så mycket örat, utan halsen, jag snorar, hostar å.. Är lite allmänt seg. Ska ändå bli skönt att jobba idag!

Allt blir bra..

I slutändan kommer nog allt att ordna sig till det bästa, det tror jag nog på.. Vill inte vara den elaka, men det kanske behövs ibland, man kan inte hålla inne med allt i evighet, tillslut exploderar man och då är allt försent.
Sen om alla andra har en åsikt (det brukar vara så) så håll den gärna för er själv.. Jag orkar inte bli mer nere än vad jag redan är..

Ska jobba på tordag! Det du! Då får Elias vara på dagis en dag denna vecka iaf, han kommer nog inte att klaga precis. Inte jättelång dag, typ 9:50-17, halvlång dag.

Gjorde just fiskpinnar till Elias, men hade inge mos och han äter inte makaroner så det blev fiskpinnar med.. Keppshått!

Var i järnvägsparken en stund, sen på Lekia och Elias gick runt och visade vad han ville ha av tomten i julklapp, jag fotade och sa att jag skulle skicka till tomten.. Ja vadå, nu kan man ju inte skriva brev längre, det är ju inte vidare modernt! Så ett mms får tomten istället..

Här är Elias önskelista om nån hade tänkt att köpa nåt till honom.

 Pettson & Findus spel.. Eller ett spel iaf, börjar bli less på snigel och tårtspelet.. Ja, jag å Jonne alltså, Elias kan spela dom 4745837 gånger på raken..

 Pussel gillar han oxå. Minst 16 bitar, eller kanske minst 20 ändå. I trä.. Annars käkar han upp allt.


 Här var det sista han valde, en såndär hammare-spik-man-spikar-på-en-platta-grejs.

Eller köp vad ni vill, han gillar böcker, bilar, nallar, bollar. Fast köp förresten inga bollar.

Nä, nu ska jag titta vad Elias garvar åt vid andra datorn.

Vilse i pannkakan

Känner mig en gnutta friskare, kan höra lite bättre med mitt stackars öra. Men annars är allt bara.. Ett enda stort kaos. Vill ligga i koma några år, då behöver jag inte vara den dumma, behöver inte tänka tills det känns som om skallen ska explodera. Jag vill ju vara snäll, vill vara en bra människa, men hur blir man det? Finns det nån kurs?


Fan, skrev en massa, men råkade komma åt en knapp så försvann det.. Jaja, det var väl inte meningen att det skulle stå med i min blogg då. Hoja.

Finns det nån som kan hjälpa mig?! Jag klarar inte detta själv, står knappt ut med mig själv längre. Dumma mig, alltid ska jag förstöra allt. Vad jag än gör så blir det fel, vad jag än säger så blir det fel. Hur ska nånsin något bli rätt när jag är med?? Vad ska jag göra?! Hur ska jag göra?! Hoja.. Hata mig inte

3:o

Dålig mamma rapporterar:

Steg upp först vid nio, dåligt dåligt. Elias hade fått sin välling och såg på film iaf närjag masade mig upp från sängen. Orkade ta mig till soffan. Dåligt dåligt.

Elias leker själv med lego en stund, känner mig dålig, men han har ju roligt. Jag säger till Elias att jag är sjuk och måste vila en stund. Örat dunkar och i halsen känns det som om jag hade svalt rakblad när jag försöker prata.

Frukost orkar jag göra, när jag kliver upp frågar Elias -Är du frisk nu mamma?
-Nää, alltså.. Jag ska göra frukost.
Nå vi får i oss lite att äta, jag knaprar alvedon så kanske öronvärken släpper iaf.

Efter frukost sitter Elias vid datorn och jag lägger mig i soffan. Dålig mamma-varning!

Tar en treo efter några timmar, tar ett bubbelbad med ungen, försöker leka lite i badet, plaskar och hör knappt vad han säger.. Hå¨ll för ett öra, en stund gör inget, men efter några dagar ör det lite irriterande.. Höra sin egen hemska röst i huvudet när man pratar, höra sig själv tugga högt och ljudligt! Hemska ljud.

Nu äter Elias mandarin. Lunch kanske.. Måste nog göra nåt

Va?

