Monopol!!

Spela inte monopol med mig! Speciellt inte när jag är trött.. Jag är en riktigt dålig förlorare och psykar mina medspelare (nästan..) till tårar! Eller iaf fejkar tårar hos mig så det går bra för mig.. Jag vet, jag är inte fullt normal, men vem vill vara som alla andra?! Man ska vara lite speciell så nån kommer ihåg en.

Elias sover som en stock och snart gör jag desamma. Tänk innan Elias kom så kunde man sova hur länge man ville när man var ledig! Var man trött så sov man helt enkelt. Nu är det inte lika enkelt. Men livet ska väl inte vara lekande lätt? Man ska väl ha lite utmaningar i livet. Elias är då defenitivt min utmaning, iaf en utmaning för mitt dåliga tålamod!! När jag är trött så försvinner mitt tålamod helt, vet inte hur jag ska få tillbaka det. Bli pigg kanske, men hur blir man det?

fast idag har det gått bra ändå trots min trötthet, har försökt aaandas, aaandas innan man säger åt Elias. Om han nu spottas, slåss, sparkas, kastar saker, kallar en för dumma saker osv osv.. Har försökt ignorera såna saker och prata om nåt helt annat. Om han nu inte gör nåt farligt som man känner att man vill tala om för honom.. Som att stoppa in småa föremål i munnen!
Ska snart 4-åringar göra sånt?! Elias tuggar på ALLT! Sladdar, leksaker, sina kläder, täcken,kuddar och.. Allt annat.

Idag fick vi frågan -Hur blir det regn?
Jaaa, molnen blir blöta och så ramlar regnet ner.. Eller? det är väl nåt sånt? Det var länge sen jag gick i skolan ska ni veta! Inte så lätt att svara på alla konstiga frågor, dom kan komma närsom helst och handla om vad som helst.

Nä, nu väntar väl det där tandborsten på mig. Min NYA snygga tandborste!

Törnrosa

Hon hade det bra, fick sova i 100 år och vaknade upp lika ung å snygg som när hon somnade. Själv sover man i många långa timmar men vaknar änu äldre ocg fulare än vad man var när man gick å la sig. Igår kväll (ja, det är kväll vid 19) var jag så trött att jag nästan grät! Höll på att slockana sittandes i Elias program,käkade lite karra till Sveriges värsta bilförare och lyckades känna mig en gnutta piggare.

Gick sen åla oss vid 21:30, såg färdigt en film som Dalle sa var bra...... Men ska nog inte fråna honom om film nåmer, tror filmen hette "Living Hell"
Nästa gång väljer jag film!

Jaha, så har man tvättstuga i all sin ensamhet, eller Elias är ju med,men hade varit lättare ensam.. Jonne är på jobbet som vanligt,känns som man knappt har träffat honom på evigheter, han är alltid på jobbet. Är han inte på jobbet så ringer jobbet, å gör dom inte det så är jag på jobbet. Har ju mest jobbat kvällar nu, sen när jag kommer hem så är jag så trött å grinig att jag bara vill äta nåt å sen sova.
Jag vet hur det känns för barn när dom blir trötta, eller iaf dom som blir griniga. När jag blir trött så vill jag bara slå nån å grina. Helst kasta saker oxå å helst svära högt. Jag kanske bara är en liten unge. Enligt testet på facebook så var jag ju 11 år, det kanske stämmer.

Nä, nu ska jag försöka få med en övertrött, speedad, irriterad, grinig, sa jag speedad? unge ner till tvättstugan. Snart kommer han börja tjata om välling! Han brukar börja vid 18 med det nuförtiden.

Jobba igen

Jobbade till 21 igår, riktigt trött när jag kom hem å gick å la mig efter mitt program. Skönt att få sova länge!

 Elias hoppar i våran säng med sin supersnygga pyjamas!

Har inte fotat på länge, har inte haft med kameran nånstans, har kanske inte varit nånstan heller, men tar med kameran till Parakka när det är pimpeltävling iaf, kanske nåt roligt att fota där.

Idag jobbar jag bara tyill 20:30, men ingen rast.. Hade "bara" en timmes rast igår!!

Nä, nu ska jag väl äta nåt spännande innan jag ska på jobbet.

Vad händer...

Om man inte har nån mun?

Vad händer om man inte har nån näsa?

Vad händer om man inte har nåt huvud?

Vad händer om man inte har nån haka?

Jaaa, såna frågor får man svara på dagligen, roligt att han vill veta saker, men vad händer om man inte har nåt huvud egentligen?! Ingenting för då är man nog ganska död..

