Utbrott..!

Min lilla envisa 2-åring kan få riktigt hysteriska utbrott. Kan fås av att han inte får som han vill. Nej, det finns ingen glass. *Utbrott*
jo, vi måste klä på oss när vi ska ut till snön. *Utbrott*
Nu ska vi åka hem från dagis/mommo/affären. *Utbrott*
sådär riktigt jäkla hysterisk, bankar huvudet, stampar i golvet, drar halvt sönder mina kläder-hysteriskt.
Småjobbigt. Faktiskt.
Speciellt när det pågår i typ 20 minuter och inget kan få honom att sluta. Inte när utbrottet väl har börjat. Försöker ge honom det han vill ha, distrahera honom eller nånting. Han fortsätter tills han är klar.
När han börjar bli lite lugnare (efter typ 10-20min) så går det att distrahera honom och bara *poff* så är han på glatt humör igen.
Men det är så f r u s t r e r a n d e .

Fast detta är ju inget i jämförelse mot utbrotten som en viss 6-åring i familjen kan få. Men det orkar jag inte ens gå in på, blir helt matt av tanken bara.

Men nu sover mina barn iaf, dom småsnarkar och gnyr.


Slutkörd..

Jonne skulle väl egentligen vara ledig idag, men sånt brukar inte existera på hans jobb.. 16 skulle han försöka komma hem. Men inte trodde jag på det heller. Nu är klockan snart 20 och jag väntar fortfarande på att han ska komma hem.. Nu skulle han iofs handla lite innan han kom hem så..

Men BÅDA barnen sover nu!! :O
Elias ligger brevid mig här i min säng (jag ligger kvar, det var ganska skönt) och Malte ligger i spjälsängen här brevid.

Och nu andas jag ut. Barnen har bråkat, lekt, sprungit, hoppat, vrålat, duschat och blött ner hela jäkla toan.. Ätit, vrålat lite till, bråkat mera, byggt med lego och nu sover dom gott. Och jag ska kolla tv och vänta på att kocken kommer hem och gör lite middag som vi sådär lyxigt kan käka framför tv:n. Tänk att äta VARM mat! Bara det är ju lyx! Annars är man ju en betjänt som ska serva med mjölk, vatten, torka all denna mjölk/vatten som spills, fixa mer mat, ny gaffel osv osv.

Och får inte glömma cola zero! Och lite mörk choklad efter maten.


Snart är det vår!

Härligt! Vara ute i solen (den kommer väl fram då och då iaf) åka kälke i backen här bakom, åka till Parakka och låta barnen springa fritt medans man själv sitter och njuter av vädret, grillar och lyssnar på musik.
Så skönt nu när Malte är större, att han kan leka själv när man är ute, han ramlar inte stup i kvarten och ligger där som en uppånervänd sköldpadda och väntar på att nån ska lyfta upp honom på benen igen.

Han springer, klättrar och leker. Härligt.

Fast ändå (på nåt konstigt jäkla sätt!) saknar jag att ha en bebis. Sitta och amma timmar i sträck, vakna en gång i timmen natten igenom för att bebisen vill amma (det här låter ju jobbigt, men med Malte njöt jag mest. Sjukt, jag vet)
Ha en bebis i armhålan när man somnade och vaknade, han var som ett plåster på mig dygnet runt. Bar honom i ssjal så mycket jag orkade, iaf i början när han var en pyttis. Sjal till dagis och hämta Elias så inga snorungar skulle gå och peta på honom med sina snoriga händer..
Sjal hemma så jag kunde vara med Elias fast Malte var gnällig.
Så underbart mysigt att vara nära nära.

För nu vill han absolut inte det! Han vill inte sova nära, han vill inte bli buren i sele/sjal, han vill göra allt själv!
Min självständiga lilla 2-åring. Envisare än anvisast. Tror att han klarar det mesta själv. Och det gör han oftast till min stora förvåning.. -Mamma, jag kan! Säger han.. Och jag låter honom såklart försöka. (om det nu inte är livsfarligt..) och efteråt får jag höra -Mamma, jag kunde!
Klart du kan mitt envisa lilla troll.