Vad sa du? Jag hör lite dåligt.. Mitt vänstra öra är lite kocko, vaknade ju på lördag morgon med ooont i örat! När vi kom fram till Luleå hade jag lock för örat.. Hörde knappt nåt. På kvällen släppte det en stund för att komma tillbaka igen. Hela söndagen hade jag ont och lock för örat.. Käkade ibumetin som karra för att kunna orka shoppa! Imorse när jag vaknade var det ännu värre. Hoja, kan det inte gå över snart?!

Nå det blev lite shopping iaf, skor till  mig, långkallingar å lite klöder till Elias, böcker till honom. Även en julklapp till Elias, Brio builder system eller nåt heter den.

 Jag å Peka på tåget till Luleå, det blev visst lite långtråkigt..

Tåget var ju fint å fräscht, men dom måste ju spara in på nånting.. På personalen nämligen!




Lämnade våra väskor på hotellet när vi kom fram och började sen att shoppa.. Och shoppa.. Tills stan stängde.

 Våra grejer från shoppingdag nr 1.

Fast dagen var inte slut här inte, vi åkte till Storheden å gick på Maxi! Å käkade middag på Max.


     Sista dagen blev lite långtråkig.. Här sitter vi på stan å väntar på att klockan ska gå så vi kan gå till tåget!

 Äntligen på väg hem! Lite övertrötta och så.. Men hem kom vi iaf! Lite fattigare, lite tröttare men ändå skönt att ha shoppat lite!








 Å så en bild på Elias, detta är hans dagisfoto minsann, bättre än förra året iaf.

Luleå

Nu ska jag till storstan. Tror jag har öroninflammation eller nåt. Hur känns sånt?

Linser!

Dom verkar då funka hittills! Har sovit två nätter med dom, helt underbart måste jag säga! Synd bara att höger öga har högre styrka än jag behöver.. Var till optikern å bad dom ta in en ny lite svagare lins till mig.

Imorse vaknade jag först av att Jonne sa hejdå, han åkte till Stockholm imorse, sen vaknade jag av att en katt hoppade upp brevid mig i sängen! Ingen riktig katt, utan Elias nalle. Han kastade den i min säng, sen kom en kudde, ett täcke och sist kom Elias och la sig en stund.

Passade även på att bli sjuk idag, tänkte att det passade så bra när jag ska vara ensam med Elias och även åka till Luleå i helg. Passade även på att missa bussen till dagis.. Eller bussen hade åkt förbi för tidigt.. Jäkla skitbuss! Så vi hämtade vagnen och fick gå till dagis, tar ju bara 20 minuter.. Men att vara sjuk, huvudet dunkar, halsen skriker av smärta och man känner sig yr.. Då är det inte så bara.

Elias dagisfoton kom igår, han blev jättesöt. Fast det är han ju alltid tycker jag! Bättre än förra årets foto..

Nu ska jag vila lite så jag orkar med resten av dagen!

Dygnetrunt-linser

Var å hämtade dygnetrunt-linser från opikern nu, fick ett par jag skulle prova. Hoppas bara att jag kan sova med dom! Hade varit så skönt att inte behöva bli halvblind varje kväll. Mina glasögon är lite trasiga å så ser jag inte så bra med dom, ser inte texten på tv:n när jag sitter i soffan med dom..

Åt lunch på safari idag, gott som vanligt. Men så till dom större problemen.. Middag då? Vaaaad ska vi äta?? Ibland är vi duktiga och gör en veckomatsedel, men det funkar kanske en vecka, sen glömmer vi bort den.. Jaja.

Nu vill jag ha en kall och härlig vinter!

Till helgen åker kanske jag å lillasyster till stora staden Luleå och shoppar!

Långpromenad..

Kom på imorse när jag skulle gå med Elias till dagis att vagnen är i bilen.. Som Jonne hade på jobbet. Så vi tog en PROMENAD! Tog 25 minuter till borraragatan där vi hämtade den andra vagnen som vi inte har orkat hämta.. Jaja, men det var ju bra så vi tog vagnen därifrån till dagis. Hela vägen till dagis så lät Elias -Varför? -Va? Det var väl det enda han sa.. Fast miljarder gånger om, mitt huvud höll på att explodera! Vad jag än sa till honom så frågade han varför..

-Titta en sopbil!
-Varför?
-Nåå.. För att den hämtar skräp
-Varför det?
-Så skräpet kan åka till soptippen
-Varför då?