Är denna ålder en fråga-ljuga-ålder? Elias frågar om allt,vill veta konstiga saker man inte riktigt vet själv.. Han ljuger (eller heter det så när man inte ens är 4?) Det var pappa som kastade alla leksaker på golvet! (Ojdå, pappa kom hem från jobbet, kastade alla Elias leksaker på golvet och åkte tillbaka till jobbet.. Mycket troligt)
Allt har nån annan gjort, Elias gör inga dumheter inte! Spöken som bajsar i hans kalsonger, pappan hans gör väldigt mycket ofog här hemma.. Kanske måste hålla bättre koll på Jonne i fortsättningen!

Elias vill även åka till ett fängelse och titta på tjuvar.. I fängelset gör dom inget och försöker bara rymma, har inga sängar eller grejer heller...
Ungen min är lite faschinerad av tjuvar just nu, vet att man är en tjuv om man inte betalar i affären och då får man sitta i fängelse.. Han brukar även säga -Visst är vi inga tjuvar mamma?!
Undra om han är orolig att jag är ute å stjäl saker på nätterna.. Eller nåt.

Nu är klockan snart 22 och jag ska lägga mig nu!! Trött som tusan

Ätit lite

Åt frukost imorse, sen har jag inte vågat äta förrän nyss.. Får se om det stannar kvar i kroppen ett tag.

Elias luktade på saftkannan och sa
-Mmmm, det luktar fantaskens!

Han brukar säga att allt luktar fantastiskt, ser han en tröja kan han säga -Men vilken SNYGG tröja mamma! Eller vilket snyggt hus, snygg tv osv.. Allt kan vara snyggt för Elias.

Ungen min tror att det är sommar snart, ser han en asfaltsfläck nånstans så säger han
-Mamma, där är det sommar!

Å det är ju.. Nästan inte sant alls, men låt stackarn tro det!

Imorgon tänkte jag å Elias gå på bio, Pettsson & Findus! Hoppas den.. Är bra! Jag som har lääängtat efter att få se den på bio! Ääääntligen ska jag få se den!

Hoja..

Börjar egentligen jobba om två timmar men var tvungen att ringa å sjukanmäla mig.. Har suttir fast på toaletten x antal gånger idag.. Haha, myyysigt värre! Vet inte om det är magsjuka, har iaf jäkligt ont i magen å dålig i magen.. Väädligt dålig i magen.. Eller har jag ätit nåt konstigt?! Hmm.. Som vadå? Druckit dålig juice? Ätit en konstig macka?
Försökte äta lite, men det kom ut igen.. Mmmm, myysigt!

Ska nog ligga i soffan och lyssna på min knorrande protesterande mage!

Vad heter ...

Vad heter du?

-Elias


Hur många år är du?

-Tre!


Vad tycker du om för mat?

-Hmm, köttbullar, makaroner, giff (?)


Hur många år är jag? (mamma)

-En år! (visar med ett finger..)


Hur många år är pappa?

-Hmm, jag tror 2!


Vad tycker du om att leka med?

-Med köttbullar å makaroner gillar jag å leka med!


Vad leker du på dagis?

-Köttbullar å makaroner!


Vad är roligt att göra ute?

-Ingenting!


Favoritprogram?

-Lilo och Stich, Bissprogrammet (?)


Övrigt.. Eller nåt

-Jag tycker om köttleksaker!

Elias ville skriva..


HHFGGDGDDGDGDHDGFYFYHGYRYJYET4T44T435T634654T646T7R6T4TRTESESANBGHFHHTRH


Måste oxå skriva att denna unge är ganska övertrött, har varit vaken sen 5 imorse och har inte sovit på dagis.. Jo, det är härligt med barn! Han kastar alla soffkuddar och soffdynor på golvet, springer omkring som om han vore en travhäst, slåss, skriker.. Och jag sitter här och försöker lugna nerverna.. Går sådär.

Jobba imorgon!

Idag..

Idag blir det jobb igen, fick förfrågan om att jobba imorgon (på sms) jag svarade snabbt (enlingt mig iaf) så fort jag hörde telefonen, men nån idiot hann före mig!! Ska klistra fast telefonen i handen på mig..

Det där icke-karra funkar inte sådär jättebra måste jag erkänna, sötsuget satte igång och jag kuuunde inte motstå! Har ätit ganska bra mat iaf, alltid nåt.

