Nyklippt unge

Såklart blev bilden lite dålig.. Men skit i det, man ser ju håret på ett ungefäääär iaf!

 Eller.. Bilden är väl bra, det är väl min unge som ser lite knasig ut.. Men nyklippt är han iaf, tack mamma!

Såhär sover min unge ganska ofta om nätterna..

 Kanske det är kallt.. Eller knappats, Elias svettas som en gris.. Hela tiden!

Var på massa loppisar idag, hittade en film och en bunt serietidningar.. Jaja, skönt att komma ut iaf. Fikade där på fiket i järnvägsparken, lekte sen där i lekparken.. Å sen åkte vi hem å.. Glodde film å halvsov.



Fick äntligen in lite bilder på datorn! Vet inte varför det inte har gått, datorn har vägrat helt enkelt. Men nu har jag såklart inte tagit så mycket bilder, har ju inte orkat eftersom jag ändå inte har kunnat sätta in dom.. Nåja.

Spelat Mario Party 8 och Den där Mario och Sonic olympics på Wii igår, det var ju skitkul! Synd att jag inte var bäst på allt bara, men det fick gå ändå. Är inte en lika dålig förlorare som jag var förut. Men jag tror inte jag vågar mig på Monopol än så länge..

Jaha, två veckor kvar på jobbet.. Fick ju förlängt igen, kanske har skrivit det, ids inte gå tillbaka å läsa min blogg bara för att se vad jag har skrivit.. Men men, nån annan kanske är lika senil och glömmer bort det jag skriver..

Nu vill jag att det ska vara kvääääll!!!

Hoooooooja!!

Varför kan jag inte sätta in bilder på datorn för?! Blir ju GAAAALEN! Inge kul att skriva blogg ju när jag inte kan sätta in några bilder!! Äh, får väl sluta blogga då.

Idag skulle ha varit sista dagen på Solbacken..  Men fick två veckor förlängt! Skitbra ju! Så nu har jag varit där i 7 veckor, skulle bara ha vart 4.. Men helt okej för mig ju.

Hämtade min trollunge från dagis idag, fick en liten rundvandring oxå och fröken pratade lite om vad dom brukar göra där och sånt. Hoja, det är massor av barn och hur mycket som helst att göra, Elias trivs då så jäkla bra.

Tittar lite Mimmi på tv nu, kommer ihåg den från förr. Fan vad gammal jag börjar bli!! Fyller ju för tusan 25 jäkla år! Hoja.. Hoja. Undra om jag ska ha en riktigt stor fyllefest? Eller bara begravning för mina å som gått? Eller det kanske är samma sak.

Regn..

Eller lite halvregnit är det väl idag. Kallt oxå, kanske dax för långkallingar snart?

Elias är nu på sitt dagis, är så himla nöjd med hans nya avdelning. Fröknarna där tror oxå att det är bra för honom på storbarnsavdelning, det är ju lite högre tempo där och det behöver nog min pojk. Man märker på honom att han är mycket lugnare (och tröttare) efter dagis numera. På småbarnsavdelningen så var han ju skitpigg och överaktiv efter dagis och slogs på dagis.. Dom har inte nämnt nåt sånt på nya avdelningen, måste kanske fråga.

Märkte igår att Elias kan räkna till 10.. På engelska?! Jag har hört honom räkna till 5 på engelska.. Men till 10? Låter väldigt gulligt iaf.
Wann, tvo, free, får, fajv, six, sebben, ejt, nain, ten!!

Ska försöka orka måla hans säng vit.. Men.. Öhhh, vilken sorst färg? Ska man slipa först? Kommer jag ens orka sätta igång? Hoja..

Ska jobba kväll idag, ska snart göra lunch till mig så jag orkar med hela långa kvällen. Näst sista dagen idag.. Lite skrämmande ändå, kommer att sakna alla gamlingar och personalen. Har kännts så bra att ha ett schema, veta vilken tid man börjar nästa dag. Snart blir det annat. Inte veta OM man ens jobbar nästa dag? Vilken tid? Vart ska jag?!
Börjar få ont i magen.. Tror inte jag kommer att orka med det så länge, måste skaffa mig ett riktigt jobb.

Nä, nu ska jag göra lite lax!

Resa bort..

Hade varit så skönt att bara åka bort ett tag, ladda batterierna efter en sommar fylld med jobb. Hit kanske man skulle åka:

http://web2.nazar.se/Kuaqu

Elias skulle nog gilla det.. Jag oxå för den delen. Men men, när jaaag blir rik! Vilket aldrig kommer att hända, men man kan ju drömma sig bort lite.