Sen kan det hålla på i evigheter.. Säger jag bara därför så frågar han varför om nåt annat.. Härligt med barn.


Var en sväng på bumerangen idag.. Å var bara tvuuuungen att köpa denna vagn! Mamma kommer att bli galen.. Haha.

 Men den var ju så fiin! Å bara 50:-


Igår.. Eller var det igår? Nåja, dagarna flyter lätt ihop när man är snurrig i skallen, så tuggade Elias på sitt Bamsetoy som han brukar göra. Men denna gång kom han till mig efter en stund..

-Mamma, titta vart mitt toy är!
-Vardå? (Ser att han börjar känna i håret och tänker bara neeeeej!!)
-I håret! Säger han med ett flin..

Jaha, det var ju bara att ta fram saxen och klippa bort.. Tur att det inte syns så mycket, dom ska ju fota gruppbilden på onsdag på dagis!






Snö och kallt

Hittade täckisar idag! Skitbra och dyra.. Men dom håller väl ett tag hoppas jag. Mina gamla är några storlekar större och jag ser ut som en stor fluff i dom.. Men dom nya, lite mindre täckisarna kan jag nog röra mig i.

Hittar inget bra att glo på tv heller, borde kanske göra ett andra försök att koppla i dvdspelaren, men jag orkar inte.Sitter nog hellre här och blir fet av torrkött. Inte riktigt torrkött (eller riktigt kött hoppas jag att det är) men torkat nötkött från coop. Så jäkla gott! Ännu godare när man är bakis och vill ha nåt salt i sig.

Jag vill ut på krogen igen! hade så himla skojigt förra gången. Men det är ju inte lika kul varje gång, men man kan ju alltid hoppas. Om inte annat så har jag nära hem sen.

Känner mig lite sugen på en smoothie.. Ska nog göra en

Okeeej

Jag kan ju skriva lite när ingen annan gör det.. Men det är inte lika kul att skriva när man inte har några bilder att lägga upp.. Måste bli bättre på att fota kanske.

Idag snöar det, blir så glad när jag ser att det snöar! Vill ha riktig vinter! Har tom köpt vinterjacka nu! Så bara täckisar kvar så är vinteroutfiten klar! Eller kanske en mössa å ett par vantar, men det är ju bara att köpa i närmsta affär.

Ska väl äta lite lunch idag oxå. Ska även försöka gå ner i vikt.. Igen! Har ju gått upp några kilo sen i somras, får panik på vågen när jag ser vart den hamnar! Hoja!

Å Katja, ni kommer väl upp i år?! Glöm inte bort oss här uppe i norr! Annars kanske isbjörnarna äter upp oss!

Nä alltså, min hjärna är ganska tom efter det riktigt varma badet jag lås i nyss, rände mig nästan! Var tvungen att ha fönstret öppet för att inte svettas ihjäl i badet!

Äntligen!!

Nu funkar min dumma timepool!! Bara efter x antal rigningar till hon som har hand om det här så funkar det!! Så nu kanske jag får sluta vara lat å jobba!! Vill verkligen jobba!

Elias är hemma idag å snart ska vi nog ut på lite äventyr, kanske lite lunch först. Ska se vad frysen bjuder på!

Snö snö snö

Här har det snöat sen jag steg upp imorse, steg upp vid halv nio idag, Elias sover längre när han sover i våran säng, blir trångt.. Men ändå.
Han vaknade mitt i natten, ropade på mig och sa -Jag vill sova i våran säng!! Så i våran säng fick han sova..

Idag är första dagen som ungen har på sin nya overall! Orkade inte tjorva med fleecekläder och vindjacka, mycket lättare med en overall ju. Kanske jag borde skaffa en oxå, eller iaf en vinterjacka. Min sommarjacka är inte direkt jättevarm.

Nä, nu ska jag äta lite kassler, sallad och glo på vbå.

Ny vecka igen

Igår var jag å Elias en sväng nere på lompis igen, tänk lompis två gånger på en helg!! Fast denna gången var vi hos Sofie och Adrian.

       


   


Imorse lämnade jag Elias på stan istället för på dagis.. elias dagis ringde på morgonen å sa att några barn och fröknar skulle på stan å fika och Elias skulle med. Så istället för att föra honom till dagis så mötte vi dom på busshållsplatsen och sen gick dom å fikade på brända! Elias var så glad när dom skulle fika..

