Föräldramöte

Idag var det dags för föräldramöte på dagis, jag gick dit medans Elias och Jonne åkte till Elias handbollsträning (Okej, leka-med-bollar) och Malte fick vara med sin mommo.

 

Jag är glad att vi har det dagiset vi har, Elias trivs, dom gör mycket roliga och bra saker där, fröknarna är jättebra. Men snart slutar han ju där.. Jag vill ha honom på dagis för alltid, men jag tror inte han skulle gilla att vara 15 och fortfarande gå på dagis.

 

Har tänkt att sätta Malte på ett annat dagis, brevid Elias blivande skola.. Men tänk om det dagiset inte är lika bra? Nu känner man alla fröknarna, man vet att det är ett bra dagis. Men det blir en sån omväg om Malte ska börja där.. Hoja. Kanske man kan få hälsa på där på nya dagiset, men ska man bara ringa dit innan man ens sökt plats?

Kan inte Malte vara hemma med mig resten av sitt liv?

 


Varför ska man sova på natten?

Undrar Malte, när man istället kan ligga brevid mamma och gnälla, stånga henne i huvudet, klättra och yla lite då och då?

 

Igår (Var det igår?) Var vi på leklandet, jag, Jonne, Elias, Peka, Noa, Linneá, Ailin och Jonnes mamma, sen var det inte så mycket mer folk där.. Två gubbar och en unge tror jag att jag såg i början, men sen var vi ensamma. (Om man inte räknar personalen då) Men det var ganska skönt, vi hade allt för oss själva, inte för mycket skrik från andras ungar heller.

Malte sprang omkring överallt. Och ja, när jag skriver sprang så menar jag att han sprang.. Fast han precis har lärt sig att gå så tycker han att det är en bra idé att springa.. Han kutar på tills han ramlar.

 

 

Elias i bilen på väg till leklandet. Vad har han för färg på ögonen? Blå med lite.. Rost i? Han han ärvt mina rostiga ögon?


Är inte dagen slut snart?!

Jonne jobbar helgen, har haft Peka och Noa här nästan hela dagen, skönt med sällskap även om barnen har varit lite.. Ja, lite som barn. Var ute en sväng, men det gillades inte riktigt av dom två små. Nu är det bara jag och barnen kvar, Jonne, som skulle ha slutat 18 har inte slutat än, får se när han kan komma hem.

Fanns visst ingen som skulle jobba natt och han kanske inte skulle orka jobba hela natten och sen börja 06 imorgon igen.. Jaja, men han jobbar väl till midnatt eller så, säkert längre..

 

Nu ska jag väl börja göra i ordning lillen, han börjar bli trött. Jag oxå för den delen, men jag får inte vila ännu, två barn som still going (ganska) strong här hemma.


Julklappar

Elias ska få en riddarborg i julklapp, har tänkt köpa en sån länge men har inte riktigt haft råd.. Men till jul ska han få en sån här:

 

Så riddare vill han ha till den, han har två hemma.

Fast sen om det finns såna i Kiruna är en annan sak.. Har sett nån på Lekia för ett tag sedan, men det verkar inte finnas kvar.

 

Annars gillar han duplo, lego, spel och såna saker.

 

Malte däremot ska få en:

Av oss. Han älskar ju våran riktiga dammsugare så han får en egen.

 

Men vad han önskar sig annars.. Jadu..

Han gillar pekböcker, speciellt såna med riktiga djurbilder och såna man kan känna på grejer.

Ett bibabad skulle han bli glad av, men det är för dyrt.

Eller så vill han ha någon rolig grej som låter (Inte för högt..)

Eller så nöjer han sig med julpappret.

 


Försovit sig?!

Malte somnade vid 20 igår, skrek till innan vi hade somnat men somnade om igen och sov till 05! Första gången i hela sitt liv han har sovit så länge, undra om han är sjuk? Sen fick han flaska och somnade om efter 30-60min och så sov vi till ungefär 8. Inte för att jag känner mig jätteutvilad, men heller inte jättetrött.