Igår gjorde jag å Elias pizza på dinkelmjöl, blev riktigt riktigt gott faktiskt!
Ska äta resterna till lunch nu innan jobbet.

Nä, min hjärna är helt tom nu, ska glo tv å.. Halvsova

Tacos

Blir det idag igen, skulle göra chili con carne, men vill ha färskt bröd till det å affären bakar inte idag! Å jag bakar aldrig!

Elias vaknade vid 5 imorse, Jonne gjorde välling och ungen glodde tv tills jag steg upp vid 7,skönt att han kan vara vaken själv. Inte orkar jag stiga upp 5 på morgonen heller! Klockan är ju natt då fortfarande.

Igår (fre mot lör) jobbade Jonne natt å inatt ska han ut å jobba igen, men han får ju vara ledig resten av måndagen iaf! Tjohooo, om dom nu inte måste ha ut honom som vanligt.. Ska tvinga honom att byta jobb.

Elias sov middag idag iaf, nån timme eller så och när han vaknade (eller jag väckte honom) stapplade han till köket där jag satt och så sa han -Jag är alldeles svimmig!
Så kan man oxå känna sig när man vaknar..

Trött, tröttare, tröttast

 Igår ville Elias absolut ha denna pyjamas på sig när han skulle sova.. Inte jättepraktiskt för en pojk som går på toaletten själv, inte helt lätt att knäppa upp i grenen när man är nödig. Men han kom på morgonen och sa att han var kissis och jag flög upp och knäppte upp alla knappar så han hann pinka på toan.


 Köpte två (väldigt mjuka) svärd till Elias idag, han har börjat gilla riddare och sånt som slåss med svärd. Jag har alltid varit lite emot det, men han gillar ju det så. Han får bara fäktas i sitt rum och inte i ansiktet. Funkar hyfsat iaf, om han inte är övertrött.. Som han var idag, värre än vanligt (kändes det som iaf) men man får försöka ha lite tålamod, han är ju trots allt trött. Andra barn blir antingen gnälliga eller somnar på konstiga ställen när dom är trötta men inte Elias inte, han blir SPEEDAD!!
Kolla in dom matchade byxorna till hans riddartröja oxå.. Han hade en annan tröja tidigare om ni nu fick för er att jag blandar mönster sådääääär!!


 Var på ÖB idag å köpte ljusen med tillbehör + mattorna. Måste ju börja se ut som ett hem nångång. Tavlorna hänger inte helt perfekt, men vi blev less på dom så det får vara.

Nu börjar klockan bli mycket (20:38) så jag ska lägga ig i sängen och glo när Jonne spelar wow..



Toy i naveln

Elias toy "ramlade" in i naveln som han beskrev det.. Han kletade inte alls det dit själv! Neeeejdå, sånt gör inte barn!

 Toy ramlar ofta in i naveln..

Min goda lunch förra veckan:

 Måste göra den igen.. Riktigt gott!

Igår gjorde jag köttfärssoppa med en massa gott i.. Typ lite potatis, palsternacka, rotselleri,morötter, purjolök och såklart köttfärs. Kokade ihop allt och mosade sen allt åt Jonne.. Haha, han gillar ju inte sånadära konstiga saker som växer från jorden.. Starkt blev det iaf, och gott!

Idag får Jonne göra maten, blir fetaotsgratinerad kyckling. Jag hatar att kladda med kyckling, blää! Så det får Jonne sköta.

Elias vaknade 05:15 imorse, hoja unge! Som tur var så var det Dora på tv som hade börjat 05 så han fick glo tv tills jag å Jonne steg upp lite före 7. Igår somnade jag lite efter 22 tror jag, var så jäkla trött!

Nä, klä på unge och sen till dagis.. Okej, om en timme, men ändå..

Hemtjänstat

Vaknade klockan 6 imorse, härligt värre.. Men var inte sådär jättetrött jag brukar vara. Iväg till jobbet sen, lag 1 på berga. Har faktiskt saknat hemtjänsten! Synd att jag glömde söka sommarjobb där bara.. Haha, senil som man är! Men då ringde jag bara samordningen för personliga assistenter och fick sommarjobb där istället. Men semester ska vi ha ändå! Om vi så ska leva på vatten å bröd resten av året! Vi behöver komma bort ett tag känns det som. Jonne är nog ganska så sliten av allt sitt jobbande, så ikväll får han spela data! Okej, det får han ju varje kväll om han vill förstås, om inte jag ska data..

Elias tittar på djungel George och garvar lite då och då, brukar nog jag oxå göra. Djungel George är ju väldigt mycket bättre än alla Dora och såna program.

