Min prinsessa



Elias ville så gärna ha en prinsessklänning, en rosa såklart för det hade en tjej på dagis. Och klart ungen ska ha en sån! Fast det blev ett nattlinne istället med en likadan till dockan. Han var så nöjd så!


Barnen i Elias koja.


Finaste svart-vita Noa.


Min underbara bebis.


Pappa är ganska rolig ändå.

Orkar inte skriva så mycket nu, ska mata bebisen om en stund. Storebror ska snart iväg med sin fammo,dom ska fika på stan och sen ska Elias sova där! Ganska skönt.. För oss då. Och roligt för honom.

3 månader!

Eller det blev han ju för några dagar sen, men idag fick han 3-månaderssprutorna stackarn.
Elias hade då roligt (inte åt sprutorna, han gick ur rummet när sprutorna kom fram) när Malte kissade ner doktorn, golvet och.. det han låg på. Det ryms kanske mycket kiss i den lilla pojken!

Han väger numera 6490g och är 62,2cm lång, följer sin kurva, ligger på mittenkurvan, bla bla bla. Han är min lilla perfekta bebis med en härlig dubbelhaka!

Var inte så skönt att gå till lassa idag inte, -27.6 visade våran termometer.. Sen måste jag gå och hämta min andra älskade, envisa, studsiga unge från dagis. Ännu mera värme och härlighet!
Nu börjar jag längta lite till sommaren, eller först våren kanske.. Ja, efter våren kommer ju sommaren.

Dåligt samvete?!

Jag har väldigt dåligt samvete.. När Elias föddes och när han var liten var jag så less och så trött. Allt var jobbigt, han skrek, och var "jobbig" nästan hela tiden. vet inte om det berodde på honom eller mig, kanske båda. Jag mådde nog inte så bra då heller och det kan ju göra saken mycket värre.. Ville helst ge bort honom tills den första som kom förbi. Långsamt började jag må bättre men fortfarande känner jag vissa dagar att jag vill ge bort honom till första bästa.

Men när Malte kom, vilken skillnad! Jag blev absolut mega-kär som jag antar att dom flesta blir när deras barn föds. Allt har varit underbart, mitt hjärta smälter när jag tänker på min älskade, underbara bebis! Han är underbar på alla sätt och vis. Fast han vaknar många gånger på natten, fast han bajsar 3382 gånger per dag, så känner jag inte att det är jobbigt! Jag vill inte lämna bort honom alls, helst ska han vara med mig 24 timmar om dygnet!

Okej, måste erkänna att en dag har jag tyckt att det varit jobbigt, i lördags.. Han ville inte ligga själv en endaste sekund och skrek och var missnöjd hela dagen, då kände jag att det var lite jobbigt. Men annars.. Nää.

Då får jag dåligt samvete.. varför kände jag inte såhär när Elias var liten? Är det nåt fel på mig? Kommer Elias att bli en gangster nu? Är det därför han är vild av sig? För att jag inte mådde bra och kände den där kärleken när han var liten. Den har lixom växt fram med tiden. Men men Malte kom den direkt.
Väntade på den där 3-dagars gråtern som de flesta får, men nä. Bara ännu mer kärlek till min lilla bebis.

Hoja, varför skriver jag ens detta? Undra om jag ska radera allting.. Eller skit samma, det är så jag känner iaf.

Gladskit








Och vad är det dääär för nåt?! Nåt blått som rör sig..  Underligt


Paket!

Igår kom det TVÅ paket hem till mig!
Får se hur många bilder jag hinner sätta in innan Malte är less på plinkeplonken..



Paket nr 1, en mei tai att bära min lilla bebis i!


Paket nr2, dregellappar! Malte dreglar ju som ett vattenfall så det kan vara bra att ha..

Beställde från www.oapip.se 

Suger på tummen med dregellappen på sne.

 


Nybadad och krullhårig.


Det finaste man har sätter man på bordet


Och det finaste man har ser lite förvånad ut..



Noa i sin nya dregellapp, fast den är inte svartvit i verkligheten..

Dags att byta bajsblöja tror jag


Bvc

Dit ska vi senare idag, min bebis ska få två sprutor! Stackars lilla barn!

Malte har börjat sova ganska bra (peppar peppar) somnar vid 19-19:30 för natten och inatt sov han till 03 innan han ville ha mat! Natten innan till 02! Det tar sig!
Sen kan det ju ändras imorgon, det vet man ju aldrig. Man får vara glad så länge det varar.

Väntar på brevbäraren.. Kanske har brevbäraren ett roligt paket till mig! Hoppas hoppas. Om det kommer ett paket så fotar jag det sen så ska ni få se vad jag har köpt för vackert.

Jonne står och diskar just nu, Malte sover i sin spjälsäng och Elias är på dagis. Jag är lat och sitter här.

Blablablablaaaa

Har tråkigt, barnen sover och det är inget bra på tv. Eller okej, har inte kollat så noga med ids inte sitta framör tv:n när datorn står på heller!
Jonne jobbar natt så ingen vuxen att prata med.
Provade ringa Peka för ett bra tag sen men hon svrade inte. Skitunge!
Kan inte sätta in några nya bilder för jag sitter på Jonnes dator och där har jag inga nya bilder.
Klickar runt på sjalbarn men där händer inte så mycket.
Borde kanske sova? Äh, sånt kan man väl göra när barnen flyttar hemifrån.