 

Vågar man sig ut idag då? Knappast.. Blir väl att lämna vagnen hemma och ta selen till dagis som jag gjorde igår, lite tjorvigt med vinterkläder på både mig å ungen, men det går. Skulle vilja ha en bärjacka, men dom är sååå dyra!

(Bild från edenbaby.se)

Någon sorst sånhär jacka, finns ju lite olika att välja på, men hade jag varit rik så hade jag köpt en bärjacka.. Och en sjal..

 

 


Får man ta semester nu?!

Elias gapar och skriker, Malte gnäller och jag är trött, trött, trött. Förstör inte varför jag är trött, är det för att Malte är vaken 1-2 timmar varje natt och tjorvar? För att han bökar och gnäller nätterna igenom?

Är jag trött för att Elias bråkar, säger emot och är uppkäftig hela tiden? Eller är det kanske allting..?

 

Jag behöver verkligen sova, en hel natt räcker nog inte ens lite, skulle behöva sova en vecka i sträck för att kanske känna mig lite bättre. Kan man skicka barnen på kollo ett tag?

 

Får se hur jag överlever helgen när Jonne jobbar 06-18.. Och så jobbar han ju resten av denna vecka oxå. Kanske man kan skaffa sig en nanny innan man får hjärnblödning?

 

Det har visst snöat lite här.. Bättre än regn iaf.

 

Minstingen ute på promenad i brorsans stökiga rum.

 

Nya stället att klättra på.. Han kommer dit, men inte ner, då står han och skriker tills någon kommer och tar ner honom.

 

Elias bytte ut sin kudde mot en hund.

 

Nu ska jag.. Leta upp något uppiggande och försöka orka resten av dagen.

 


Snart ett år..

Min minsta lilla pojke blir 11 månader imorgon, tiden går alldels för fort!

Tänk, om en månad får vi fira hans första födelsedag. Han är så otroligt underbar, charmig och mysig, tjorvar på nätterna, sover bra på dagarna, äter det mesta och älskar korv!

När han fattar att han går så lyser hela han upp och skrattar, han älskar att busa och blir tokarg när man tar bort något riktigt spännande från honom, typ farliga smågrejer, kissiga blöjor och gammal mat.

 

Han och Elias leker med varandra just nu, eller ja, Elias leker och Malte hänger på. Mina underbara små pojkar.

Nästa år börjar Elias på 6-års och flyttar då över till Luossa-skolan, hur kan han ha blivit så stor då? Hur gammal är inte jag då?!

 

Här snöar det.. Massor


Härliga söndag?

Söndagar är inte bra, för då är det måndag snart igen. Jonne jobbar 7 dagar nästa vecka, jag kommer att vara helt slut nästa söndag..!

 

Men snaaart (Okej ganska snart) kommer Katja och gänget upp, ska bli roligt att träffa dom igen!

Kanske man kan ha kalas för alla våra barn som fyller år 20:de november?

 

Idag har Peka, Dalle och Noa varit på besök, vi åt tacos (Ovanligt.. Men det var ett tag sen vi åt det sist) barnen härjade och stökade, vissa låg halvdäckade på soffan eller dammsög.. Och dammsög och dammsög lite till, man behöver dammsuga mycket och man har barn som smular, sandar och spiller grejer.

 

Malte börjar gå mer och mer, söta lilla barn! Han ställer sig upp själv från golvet och går iväg, vinglar ganska mycket och ramlar på ändan ofta, men han lär sig så fort, kanske för fort.. Vart har min bebis tagit vägen?!

 

 


Mindre bra dag idag..

Vissa dagar känner jag bara att det är så härligt att vara mamma, sambo och sen att vara hemma med barnen. Igår var en sån dag, Elias var snäll, hjälpsam och bråkade inte alls, Malte gnällde knappt nånting alls och var bara en riktig solstråle fast jag var ensam med honom. (Elias var på dagis 8-13)

Det var så roligt att vara mamma igår, jag hade ork att städa, leka med barnen och ork att vara glad.

