Handboll

Idag hade Elias hanboll (Eller bollekar.. men till honom säger vi handboll annars låter det ju tråkigt)

Dom fick leka lite lekar och sånt. Han hade iaf haft roligt, jag var inte med bara han och Jonne åkte. Själv hade jag besök av Peka, Dalle och Noa så vi hade fullt upp här.

Tänk att småttingarna börjar bli stora, Noa går och pratar en massa, det mesta förstår man inte då, men det är så roligt att lyssna på.

Malte kryper som en apa, ställer sig mot allting, går efter möbler och säger mamma mest hela dagarna. Ibland slinker pappa oxå ut. Men mamma är såklart bäst. Han är så otroligt underbar och charmig, är man lite sur och tvär kan man titta på honom, han skrattar och man känner sig bara så otroligt lycklig. Tänk att ha så fina barn.

Elias börjar 6-års om lite mindre än ett år, han kan räkna enklare tal och äter som en häst. Eller kanske två hästar. Han älskar sin lillebror och dom kan ha hur roligt som helst, Elias ligger på golvet medans Malte klättrar på honom och Elias kiknar av skratt.

 

Visst blir man galen på barnen ibland men det hör nog till.

 

Tänk vilken underbar liten familj jag har, en härlig sambo som lagar skitgod mat och tar hand om oss så bra.

 

Fan, jag är lycklig

 


Är det någon som läser?

Eller hänger alla bara på fb istället?

 

Idag hälsade vi på hos Nina, massor med barn, kaos och plättar. Malte var skittrött och ligger däckad i sängen nu.

Hunnit vara på coop med mamma och köpte gympaskor till Elias som han kan ha när han börjar med handboll imorgon. Eller bollekar heter det väl egentligen.

 

Såhär kan man se ut efter en middag bestående av ris och curry-kyckling. Han åt massor, även om riset är lite svårt att få i sig.. Han får riset i klumpar, men allting kan ju inte hamna i munnen heller..

 

För några dagar sen var Peka och Noa på besök och medans småpojkarna sov så byggde jag, Elias och Peka med lite lego.

Det är ju faktiskt roligt att bygga med lego, leta småbitar till en underlig bil, pillra med smågrejer och sånt. Men sen ville Elias LEKA med det oxå.. Ehhh.. Hur gör jag nu? Men lägligt nog vaknade Noa just då och legot fick flytta till Elias rum med stängd dörr. Sen har Elias lekt själv med legot i sin säng.

 

Jag är inte en lekmamma, jag kan inte leka med gubbar, det bara går inte, min hjärna fattar inte hur man gör längre. Ska man liksom -Ehh, hejhej, jag heter Olle och jag kan flyga.. Eller Hej jag heter Olle och nu måste jag sova i 18 timmar så du får leka själv.

Pyssla, läsa, rita och pussla kan jag göra. Synd att Elias vill göra det så sällan bara. Och när han väl gör det så är det bara i några minuter och sen är han färdig.

 


Ensam hemma!

Idag åkte pojkarna iväg till Parakka, det var meningen att jag skulle följa med men jag har gått å blivit sjuker, så dom bestämde sig för att dumpa sjuklingen hemma och åka själva. Känns väldigt tomt här, saknar dom redan!

Hur ska jag klara en natt utan min lilla bebis?!

 

Städar hemma, inte helt lätt när det känns som om jag får en hjärtattack (Inte för att jag vet hur det känns men..) varje gång jag anstränger mig. Därför pausar jag ofta vid datorn..

 

Tacogratängen står i ugnen, det blir min lunch+middag.

 

Lätt att få dom på samma bild.. Elias ser ut som om han inte fått mat på flera år, Malte ser ut som om han har snott Elias mat.. Men Elias äter jämt jämt jämt. Tjatar om mat, småäter så fort han får chansen, äter flera portioner till lunch+middag så han svälter iaf inte mitt lilla matvrak.

Antar att han, duracellkanin som han är, springer av all mat. Tänk om man vore så ändå..

 

Har fuskat allför mycket med maten, ätit dålig mat. Men -2kg står det på vågen.. Inget direkt att hurra för om man säger så. Men måste hitta motivationen jag hade från början igen.