Igår somnade Malte klockan 19 för natten!! Han åt vid 22, 01, 02, 05 (var då vaken till 06 och fick ersättning) och sov till typ 9.
Intressant va? Har inte så mycket att skriva om kanske.

Varit på marknaden, köpt vaniljmunk, eller smör som Elias trodde att det var i den. Imorgon ville han ha en munk med hål i bestämde han.

Var hos Jonnes mommo och käkade kroppkakor, väldigt smaskigt! Elias tog en tugga och spottade ut den lika fort! Han tyckte det var äckligt. Konstig unge. Gratis mat är ju godast!

Har glott igenom lite gamla festbilder. Jag vill ut å festa! Fast inte lämna min bebis.. Så festandet får nog vänta ett tag. Måste ju bli smal först! Har ju X antal kg att gå ner tyvärr.. Hjääälp mig! Ge mig en fettsugning så jag slipper den äckliga degmagen!

Nä, nu skiter jag i det här!

Ensam inatt

Eller iaf utan Jonne, ungarna är ju såklart här. Jonne han jobbar natt.. Var det kanske 3 nätter? Minns inte så noga. Elias tjatar om spöken i sitt rum, han vill inte sova så nåt måste han ju göra.

Marknad imorgon iaf så vi har nåt att syssla med medans Jonne sover.

       

Malte sover sen 19 ungefär,klockan är nu 21:20.. Vaför sover han så många timmar nu å inte på natten?

Okej, inatt sov han ju mellan 5-9, men ändå.. Hoppas han sover några timmar inatt oxå.


Sovarkväll

Malte har sovit 13:45-17:40 (en kort amningspaus vid 16 men somnade om direkt) och sen 19- snart 21! Han sover alltså fortfarande! Får se hur natten blir sen.. Hoppas han inte är vaken alltför mycket..
Ska man väcka ungen? Elias springer omkring här så förhoppningsvis vaknar ungen snart.

Sovit inatt kanske?

Jag tror att jag har sovit hyfsat bra för första gången på.. Ett jäkligt bra tag. Malte har ju antingen vaknat en gång i timmen, varit vaken några timmar på natten eller somnat vid 3-4-tiden.
Men igår somnade han bra tid (22-23 kanske) fick en flaska ersättning när han vaknade, en slurk amning och sov i säkert 2 timmar i sin spjälsäng!!
Sen vaknade han, ville inte ha mat utan bara tutten (ja, eller nappen då) och somnade liggandes brevid mig! Sov säkert två timmar till innan han vaknade för att få sig en liten slurk mjölk!
Han har sovit bra resten av natten, vaknat och ätit bara tre (eller fyra) gånger under natten!

Jaja, sluttjatat om min lilla bebis. Är kanske inte så kul för andra att läsa.. Men äh, jag skriver om det iaf, vad ska jag annars skriva om?

Bebisen sover nu iaf, jag har avnjutit min frukost framför datorn och ska klicka en stund till innan han behagar att vakna.

Coopat idag

Lämnade Elias hos sin faffa idag och så åkte resten av våran lilla familj på Coop. Lungt och skönt utan Élias måste jag säga.. Man hörde ju vad man tänkte!
Men såklart bajsade Malte efter halva handlingen och vi fick stressa lite ändå för han blev gnällig.. Säkert skönt med lite skit i blöjan!


Malte tränar nacken lite,måste ju bli stor och stark snarast möjligt!



Elias fick en ny tröja från h&m idag och ille posera..



Nya datahörnan i tv-rummet.. Kanske inte så snyggt men då får man plats med en spjälsäng i sovrummet.




Och tillsist en bild på lilla Malte.. Han blir inte alltid så bra på bild stackarn!

Sova, vad är det för påhitt?

På dagarna sover Malte väldigt bra, kan sova sådär 4 timmar i sträck, kanske är det det som är problemet.. För på natten gillar han inte att sova lika mycket.
Inatt somnade han vid 23 en sväng kanske, vaknade efter någon timme och var vaken till 03 kanske, somnade om igen efter en liten stund och sov till 05, sen var han vaken till 08! Sov till 08:30 för mer mat och sov sedan till.. 10 kanske, åt och sov till 12. Jag är trött. Så (&/¤#())=(&¤ trött.

Men jag hoppas att det vänder snart.. snaaaart snart!

har nu spjälsängen i sovrummet och datorn i tv-rummet. Han låg iaf i sin spjälsäng utan att gnälla, låg och pratade med allt runtomkring.

Bra att han inte skriker när han är vaken på natten utan han är bara... Vaken.

Äta äta äta

Är lite hungrig.. Bebisen har sovit sen 5 nångång. (Har inte så stor koll) så jag väntar tills han vaknar å har ätit innan jag orkar göra mig en macka.


Ungen blev säkert blind efter denna bild..


Sova gör man inte på kvällen.




Det gör man på coop.

Nu tror jag bebisen vaknar, han låter lite iaf.


Bebisprat

http://www.youtube.com/watch?v=1tGZwMbiO5s


Vet inte hur man gör så att man ser bild istället för text.. Orkar heller inte ta reda på det just nu med ammande bebis i famnen.

Men titta på den iaf om ni har lust.

RSS 2.0