Tråååkigt!

Jag sitter hemma och ugglar, Malte sover och Elias är nere på gården och plaskar i vattenpölar.

 

 

Så, nu ser ni hur Malte ser ut i svartvitt. Ifall någon undrade.

 

Börjar bli hungrig, kanske ska göra mig en macka med renost. Äter inget annat pålägg än renost nuförtiden, det är ju så GOTT!

 

Nu ska dåliga mamman fortsätta surfa medans lillen sover och stora pojken leker med andra barn nere på gården.

 


Jag blir gaaalen!

Har en 5-åring som älskar att bråka, eller han tycker kanske inte det är att bråka direkt.. Han härmas, är uppkäftig, skriiiiker i högan sky om något inte går som han vill, slåss (inte så ofta tack och lov) och är allmänt högljudd oxh sånt mysigt.

Idag åkte han till byn med sin mommo och tur var väl det.. Min hjärna började falla i bitar.

Att det kan vara så jobbigt att ha barn, det hade man nog inte i sin vildaste fantasi trott innan man fick barn. Alla andras barn var ju så snälla och söta. Fast dom är man ju inte dygnet runt med så man såg ju inte allt som hände precis. Inte för att jag ångrar mina barn, absolut inte. Men vissa dagar är kämpigare än andra.

Speciellt när Jonne är tillbaka på jobbet och kommer hem vid 5-6 (eller senare..) då känner man sig riktigt slutkörd.

Men dom är söta när dom sover.


Borde sova..

Men jag orkar inte.. Snaaart ska jag..

Imorgon (Eller senare idag..) kommer Elias hem! Äntligen! Jag har saknat honom, riktigt mycket. Det har varit så tomt här utan honom, Malte tycker oxå att det är lite tråkigt utan underhållning här hemma.

Imorgon (Eller fortfarande senare idag) blir Malte 8 månader!!! När hände det? Jag som nyss har vant mig vid att han är 7 månader.. Tiden går alldeles för fort.
Ungen kan krypa, sitta, ställa sig upp mot precis allting, har fått en tand och jag tyckte jag såg en till på väg, men man får ju inte så många millisekunder på sig att titta, så man får vara riktigt snabb.



Idag var första dagen på jobbet efter semester för Jonne, jag och Malte har varit på stan och tittat  (och köpt) kläder. Han har suttit lugn och tyst i vagnen hela tiden, lekt med sin leksak eller tittat sig omkring, när han blev trött så började han skruva på sig, jag la ner honom i vagnen och gick ut och ungen däckade nästan omedelbart och sov i en timme medans jag strosade vidare på stan.
Sen vaknade han med ett -Däää och satt sen i vagnen och tittade runt tills vi kom hem.
Kan inte alla dagar på stan vara såna?

Nu ska jag krypa ner brevid min älskade unge och försöka sova.



Slut på semestern

Nu är Jonne tillbaka på jobbet igen. Känns lite konstigt hemma, väldigt tomt. Bara jag och Malte hemma. Saknar mina andra pojkar. Men imorgon kommer Elias hem iaf, äntligen! Han behövs här hemma, Malte saknar underhållning och jag behöver mer spring i benen..

Nu ylar Malte, han har tråkigt när det bara är jag som är hemma

Facebook!

Aj miss jooo!

Malte har fått sin första tand idag! Hurra hurra, det ska vi fira med... Med... Att sova! På natten iaf.


Så tomt..

Väldigt tomt utan Elias, har alldeles för mycket tid över, tid som slösas bort framför datorn och tv:n när man sitället borde rensa.. Fast vi flyttar nog inte 1 augusti iaf, varför liksom?
Vi lär ju ha kvar denna lägenhet till 1 november ändå.. Har alltid velat betala dubbla hyror, nu får vi äntligen testa det! Kanske kronofogden kan komma och parkera på gården redan nu? Eller ska vi bara skicka dit våra saker direkt?

Äh, det löser sig...

Flygresan

Vi åkte till flygplatsen, checkade in Elias och gick sedan för att fika lite. Elias fick sig en glass och vi drack lite dricka, jag var nervös.. Ont i magen, min lilla bebis skulle åka flygplan utan oss!
Dags att gå till gaten, jag, Jonne och Malte fick oxå följa med.