 

Nu ringde äggklockan och det betyder att min tacogratäng är färdig!

 


Sjuk igen?!

Malte vaknade nyss.. Klockan är snart 22:30, får se hur natten blir då.. Han snorar, är täppt i näsan och gnäller.

 

Idag har lilla Malte-Palte hunnit bli hela 10 månader! Hur det gick till har jag ingen aning om.. Eller jo, jag fattar ju, så korkad är jag inte. Men tiden har gått så fort, alldeles för fort.

 

Loppisen gick bra, folk köade innan vi öppnade, det strömmade in folk när Peka gick å låste upp dörren, man såg knappt golvet för allt folk. Men sen var det ganska dött, nån människa lite då och då. Om vi har loppis igen så blir det typ bara 2 timmar eller nåt. Nog för att det var ganska skönt att sitta alldeles barnlös och sysslolös ett tag.

Jag sålde för nästan 800:- så det var ju helt okej.

 

Jag snodde Noas gamla badbalja som icke blev såld på loppisen. Malte älskar att bada, böjer sig ner för att smaka på vattnet, det går inte alltid så bra kan jag meddela..

 

Att plaska var ju spännade!

 

Blääää!

 


Loppis!

Imorgon är det dags.. Loppis! I lokalen på porfyrvägen 6 mellan 11-15. Jepp jepp. Negativ som jag är så antar jag att inte en enda människa kommer.

 

Var hos mamma å käkade köttbullar idag, lika gott som vanligt. Noa var väldigt intresserad av Maltes rumpa när Malte stod halvnäck vid kylskåpet. Vi fick höra -Ohhhhh flera gånger. Han klappade och pussade Malte på rumpan, satte ansiktet mellan skinkorna (nåja, nästan) på honom och.. Ja, inte vet jag, luktade? Försökte peta mellan skinkorna oxå. Spännande med bebisrumpor minsann.

Malte märkte knappt av nåt och fortsatte leka med alla magneter som fanns.

 

 

Nu ska jag nog gå och sova, få se om jag kan slita bort Jonne från soffan och slippa gå och lägga mig ensam..

 


Känns bättre idag

Efter en liten promenad till konsum vid 19 så känns det bättre, skönt att komma bort fast det bara är för en liten stund utan barn. Jag fick ny energi och orkade söva en gnällig liten pojk. Ja, Jonne var såklart hemma med barnen, inte lämnar jag doom ensamma.. Ifall någon skulle undra.

 

Kommer vi att skaffa en till bebis nångång? Jag hade velat ha en till.. Fast OM det någonsin skulle hända så inte än på några år, och när dom åren har gått kan man ju ha ändrat sig 35 gånger.

Men tänk att aldrig mer få föda barn, aldrig mer få se sitt barn för första gången, dom där första minuterna som känns alldeles magiska, lukta på sitt nyfödda barn, ligga och titta när bebisen sover så man själv glömmer bort att sova, känna värmen från en liten kropp mot sin, ge det lilla lilla barnet all kärlek man inte trodde fanns.

Kommer jag att få uppleva det igen? Det där nya.

Klart att spädbarnstiden är jobbig, men inte alls på samma sätt som när dom blir äldre såklart. Skrikiga, sömnlösa nätter är inget i jämförelse med en 5-åring med tokutbrott.

 

Försökte hitta en nyfödingsbild på datorn, men har bara dom från mobilen och dom är inte speciellt bra.. Bilderna från digitalkameran är i bärbara datorn som ligger under sängen och vägrar fungera.. Ska snaaart lämna in den. Jojomensan.

 

Inte många timmar gammal

Sovande bebisar är bland det finaste som finns

Jo, dom är ju fina när dom är vakna oxå..

 

Och helst plötsligt blev han stor, hur nu det gick till.. 

 

 


Hur ska jag orka?!

Ingen har sagt att det är lätt med två barn så det visste jag ju redan. Malte är ju ganska lätt att ha att göra med, han lullar på för sig själv, är glad, skiter, äter och sover, gnäller och skriker såklart ibland oxå.