Imorgon börjar sista veckan på Solbacken, jobbar mån-tors, sen är det schlutt!

Då får jag försöka sätta in vilka tider å sånt jag kan jobba där i Time Pool.. Fast det gick inte riktigt som jag ville när jag provade.. Får anlita en expert som hjälper mig.

Skulle behöva uppdatera min hjärna lite, kanske läsa en bok eller två? Men när har man tid och ork för sånt? Medans Elias skriker och skrålar framför sitt tv-spel?
Samtidigt som maten lagas och bränns?
På jobbet med mina dementa gamlingar?
När Elias sover och jag nästan däckar på väg till köket för att skölja vällingflaskan?

Nä.. Hoja

Härliga söndag

Ungen vaknade vid 8, inte helt fel. Känns som sovmorgon när man annars vaknar före 6.. Nåja, idag ska vi väl bara ta det lungt.. I brist på annat.

Igår fick Elias ett nytt dataspel, Kalle Kunskap förskolan. Den spelade han ett tag å var jätteduktig

http://www.discshop.se/shop/ds_produkt.php?lang=&id=58329&lang=se&subsite=games&&ref= Här är den

Sen kom han till nåt tjorvigt.. Å försökte och försökte, han har ju ärvt mitt dåliga tålamod.. Då sa han:

-Åhhh, jag svimmar!!

Men han tyckte spelet var jätteroligt, man får lära sig siffror, bokstäver, färger och former. Elias kan ju inte färgerna ännu och han verkar inte vilja det heller.. men nååångång måste han ju lära sig!

Men utan-blöja-grejen funkar hur bra som helst. På dagis sa dom att han är såå duktig på att gå på toa och det är han ju hemma oxå. Går helst själv.. Du får inte följa med!! Brukar han säga åt mig.. På natten har det inte hänt nån olycka ännu, men det kommer säkert nångång det oxå.

Nä, tillbaka till verkligheten, Elias hoppar på mig just nu.. Vill spela Kalle Kunskap minsann

IKEA

På tisdag morgon åkte vi iväg till Ikea, dom första timmarna gick väl an.. Stannade stup i kvarten å sträckte på benen.. I regnet.. Regnade hela långa vägen dit! Nå fram kom vi iaf, gick direkt å käkade köttbullar! Det var ju lunchtid.. Eller var det? Minns inte när vi kom fram..

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40105340 

En sån blev det iaf.. Fast svartbrun

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50103086  å en sån. Svartbrun där oxå

Sen en massa smågrejer, lampor, grejer till Elias.. Å.. Jo. Sen käkade vi på Max å körde hem. Började köra halv åtta.. Var hemma i sängen till halv två! Hoja, var ganska trött och sliten.

Min mobil vill fortfarande inte lämna över sina bilder till datorn.. Dumma mobil! Eller dumma dator oxå!

Nästa vecka är sista veckan på Solbacken.. Ganska tråkigt, har varit så bra där, man känner alla och har ett schema! Så man VET när man ska jobba!! Hir skönt som helst ju! Men snart blir det annat.. Hoja


Dagis

Jepp jepp, idag var min lilla skruttunge på sitt älskade riktiga dagis! Han blev så glad när han såg sitt dagis att han sprang sista biten till dagis! Så skönt att han tycker om sitt dagis, sommardagiset gillade han inte riktigt..
Nu har han börjat på storbarnsavdelningen oxå! När jag kom å hämtade honom så ville han visa runt mig på nya avdelningen och ville inte alls gå hem. Känns så bra att han är på sitt gamla dagis igen. Känner inte så mycket ångest när jag lämnar honom då.

Min mobil kommer inte överens med min dator.. Den vill inte sätta in bilder. Hoja! Ibland går det, men inte nu, har provat X antal gånger, men den vill inte! Blir fan galen!
Ska slänga allt i väggen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Okej..

Ingen "lugninflammation" han har, utan en pigginflammation! Han är som.. En Elias på droger! Hoja..

Jobbat idag, mamma var ju med min sjuuuuka unge.. Kanske blir dagis nästa gång jag jobbar ändå. Han hostade knappt nåt inatt, en gång vaknade han nog å hostade. Medecinen hjälpte fort.