Kan minsann klippa och klistra.Yes, I´m ugly.. Men min lilla mysiga svettpelle sover gott.
Får man skaffa en till bebis endast för att sjala? Är det skäl nog? Hoppas nästan det.. Finns ju miljoner fina (och dyra..) sjalar som jag vill ha! Men med en 2-åring som vägrar så är det ju lite onödigt slöseri med pengar.

Men ibland vill han, då får han sitta på min rygg i manducan när vi går till dagis. Mycket lättare än att släpa på en vagn eller kälke. Speciellt om det är en massa snö överallt.

Nä, vet ni vad, jag ska äta lunch och sen kanske dammsuga. Kaaaanske. Dammsugaren står ju framme och ikopplad så det kanske blir dammsugat idag. Malte dammsög imorse men inte så noga.. Måste lära upp honom lite bättre tror jag

Vrålapa

Tror att jag fick med mig en vrålapa istället för Malte idag..
Han var glad när jag kom och skulle hämta honom, glad när vi gick till hallen, men sen skulle kläderna på och då började han (som vanligt) att tokvråla. Han hatar att klä på sig, halva luossa hörde nog när jag klädde på honom.. Oftast slutar han vråla när han väl är påklädd. (å jag toksvettig av att ha klätt på en unge som gör allt för att INTE få på sig ett jäkla plagg!)
Mössa vägrade han. Slet av den så fort den kom på huvudet och vrålade ännu högre.
Satte honom i vagnen och skulle hämta Elias, Malte vrålade hela vägen dit, sen hela vägen hem och en stund hemma.
Försökte att inte möta folks blickar när jag gick ute med en tokvrålande unge utan mössa i vagnen. Dåliga-mamma-stämpeln lyste som neon i pannan på mig.
Värdelösa skitmorsa som inte har pli på sin unge. -Hej soc!

Nä. Försök nu att aaaandas. Luuuungt.
Min hjärna är totalt slut efter denna hämtning. Vill åka på semester 300 mil bort. Typ


Mina stora barn

När blev mina barn så stora? När hände det? Och var höll jag hus medans det hände?

Idag var jag och Malte i förrådet och letade pussel, eller han lekte med allt jag drog ut.. Jaja. Ingen blöja hade han heller utan kalsonger och byxor. -Du har ingen blöja nu Malte så säg till om du behöver kissa eller bajsa.
-Jaaa sa han.
Och när vi var där nere så sa han att han var kissnödig! Upp i lägenheten igen, av med kallingar och byxor och han kissade i pottan. På med allt och ner igen.
Hittade två 9-bitars pussel som han pusslade som om han inte gjort annat.. Och här har vi bara gett honom knopp-pussel! Stackars barn!
Slutat med tutte (har bara nör han ska sova. Och när han nyss vaknat..) har han gjort oxå.
Min stora lilla 2-åring!

6-åringen går själv till skolan nästan varje dag, går hur bra som helst. Idag gick han även hem från skolan själv. Han fick välja när han skulle hem, tidigast 12:30 kan han gå hem och han valde att gå hem 12:30. Såklart har jag berättat för hans fröknar så dom skickar hem honom..
Han kom hem hel och välbehållen. Stora stora pojke.

Nu vaknade Malte, Elias datar lite och jag ska väl kanske städa lite. Eller plocka lite leksaker iaf


Åh ljuvliga helg..

Elias har frågat och tjatat efter helg hela veckan. Är det lördag snart? Vad är det för dag idag? Är det löööördaaag snart?
Han är less på att bli väckt supertidigt och har sett fram emot att få sova hur länge han vill på helgen. Han har sagt att han ska sova i 1000 år.
Så inte undra på att jag blev förvånad när ungen kom upp 05:30 och sa att han sovit färdigt..
Jag och Malte steg väl upp vid 05:20, så lite sovmorgon fick han allt.


RSS 2.0