En 1-åring

En 1-åring är på många sätt lättare än en 5-åring tycker jag, blir inte riktigt likadana konflikter och bråk direkt..

Men humör, det har lilla Malte gått och skaffat sig, kan bli riktigt ilsken och kan verkligen vråååla när han inte får som han vill, han tar i ända från tårna, slänger sig gärna på golvet och tycker väl att man är den elakaste mamman på jorden som inte låter honom ha saxen, klättra upp på fönsterbänken, äta skräp eller dra folk i håret..

 

Han älskar att klättra, därför ligger våra stolar ner, nedre kylen och frysen har vi låst med ett bälte, annars är han där och ska smaka på allt som finns, han tycker det är kul att hämta saker med sladd och försöka stoppa in i kontaktuttagen.. (Komma ihåg: Köpa petskydd när vi får pengar)

 

Han gillar att vara ute, sen att han inte kan göra så mycket, mest sitta i pulkan, gå omkring lite vart det inte är för mycket snö eller ligga på snön och smaka lite. Men ute vill han vara ändå.

 

Han gillar att kramas, ligga nära, hålla handen och pussas på sitt eget lilla vis, dvs med vidöppen mun och gärna lite tunga ;)

 

Han sover i sin egen säng, har börjat att sova hela natten lite då och då vilket är skönt.. Men vaknar han på natten så kan han inte sövas om i sin säng, inte i våran säng för den delen heller, det tar alltid 1-3 timmar innan han somnar igen efter att han kommit till våran säng. Sådär lagom roligt.

 

Han kan säga:

 

Mamma =Mamma

Mamma =Pappa

Ta =Tack

Ejå =Hejdå

Låta som en gris, hund och ibland katt.

Även som en bil, dammsugare, andra djur eller vad som helst annat och allt låter likadand =Brrrrr

 

Jag är så glad att vi valde att försöka oss på en liten till knodd, hur hade livet sett ut annars? Visst, vi hade ju såklart haft Elias och hade varit lyckliga för det, men lilla Malte kom och vände uppåner på vårat liv. Helt underbart!

 


En 5-åring

Att ha en 5-åring är inte lätt alla gånger, vet inte om det är min som bara är såhär men..

Humöret svänger så otroligt mycket, han blir arg för småsaker och kan skika och vråla i evigheter för sånt. Han klättrar överallt, är högljudd och gör inte som man säger. Hellre tvärt emot då.

Till frukost frågar jag vad han vill ha att äta

-Yoghurt

 

Jag ger honom yoghurt och illvrålet börjar.. -Jag sa inte att jag ville ha yooooghurt!!! *Vråååål* Jag vill bara ha en macka! *Illvrål tills han får en macka istället*

 

Inte bara just om frukosten, utan så blir det om det mesta. Han säger en sak, han får det men blir genast galen för han skulle ha något helt annat.

 

Men vissa dagar går så bra, han leker med sin lillebror och dom jagar varandra, Elias läser böcker för honom, dom sjunger lite eller hittar på lite hyss.

 

En sak vet jag iaf, att jag är helt slut i hjärnan efter en heldag med en 5-åring som min.

Min stora älskling


Magsjuka eller nåt

Förra natten var Elias magsjuk, har aldrig varit med om en sånhär magsjuka. Han kräktes upp kvällsfikat (som turligt nog mest bestod av yoghurt) i sitt rum, på väg till toan, i toan och lite utanför toan.. Stackarn.

Sen efter det så kräktes han typ varannan timme natten igenom, fast då bara galla.. Kom vääldigt lite och typ gult. Han hulkade och grät, inte mysigt att spy galla inte. Drack lite vatten efter varje gång så han hade lite att spy upp iaf.

Jag sov i hans rum, eller halvsov, hoppade till varje gång han hostade och hjälpte honom till hinken.

På morgonen kräktes han typ en gång och sen sa han att han inte hade ont i magen och att han var frisk. Sen dess har han inte kräkts mer.

Åt dåligt igår, bara några salta kex och dryck, men idag har han ätit bättre.

 

Upptäckte dock igår kväll att Jonnes snark-spray var helt slut.. Frågade Elias idag om han hade tagit den, och jajamensan, det hade han! En haölv flaska har han tydligen sputat in i sin näsa.. Skitunge!

Undra om man kan kräkas av den?

 

Malte tycker att det är väldigt spännande att titta när Elias spelar. Satt stilla där i säkert.. 5 minuter.

 

 

Mamma fick säkert gjort en massa vid datorn med två barnbarn i famnen..

 

Barnen har en kusin på besök i stan, nämligen lilla Liv, han träffa henne lite iaf innan Elias fick för sig att kräkas..

 

Även spindelmannen gillar glass


Ett helt nytt år

Detta år ska jag gå ner i vikt, måste.. Annars kommer jag se ut som barbamamma inom en snar framtid.

 

Igår var vi ute i bushen och firade nyår, åt riktigt god mat (snittarna var helt underbara) sjöng singstar, tittade på lite raketer, bastade och tog ett dopp i snön.. Det var kallt.

 

Barnen sov hos mamma, första gången Malte sover borta.. Hade lite ångest, men det hade gått så bra så. Det visste jag ju egentligen, men det var ändå lite svårt att lämna honom.

Har lite bilder på mobilen, men har inte orkat föra över några ännu. Har lite från kameran oxå, men dom blev inte så bra.

 

2011, tänk vad tiden går. Detta år fyller Elias 6 år!! Hur är det möjligt? Själv fyller jag 28..?! Har jag räknat rätt? Är jag verkligen 27 nu? Herregud.. Jag är gammal. Malte fyller 2 år. Min lilla bebis.

 


RSS 2.0