Skickade grejer genom det där rullbandet i säkerhetskontrollen, allt förutom selen för där satt Malte.
Och såklart pep jag, en stackars tjej fick visitera mig (typ, eller vad det nu kan heta) synd för henne att det var varmt med en bebis i sele.. Jag var alldeles svettig under armarna, hon fick nog tvätta händerna mer än en gång efter det.

Nåja, stod i fönstret och tittade när flygplanet kom, folk gick ut.. Det började närma sig.. Snart var det Elias tur att gå in på planet. Dom ensamåkande barnen gick på sist av alla. (Det var två eller tre andra ensamåkande)
I den stunden när jag insåg att det var dags att lämna över Elias i händerna på en okänd personal gick mitt hjärta sönder litegrann. Ska vi skita i detta och åka hem istället?!

Elias var lagom brydd, puss, kram och hejdå. Neeej, min pojke gååå inte!! Ville jag skrika men det blev hejdå, ha så roligt! Istället. Mer passade kanske.

Sen tittade vi när han gick hand i hand med tanten som jobbade på flygplatsen in på planet. Dörrarna stängdes. Planet åkte ut på landningsbanan. Jag ville helst springa in på toa och skrika, men jag stod kvar, Malte sov ju i selen, kunde ju inte väcka honom. Kände hur ögonen tårades, min lilla pojke, ensam (Ja, utan mig då alltså..) I ett flygplan som skulle åka många, många mil.
Planet lyfte och åkte iväg. Och där satt han, inne på det planet. På väg bort.

Dags att åka.. Min älskade unge!

Sen ringde Elias och hans farmor, han hade kommit fram, flygresan gick bra, han tyckte det var vääldigt varmt där. (Van vid kylan här kanske..)

Nu har han badat och ätit som en häst där borta. Han trivs, hade knappt tid att prata. Skönt att han har det bra.
Jag saknar honom så hjärtat värker, han är så långt borta.

På tisdag kommer han hem igen, även den gången ensam..


Idag...!!

Idag ska Elias åka iväg alldeles själv. Varför gick jag med på det här?! Jag har ont i magen..
Hoppas allt går bra, att flygresan går bra, att han inte blir ledsen där.. Att han har det bra i Uppsala, att han inte bråkar allt för mycket som han har gjort hemma dom senaste dagarna..




Hoja vad jag kommer att sakna denna unge! Min envisa, underbara pojke.




Min andra lilla underbara pojke satt hur länge som helst och tittade på tvättmaskinen när den var igång. Riktigt spännande och skrattretande var det tyckte han.

Toaletten är nog hans favoritställe i lägenheten, där kan han sitta och pilla på allting, riva ner saker och ja.. Glo på tvättmaskinen.

Nu ska jag byta blöja och Jonne göra frukost. Vi steg upp samtidigt idag för ovanlighetens skull. Måste ju packa det sista till Elias och glo på honom lite innan han ska åka. Han ska åka.. Idag! Hjälp!


Saknar dig

Min älskade lilla (ganska liten iaf) dator! Nu står du bara helt tyst i tv-rummet. Ensam, övergiven. Och jag saknar dig. Måste nog lämna bort dig för att du ska bli bättre, för det hoppas jag.. Att du blir bättre och kommer tillbaka till mig!

Jaja, får sluta tjata om min dator nudå.

Vaknade 6 imorse av att det åskade, sängen skakade lite av mullret. Läskigt men ändå härligt med åska.
Resten av familjen sov gott iaf, jag låg och lyssnade. Och försökte sova.. Men det gick inge vidare, 07:30 vaknade Malte och jag fick stiga upp. Somnade nångång efter 2 (eller kanske halv tre.. Slutade titta på klockan) och har vaknat typ 5 gånger och matat Malte. Trött? Neeejdå.





Mycket mat att välja på, vart ska man börja?

Malte gillar att äta mat.. Om han får göra det själv och det får han. Fast yoghurt var svårt att äta själv.. Matar man med sked så måste han hjälpa till att hålla i skeden, annars blir han arg och kastar sig bakåt. Tror vi ska sluta med yoghurt..


En av oss får semester!