Sjukt ännu

Var på vc med Elias idag, doktorn lyssnade på honom och stack honom i fingret. Han trodde att det var en början på lugninflammation.. Igen.. Men nu kom vi ju in med honom så tidigt så det hade inte hunnit bli nåt ännu. Å så fick han bricanyl och kåvepenin.. Bricanylen så att stackarn ska kunna andas om natten och hjälpa mot hostan å så.
Inatt var nog den värsta natten jag har varit med om med Elias, han kunde ju knappt andas! Man hörde att han kämpade med andningen, det pep och väste när han andades, jag kunde knappt sova, var ju tvungen att kolla så att ungen inte gick å blev blå mitt i natten! Fast Elias sov inte desto mer heller, hostade hur många timmar som helst i natt! Hoja, stackars lilla barn! Hoppas det blir bättre med medeciner nu.

I morgon ska jag jobba igen! Mamma skulle vara hemma med Elias! Ska bli ganska skönt att jobba ändå.. Å så är jag ledig på torsdag ändå, så då är jag hemma med Elias igen.

Host host

Elias hostar som en galning.. Nu har han sovit ganska lungt ett tag, men från att jag la honom i sängen så hostade han säkert.. En timme i sträck ungefär. Han hostade så att han nästan kräktes och klagade på ont i ryggen. Hans andning låter oxå lite.. Pipande eller vad man nu ska säga, ansträngd. Ska nog ringa vc imorgon. Kanske han har en släng av förkylningsastma eller nåt. Eller så säger dom bara att han är förkyld och ska vila.. Typ. Ge en alvedon så blir allt bra.

Det här att anmäla vab på fk är inte lätt.. Inte om man inte har ett riktigt jobb! Jag fattar inte ens hälften av vad jag klickar på! Kan man inte bara klicka på en knapp "Jag är hemma med min unge idag" å så är det bra med det?! Nejdå, det ska tjorvas med frågor.. Typ "Vad åt du till frukost den 4/6-03?" Okej, inte riktigt.. Men nästan!

Är hemma imorgon oxå.. Bra start på "riktiga" jobbet! Mitt sommarjobb är ju slut nu..

Sjukt

Idag är jag hemma med min hostande å snorande unge. Fast jag känner mig oxå sjuk..

Försökte gå ut lite idag, var i lekparken en stund. Enda stället där Elias klev ur vagnen.. Annars har han totalvägrat att gå själv, då vet man att han är sjuk om han inte vill gå själv!

HEm igen, käkade lunch, god "korv" tyckte Elias å ville ha mer. Sen att det var kassler var en annan sak.. Gott var det ju iaf.


 I lekparken i nya mössan. Jaaa, det blåste ute å Elias ville ha mössa, och en jacka över sina TVÅ långärmade tröjor!! Då måste han vara sjuk.. Han nog aldrig hört honom säga att han fryser.

 Haha, en bild på lunchen från idag! Gott blev det! Rev morötter och satte i apelsin och ananas, blev bra. Ja, å så lite vanlig sallad och lite vitlöksdressing till..

Söndag igen

Var ut igår, hade roligt.. Eller iaf hemma hos mig, på krogen var det bara trångt å jobbigt, inte lika kul som sist iaf.

Köttbullar hos mamma idag! Men du gör väl potatis oxå väl?! Jag tycker inte om stupade makaroner!

Elias nya säng som jag hittade på cc

  Tyget följde med.. Men jag ska köpa nytt och sätta dit. Clowner är inte min favorit..


Igår var jag å Elias i lekparken en sväng, skorna fick inte vara på, han fick ju sand i skorna ju!



Bio

Jepps, jag å Peka gick minsann på bio och såg Sex & the city idag. Den var faktiskt riktigt bra!
Käkade popcorn (såklart) men jag börjar fundera om jag är lite.. För gammal för sånt, hälften hamnde ju innanför tröjan ju! Hittade tom popcorn i naveln.. Hur nu det gick till.

    Hämtade Elias från dagis efter jobbet (sista dagen på sommardagiset!!) och gick på stan med Peka å käkade glass. Eller Elias åt glass iaf, vi tittade på.

Gillar min nya mobil, även om jag inte fattar riktigt allt ännu. Min gamla mobil kunde man ju bara ringa å skicka sms med! Men nu måste ju jag oxå bli lite modern. Inte kan väl min mamma ha en nyare mobil än mig ju!!

Nä, om man skulle sova lite nu så man orkar med morgondagen. Ska vara med Elias å sen dricka några öl! Inte med Elias då.. Han är har inte riktigt ålderna inne ännu.. Måste fylla 10 först!