Igår var vi å handlade (kul va?) för heeelqa veckan! Gjorde en matsedel för resten av veckan! Det ni!
Såhär ser den ut:

Mån: Tacos
Tis: Kött (hur Jonne ska tillaga köttet vet jag inte riktigt..)
Ons: Chili con carne (Har jag aldrig gillat, men kanske godare med hemmagjord)
Tors: Fetaostgratinerad kyckling
Fre: Köttfärssoppa
Lör: Spagetti+bacon
Sön: Pizza (gjord på dinkelmjöl)

Sen kanske vi kastar om dagarna å sånt, men det känns bra att ha en matlista för en vecka iaf. Inte lika duktig som 10-barnsfamiljen i "Familjen Annorlunda" som hade matlista för en månad.. men alltid en början.

Tvättstuga idag! Äntligen! Vi missade förra tiden å jag har inte många (bra) trollor kvar, Jonnes miljarder sockar är slut. Han byter ju en gång per dag.. Minst! Själv byter jag sockar ganska sällan.. Men mina luktar ju inte svett å äckel!

Insåg just..

Att det nog inte blir någon semester fös oss i sommar, för att vi ska överleva så måste jag jobba hela långa sommaren.. Hoja, jag som hade sett fram emot att komma bort lite medans det är sommar! Tänkte ju ta ut mina sista föräldradagar, men kom på att jag bara får 60kr om dagen och det blir typ 1000:- på en månad.. Jippi.. Fan oxå! Får försöka spara pengar, hur nu det ska gå när man knappt klarar sig nu! Kan man inte bara få vinna lite pengar. Så man klarar sig över sommaren iaf.

Sportat idag!

För simma är ju en sport! Kanske inte så mycket simmande i lilla bassängen, men ändå. Vi var redan 9:40 på badhuset! Badade ungefär en timme, sen på stan å köpa nya kalsonger till Elias, hem å laga lunch. Provade göra dinkelplättar å det blev faktiskt gott! Till det hade jag tinat lite frukt (köpte ett paket med olika sorters frukt) lite grädde till måste man ju oxå ha. I plättsmeten hade jag blandat i blåbär och lite banan. Mättande var det iaf.

Nåväl, min lilla pojk var ganska trött efter allt badande och ätande så han slocknade på soffan efter lunchen.



Nu kommer det roliga.. Att väcka honom!

Lypsyl..

När mina lypsyler är slut gör jag inte som mamma, hon sparar dom och geggar ut allt och pressar in i en annan som är slut (finns ju alltid lite kvar i lypsylen) och *vips* en ny lypsyl! Jag är inte så pysslig, eller jag menar att jag är lat. Nåja, mina gamla lypsyler brukar Elias få och han blir sååå lycklig! Inte för att han smörjer in sina läppar med dom, han äter upp allt! Och utbrister sedan -Det är jättegott!
Okej, jag gillar lypsyl, men inte att äta kanske då..

Idag slutar mannen (Inte Elias, Jonne alltså) i huset redan vid luchtid och då kommer han hem och vi värmer lite kycklig-curry-gegg från igår och sen ska vi till baksantis å åka kälke! Hoppas solen finns kvar då..

Nu börjar snart Dora, yeeeey! Elias ville visst se den, men nu försvann han till andra datorn..

En månad..

Utan karra å skräpmat å sånt skit! Får se hur bra det går.. Jonne ska oxå hänga med på det, fast han ha fått dispens nu till helgen när han ska lana.. Annars gååår det ju inte!

Jobbat mina nätter nu! Känns så härligt att få vara hemma på kvällen!! Sitta lite vid datorn, ligga i soffan å halvsova om jag har lust, lägga sig i vanlig tid!

Imorgon är det dags för DH! Äntligen lite vettig tv!

Nu ska vi börja lägga Elias, å sen glo lite mer tv!

Är lite trött..

Sov kanske 4 timmar inatt (imorse) som vanligt. Men inatt är det sista natten för mig iaf! Hade nätterna bara varit lite kortare, typ 23-07 och lite färre, kanske 3-4 nätter så hade jag nog överlevt, men igår natt jobbade jag 21-08, det känns i kroppen sen..

Idag blir det gratismat hos Jonnes mamma, skönt att inte behöva laga egen mat när en är en zombie och den andra är bakis.. Å den tredje är bara 3 år.

Min hjärna vill inte riktigt funka just nu, så jag orkar inte skriva.

RSS 2.0