 

Men idag.. Idag har dagen varit tvärt emot gårdagen, mycket bråk, tjafs och gnäll. Mindre roligt att vara mamma då. Har försökt att städa, men 10 sekunder senare ser det värre ut än när jag började. Varför städa då?!

 

Från det ena till det andra, sätter jag in för mycket bilder här på bloggen? Orelevanta bilder.. Jag sätter in bilder istället för att skriva, det är ju inte så många som läser precis men ändå.

Bilder eller inte..

 

Äh, jag sätter in några bilder ändå.

 

Äter macka med skinkost på, hur gott som helst enligt Malte!

 

Sånahär bilder blir det oftast på Malte, han blundar eller gör en konstig min. Tur att man har en digitalkamera och kan ta 58 bilder så kanske nån blir bra. Ja, med gamla kameror kunde man ju oxå ta många bilder, men då fick man ju inte se hur det såg ut förrän det var framkallat och klart.

 

Jonne är och dricker öl idag, ingenting på tv, Malte sover och Elias tittar film i sitt rum. Ska jag oxå sova? Städa? Eller kanske fortsätta klicka här ett tag..

 

Malte går mer och mer, några vinglande steg i taget, han kan även resa sig upp till ståendes alldeles själv, utan att stödja sig mot något. Min stora bebis..

 

 

 


Mitt i veckan

Idag tog jag en långpromenad hem till Peka, Malte sov i vagnen hela långa vägen. Eller ja, det tog 55 minuter, så ingen överdrivet lång promenad.

Där har alla barn härjat och gapat. Malte var då trött och sover nu.

 

I lördags gick jag och Peka ut, jag var ju som lite sugen på öl, så öl fick det bli! Hade en skitrolig kväll!

 

Min hjärna känns lite sådär halvtom, är så trött efter alla bråk med Elias, han vill nånting, men sen när han får det så får han ett utbrott för det DÄR ville han ju inte alls ha! Han ska inte lyssna på vad nån säger, och allting är ALDRIG I LIVET! När man ber honom göra nånting.. En spännande ålder. Verkligen.

 

Snön ligger kvar, härligt faktiskt. Tiden går alltså framåt, snart fyller Malte ett år! Och jag 27, men kan jag råka glömma bort.. Sen är det jul med härlig julmat och sist på året har vi ju den där nyårsaftonen då vi planerar att gå ut.. Igen! Ojoj, ska jag verkligen gå ut 3 gånger detta år? Kanske blir det lie mycket för min lever..

 

Mina söta pojkar!

 

Malte har börjat ta några steg då och då, inte att fri vilja direkt.. Vi lurar honom lite, lockar med nån spännande sak. Men sen blir det spagettiben och han vägrar stå. Envisa unge.

 

Noa kör Malte till något spännande ställe..

 

Någon lite ledsen.. Innan denna bilden såg han ut såhär:

Hur gott som helst att gnaga på äpple, inte lika roligt när det är slut.. Eller när bitarna är precis lagom passform att få i halsen så mamma tar bort dom..

 


Ska alla ut idag?

Är det bara jag som ska sitta hemma idag? Alla andra verkar gå ut och dricka öl och ha roligt. Bitter? Neeejdå, bara avundsjuk på alla öldrickare.  Dumma er!

Sist jag var ut var på kirunafestivalen, sist jag var på krogen var nog nyårsafton 2008.. Känns som om det var ett tag sen. Men nångång här i framtiden ska jag oxå dricka öl och ha roligt. Kanske man måste känna fler folk som man kan festa med, alla har ju barn och kan ju inte dricka öl stup i kvarten. Jag oxå för den delen.

 

Nä, jag får trösta mig med att gå på stan och uggla en stund. Om vi hinner dit innan det stänger då..


Gnälligt inlägg igen

Jag vet, jag gnäller för mycket.. Men det skiter jag i just nu, för hur mycket jag än gnäller så gnäller Malte ännu mer. Han vill inte vara på golvet, inte i famnen, bara skrika och gnälla. Han är nöjd medans han och Elias leker i Elias rum, men Elias blir less efter några minuter trots mutor..