Mobil..

Har fan bestämt mig, ska köpa en ny mobil!

http://www.elgiganten.se/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-elgigantenSE-Site/sv_SE/-/SEK/El_DisplayProductInformation-Start;pgid=p2Gz6oZKCO5SR0EjA9JBwx1h00005VwOO4JJ?ProductID=XBrD4QFHIikAAAEWGhUxgJDo&CatalogCategoryID=qq_D4QFHmY8AAAEOnr5ZtSw4

Oj, blev en lång länk.. Men en sån kanske jag köper. SKa ha med abbonemang hade jag nog tänkt.. Men fattar nada av såntdär, så får fråga nån som vet lite bättre.

Fick förlängt på Solbacken, skulle ju bara ha jobbat denna vecka, men fick 3 veckor förlängt, inte helr fel! Synd bara att jag jobbar nästa helg då.. Alltså inte nu till helgen men sen. En 12-timmars helg igen! Hoooja! Jaja, men får ju lite pengar iaf.

Hjälp!!

Jag är i desperat behov av hjälp! Ska hänga upp tavlor, men vart tusan ska jag hänga dom?! Peka, du får komma hit å hjälpa mig!! Å ska köpa mig en ny mobil.. Å återigen, Peeeka, du får hjälpa mig att välja en!
Hängde upp en tavla i sovrummet idag iaf, den som Kicki målade, den med Elias på. Den gillar jag väldigt mycket!

Såg en fiiiin vagn på kiruna.cc idag.. En retrovagn med brun machester å gult frottétyg på insidan! Hur fin som helst! Måste skaffa en till unge så man kan köra en sån fin vagn.

nä, nu är det väl dags att sova. Nån som har ett skitbra boktips?? Vill börja läsa böcker igen, men det ska vara en bra! Annars somnar jag efter första sidan..

Helgen avklarad

Det gick.. Gaaanska bra att jobba helg iaf, alla gamlingar lever å fick sina medeciner iaf. Trött som.. Nånting var jag på söndag kväll när jag la mig i siffan å glodde tv. Skönt att vara ledig idag måste jag säga!!

Nu är det 4 dagar kvar på Solbacken.. Det går nog fort.

Elias får dricka sin välling så länge han vill, det är ju inte onyttigt precis. Å om man skulle tycka att dricka i flaska är dåligt för tänderna.. Nää, det tror inte jag, hur länge tar det att dricka en flaska? Några minuter om ens det?! Så det gånger två per dag tror jag knappast skadar tänderna. Den där tutten däremot.. Bra att vi slutade med den iaf, av den kan ju tänderna bli fula. Men inte än på ett tag iaf.

Jag vill köpa nya grejer till min lägenhet! Fast måst nog köpa lite möbler först att sätta alla saker i.. Vet inte vart jag ska sätta alla mina saker som nu ligger i kartonger i hela lägenheten.. Får proppa in allt i garderoben eller nåt. Kommer inte ens in i mitt förråd.. Eller kommer inte in i dörren som leder till alla förråd, inte nu efter att dom bytte låscylinder till min lägenhet.. Fast sist jag var i förrådet så hade nån hängt upp ett hänglås på mitt förråd!! Hoja.. Nu hade jag fan behövt det. Måste nog ringa kbab.

Jobba helgen..

Ska jobba 24 timmar totalt lör-sön.. Häääärligt värre!! Fast helgen går väl fort när man väl sätter igång. Finns ju alltid saker att göra där iaf..

Idag sover Elias och Jonne hos Jonnes föräldrar, Jonne håller ju på att flytta upp på stan, men dom ska ju renovera lägenheten han ska bo i flrst.. Porfyrlägenheten är ju såld så där kan han ju inte bo. Men han får nog vänja sig att vara nära sina föräldrar för dom skulle ju flytta in i trappuppgången brevid Jonne! Moahahaaa..

Jo, Elias dricker ju en flaska välling i sängen innan han somnar.. Han är torr ändå (hittills) på mogonen. Ibland stiger han upp, (på morgonen allså) lägger sig i soffan och dricker en flaska välling igen innan han går på sitt första toabesök, andra mornar har hat öppnat ögonen, sagt _jag är kiiiiissis! Och sprungit snabbt in på toa.

Jobba jobba jobba jobba jobba jobba jobba jobba jobba jobba jobba jobba jobba

6 dagar kvar på Solbacken


RSS 2.0