Jag är mindre glad, jag hör hur disken ropar på mig..

Sovmorgon

Idag tog alla sovmorgon, Elias vaknade 9:48, kändes lagom. Sen att han var vaken där en sväng vid 6-tiden behöver vi inte bry oss om..

Hans tröja är märket Ganstar och minen på bilden är hans foto-min.. Han gillar inte att bli fotad längre, skriker neeeeej och ser skitsur ut. det är väldigt sällan man får en fin bild på honom nuförtiden.

 En bild från lääänge sen, hoja vad tiden går fort..

Kalas



Idag har vi kalasat hos Tindra som fyller 4 år, Elias åkte kana, var blyg ett ganska bra tag, vägrade tårta och dricka, smög i sig två kakor gömd bakom mig, lekte med flickorna och ville inte gå hem när det var dags.

Tack för fikat, JAG åt minsann tårta! Klart man ska äta tårta när det bjuds! Måste lära Elias ett och annat tror jag..

Sen har vi käkat kina-mat, det var gott som vanligt. Snart glo nån film och dega i soffan. Härligt

Solen skiner visst

Igår fick vi undan en smula till av alla saker, det går framåt.. Inte fort, men ändå!

Kalasdags idag.

Igår ritade Elias lite, han brukar nästan aldrig rita, är inte så intresserad av sånt, men igår gjorde han detta:

   Han började rita hjärtan! Jag har aldrig sett honom rita nånting förutom kladd, eller nån cirkel. Ja, nångång måste han ju börja rita!

Nä, nu blir det snart frukost!

Snöööö!!!

Elias blev så glad när han såg att det hade snöat ute! Så idag har vi varit ute en sväng och byggt en snögubbe! Eller Snö-löv-sand-gubbe, men ändå.

 Elias satte dit brädan, han tyckte att den passade så bra där..

Elias har sovit utan att hosta inatt! Så himla skönt! Både för honom och resten av hushållet som vaknar av hans hostattacker. Nå bricanyl är bra grejer!

 Elias tog sig en liten dusch imorse oxå, sånt måste man ju göra ibland! Fast håret är ju inte så roligt att tvätta, men det tvättas nog kanske en gång i veckan iaf..

   Våran nya hylla i tv-rummet.

Och tillsist Elias.



Nu ska vi äta lite rester från igår, tandoorikryddad kyckling i pitabröd med grönsaker och Ica signalens underbart gods vitlöksdressing!

Hemma igen

Efter en lååång väntan på sjukhuset.. Hade ju tid 10:45, men läkaren behagade att komma 11:45.. Tänkte slå honom lite, men då kanske inte Elias hade fått medecin, så jag lät bli. Och nej, jag hade inte fattat fel tid, för jag smygkikade lite på hans dator och såg att det stod Elias 10:45!

Nåjå, Elias fick sin bricanyl, vi kan hämta ut 3 flaskor till om det behövs. Läkaren sa oxå att astma kan börja precis som Elias har det.. Så om bricanyl inte hjälper så får han göra nå astmatest. Jaha..

Nå nu leker Elias i sitt rum en stund och jag funderar på att fylla badkaret och plaska lite med min unge. Hans ansikte är fullt av glass och jag är bara allmänt smutsig.

Sjukt igen

Är hemma med min sjuka unge idag. Igår var han jättegrinig och sa att han hade ont i halsen, hostade så att han grinade inatt, vilket han gör nästan varje natt nuförtiden.. Men får han bricanyl så sover han jättegott, men den är slut nu.. Har ringt vårdcentralen å ska väl kanske skaffa lite mer medecin.

Vad ska vi göra idag då? Elias är grinig och vill inte vara med mig just nu, han tittar på Höjdarna i sitt rum med sin stora hund som han har döpt till Kalle Anka.

Nu kom Elias hit en sväng och sa att Höjdarna är rolig.

Elias tycker om Peka ville han skriva, så nu vet ni det!