 

Jag är så slut i kroppen, orkar inte städa, det ser hemskt ut här hemma, disk över hela diskbänken, leksaker på alla golvytor, skräp överallt, gnälligt barn på golvet, en hoppig unge i soffan. Jag behöver vila!

Jonne slutar 18, kommer väl hem kanske 18:30 och ska iväg före 20 för att träna så jag får lägga barnen själv oxå. Jag behöver semester! Jag känner mig bara så.. Trött, less och orkeslös. Fan vad jag gnäller


Smal..!

Jag vill bli smal.. Eller iaf smalare.. Eller iaf bli av med den äckliga degmagen och fläskryggen. Men av någon anledning går jag inte ner i vikt.. Uuundra vad det kan bero på, inte mina dåöiga matvanor och brist på motion, nejnej, det måste vara något annat..

 

Sist jag gick ner i vikt så kändes det som om det gick ganska lätt, antingen minns jag fel eller så var jag mer motiverad då. Men hur ska jag bli motiverad nu? Räcker det inte som motivation och se sig i spegeln och antingen bli gråtfärdig eller vilja kräkas för att man ser hemsk ut? Tydligen inte.

Måste verkligen gå ner i vikt, fan jag skäms ju när jag går utanför dörren, okej jag skäms bär jag är hemma oxå, men här är det inte lika många som ser mig.

 

Jag var ju smal en gång i tiden (Eller om man jämför med hur jag ser ut nu då) Varför var jag inte nöjd då? Varför tyckte jag att jag var tjock då? Blir man aldrig nöjd? Eller är det min hjärna det är fel på? Dåligt självförtoende? Det vet jag inte hur man fixar. Så jag får helt enkelt banta och hoppas på det bästa

 


Gnäll gnäll gnäll

Denna gång inte jag som gnäller, utan en viss 10-månaders pojk.. Iiiingenting är bra! Eller nu är han ganska lugn, är med Elias och tittar film. Skönt med syskon ibland.

 

Var på stan en sväng idag och höll på att blåsa bort.. Kan det inte bli vinter istället?

 

Hälsade på hos Noa igår, barnen lekte så fint med Noas tält..

 

Äntligen får man ha den varms sköna åkpåsen! Vanliga kläder under +mössa och vantar så klarar han sig. Kanske tjocksockar oxå.

 

Ett av dom allra roligaste ställena att vara på hemma:

 

 

Jag vill gå ut på krogen, jag vill gå på fest, jag vill vara borta hemifrån en helkväll, slippa tjat, snor och gnäll bara för några timmar. Nångång ska jag göra det iaf. En vacker dag, eller en mindre vacker, det är inte så noga.

 


Blyg..

Varför måste jag vara blyg för?

Varför kan jag inte vara som andra som vågar prata med folk?

 

Jag vill kunna prata med folk, mer än att säga -Öhhh..

Vill träffa folk och få nya vänner men nej.. Det är knappt så jag vågar prata med mig själv. (Okej, där överdrev jag väl en smula)

"Men det är väl bara att börja prata med nån" Fast det är inte så enkelt, allt jag säger måste jag tänka ut i förväg och om jag pratar med nån så kan jag tänka på samtalet i evigheter, Varför sa jag så? Nu måste ju hon/han tycka att jag är en idiot som sa det.

 

Jag vill träffa folk, men intalar mig själv att jag är för fet/ful/tråkig för att ens vara värd att prata med.  Ingen vill ju umgås med en tråkig människa heller.

 

Nu ska jag sluta gnälla, iaf för en stund.

 


Vad är sova för nåt?

Har knappt sovit alls inatt känns det som, en viss Malte-Palte tyckte man skulle vara vaken och gnälla, grina, snurra, slå, klösa och klättra istället. Märkte sen på natten att ungen hade feber. Yes, fattades bara det!

 

Ojdå, är det första oktober redan?! Hoja vad tiden går fort, snart fyller ju lillpalten ett år! Ska man ha kalas? Tårta? Smörgåstårta? Boka lokalen så man slipper städa hemma? Ska man bjuda nån?

 

NU ska jag iaf vara med min lilla skrutt en stund


RSS 2.0