 

Men den större pojken.. Jag vet snart inte vad jag ska göra, det känns som om det är bråk från morgon till kväll, han gör allting tvärt emot, vägrar, skriker och är så otroligt intensiv, spring i benen och.. Ja. Jag är helt slut, jag orkar inte med honom. Fan. Jag är värdelös.

 

Försöker spela spel med honom men om inte han leder/vinner så utbryter total kaos, gråt och skrik tills han får vinna.  Så därför spelar jag helst inte något spel med honom.

 

Dom dagar han går på dagis är pyttelite bättre, men inte bra. Hade han gått fler timmar på dagis hade han nog lekt av sig mer och då blivit lugnare hemma. Men nu är ju jag hemma med Malte så det blir bara 9-14 tre dagar i veckan.

 

Jag sätter Elias framör tv:n eller datorn för att få en lugn stund. Det är enda stället han är någorlunda lugn, annars är han som en tornado som aldrig tar slut.

 

Vad gör jag för fel?

 

Han måste nog börja med någon sport eller nåt för att få utlopp för sin energi. Jonne föreslog brottning, men det var ett tag sen det stod i annonsbladet så det är säkert fullt.

 

Jag skulle behöva en dygnet.runt-kompis till honom så han har lite underhållning.

Nä, nu har jag gnällt färdigt för idag.

 


Inte så bra..

Åt godis, nejnej, duma Eve, inte äta sånt! Jaja, nya tag imorgon. Man måste ju fuska nångång, min.. Öhh, hjärna behöver lite socker ibland för att kunna tänka säger vi.

 

Elias är i byn med mamma, Malte sover och snart ska jag oxå sova.

Satte in alla mina mobilbilder på datorn idag, det var säkert 2 år sen jag gjorde det sist.. Bilderna ser mycket bättre ut i mobilen än på datorn måste jag säga.

Här är första bilden på Malte (Ja, från mobilen då, har en ännu förskare från digitalkameran)

Lilla, lilla bebis. Nu är han stor, kan krypa, ställa sig mot allt och står själv flera sekunder åt gången. Kanske måste klocka honom så jag vet exakt hur många sekunder han kan stå! Allt ska noteras..

Mätt och väldigt trött blir man efter amningen..

Elias har fått nya glasögon. Eller så lånade han dom av någon..

Nu är det verkligen sovdags, snart vaknar ju lillen och vill ha lite nattkäk.


Less..

Idag har dagen inte alls börjat bra, jag har sovit dåligt. Då är jag trött och är jag trött är jag inte speciellt glad. Blir arg för minsta lilla sak. Jag vill sova, typ nu. Men typ det går inte, för Elias ska på dagis och Malte kanske inte alls vill sova. Helst vill han sova PÅ mig och då sover inte jag så bra.

 

Igår tappade Elias en till tand, han börjar bli stor min lilla unge.

Malte däremot har bara sina två tänder, ska det inte komma fler snart? Jag väntar och väntar..


En vecka med lchf

Om man inte räknar med lite fusk i form av bröd, lite thaimat på marknaden och.. Ja, säkert nåt mer. Men inget godis på hela veckan! Eller ja, mörk choklad har jag ätit då och då, men det är faktiskt helt okej.

Vikten står ganska stilla däremot.. Vägde mig imorse och vägde 69kg.. Men jag skyller på mensen, brukar gå upp i vikt då. Får se nästa vecka om jag lyckas gå ner till.. 68 iaf. Bara det inte går uppåt är jag glad.

 

 

Tacogratäng som jag slängde ihop till lunch, inte ofta jag lagar riktigt mat till lunch, eller iaf inte förut. Då blev det mest mackor eller fil. Inte så jättebra kanske.

Idag åt vi hamburgare, inte sånadära frysta utan gjorda på köttfärs. Jag gjorde egen dressing med creme fraiche och vitlök, riktigt gott blev det.

Idag var jag, Elias och en sovade Malte ute på promenad bakom huset.. Eller ja, ganska långt bakom huset. Vädret var riktigt fint, Malte sov gott, Elias var på bra humör och jag kände mig riktigt glad, hade energi och.. Var glad helt enkelt.

 

 

Min fina pojke

 


RSS 2.0