Fotodags

Idag var detdå dags för att ta foto på dagis, Elias fick ju lite halvfina kläder.. Sen precis innan dagis så börjar han stortjuta, minns inte ens varför.. Men det enda jag tänkte på då var att han kommer ju se alldeles rödgråten ut påbild.. Haha, vilken dålig mamma jag är.. Jo, han skallade mig, så var det. Men sen sa han tillslut förlåt och ville kramas, men hans röda ögon kommer säkert att synas. Men det kanske är för att han var hos sin fammo och faffa igår och där var även hunden Ester. Jaja, han är ju alltid söt så. Bara han inte gör sina kameragrimarser.. Hoja, han brukar inte vilja vara med på bild nuförtiden. Nåjå, behöver inte oroa mig för sånt.

Istället borde jag städa här, eller åtminstonde packa upp nånting.. Om jag hade haft nånting att stoppa allting i bara.

Hungrig är jag.

Måndag igen

I lördags var jag på krogen, hade trevligt innan krogen oxå. Men som vanligt så är det som allra trevligast när man får krypa i säng! Att allt snurrar och jag kände mig spyfärdig är en annan sak.. Ändå skönt att sova i sin egen säng!

Igår har jag inte ens haft nå andra kläder än mitt nattlinne.. Varför klä på sig? Jag låg ändå i soffan säkert 90% av dagen.. Elias kom väl hem vid.. Ja, när var det? 3-4 kanske, låg i hans rum oxå en stund, men lite hårt var det..

Idag känner jag mig lat så Elias får stanna hemma hela dagen, orkar inte gå heeeela vägen till dagis! Ska på stan istället å köpa galonisar, så det så!!

Kom på.. Igår när Elias kom hem så gick han fram till spegeln som står på golvet i tv-rummet, tittar på sig själv en liten stund, säger sen -Du är söt och ger sig själv en puss i spegeln! Jag garvade..

Han har kommit på en sak som inte Jonne uppskattar så himla mycket, Jonne får nämligen bara krama Elias på lördagar! Vet inte vart han har fått det ifrån, men när Jonne frågar om en kram så får han bara som svar -På lördag får du en kram pappa! eller -Det är inte lördag idag! Nu får han inte ens en puss, det ska han oxå bara få på lördagar. Förstår inte vart barn får allt ifrån!

Kylig dag..

-4 grader ute, men ganska skönt ute ändå. Var på stan en sväng med Elias idag. Man blev ju snurrig för mindre!!

Var på loppis, men hittade inget roligt.

Har skruvat ihop expedit-bokhyllan från ikea igår, har den liggandes.. Eller vad man nu ska säga, blev ganska bra faktiskt. Nu är det bara resten av lägenheten kvar.. Ska försöka hinna göra iordning här innan släkten från söder kommer på besök.. Så vänta där nere i några år så är det fint här!!

Bilder

Nu fick jag in lite bilder tack vare lillasyster, så nu sätter jag bara in lite bilder.. Jaja, då vet ni.


 Målade inne i skåpen i köket.. Den till vänster var ännu gulare än den till höger! Det blev inte perfekt, men det blev bättre än innan iaf.

 Nya bilen. Jepp, den är grön.

 Snart är det vinter!! Fin utsikt oxå.. *Host host*


 Elias nya rum. Lampan ska ju hängas upp.. Hyllor ska oxå upp å annat småkrafs.

 Köket. Lite olika stolar.. Men det är fint ändå.


Snösnösnö!!

Jag vill ha riktig vinter! Så riktig att ungen behöver overall och varm mössa, inget slask, bara vanlig hederlig snö! Sen när vintern väl kommer så vill jag väl ha sommar.. Men det är ju ingen riktig sommar här precis, försommaren innan myggen kommer är ju härlig och hösten är oxå fin.. Då när myggen har gått och dött.

Försökte sätta in bilder, men min dator vill inte riktigt.. Kanske för att bilderna visar ett stökigt hem! Eller Elias rum och stora toaletten ser ganska okej ut, men resten är vara kaos!

Elias har haft hemsk hosta två nätter i rad nu, har gett honom bricanyl och det har blivit bättre. Men kan man ge bricanyl bara sådär? Det är ju som ingen hostmedecin.. Men den funkar iaf.  Så jag funderar om min lilla skrutt har astma oxå. Har har ju jämt hosta tycker jag. Läste på nätet att långvarig hosta kan vara astma.. Ja, å så är han riktigt "slemmig" i halsen när han hostar oxå.. Jaja, allergisk mot häst, hund och katt å sen astma på det, det är väl inget?!

Ska kanske på stan å köpa mig nåt vackert.

RSS 2.0