Och det är inte jag.. Elias ska få åka flyg (själv...!) ner till Uppsala där hans farmor är just nu. Första tanken var.. Nej! Min lilla bebis själv på ett flygplan! Men han får ju hjälp där.. Men ändå.
Jag kommer säkert att grina floder när han går in på planet. Hur ska JAG överleva? Han kommer säkert ha jätteroligt, istället för att vara här hemma och packa, rensa och såna roliga saker..

Nää, det kommer nog att gå bra.. Hoppas jag

Vad har du gjort i sommar?

När Elias börjar dagis igen får han berätta vad han har gjort i sommar.

-Vi har varit i järnvägsparken säkert 5 gånger!
-Sen har jag spelat dator och tv-spel
-Joo, vi har varit på coop oxå!

Vilken härlig sommar ungen har haft.. Vill så gärna åka iväg, varför skulle vi köpa lägenhet nu på sommaren? Varför kan inte kbab släppa denna lägenhet tidigare? Och varför ska dom ha semesterstängt just nu? Öppnar igen 24 juli eller vad det nu var. Fanfanfan.

Eller vafan, vi kan väl lika gärna åka på semster, det finns ju ingen chans i världen att vi kan betala dubbla hyror i tre månader iaf. Vi kan lika gärna bli hemlösa och bo i en källare nånstans.


Snälla dator lämna mig inte!!

Min bärbara dator som står i sovrummet sa -Bzzz och sen slockande den!
Försöker slå igång den med den vill inte riktigt, det låter som att hon (det är säkert en hon) verkligen kämpar för att komma igång, men skärmen är helt svart. Inte får min kära dator lämna mig! Jag vehöver dig, kom tillbaka!
Å så ska Dalle dra från stan imorgon, väldigt lägligt.. Vem ska då klicka magiskt på min dator så att den funkar igen? Nog för att våra datorer ibland är allergiska mot Dalle och funkar sämre efter att han har varit å pillat..
Men vem ska annars?
Måste vi lämna in stackarn till ett riktigt ställe och betala med riktiga pengar?
Inte för att Dalle brukar få låssas-pengar, han får mat istället.

Så.. Måste jag sova nu alltså? Utan att klicka på datorn? (Nu klickar jag på stora datorn, inte alls samma sak)
Måste jag somna utan web-tv?

Tur att jag har en bebis i sängen som kan trösta mig. En mysig, varm hand som letar sig in i min mun.. Eller näsa eller varför inte mina ögon, bara för att ge en kärleksfull klösning eller nypa sådär bebisaktigt med vassa naglar och riktigt borra in sina naglar i mig.

Gonatt

Trötthet

Känner en stor, tung trötthet hänga på mitt huvud. Mina ögonlock känns tunga och vill helst stängas helt. Ändå har jag sovit middag i två timmar med Malte. Kommer jag nånsin bli pigg igen?
Tänker jag för mycket? På flytten, ångest över denna lägenhet. Får råna en bank om vi ska klara oss.

Malte leker på golvet, han var nyss och slet i några flyttkartonger, jaja, jag skaaaa packa. Snart.. Ska bara.

Hur ska vi hinna/orka rensa förrådet med två barn som springer/kryper runt fötterna?
Förhoppningsvis kan någon låna stora pojken en stund så man bara har en unge att tänka på.

Drömde att jag skulle åka till Göteborg. Drömde ja. Det kan jag ju fortsätta drömma om. Fast om vi skulle få råd och jag kunde åka så får vi nog inte plats där ändå. Iaf inte när mamma och Peka är där. Sova i lekstugan kanske?
Jag vill så gärna komma bort, jag vill ha semester. Jag vill göra något annat än att sitta i lägenheten och ha ångest.
Hoppas allt löser sig. Hoppas hoppas hoppas.

Hoppas jag blir pigg en vacker dag.

Semester? Vad är det?

Vi är hemma hela långa sommaren, Jonne har två veckor semester sen ska han tillbaka till jobbet och jag ska vara hemma med två barn i ett flyttkaos.
Denna lägenhet har vi kvar till 1/11 om ingen vill ha den innan.. Ja, klart vi har 18000:- att punga ut bara sådär. Självklart..
Jag vet, man ska vara ute i god tid när man säger upp lägenheten.. Men hallå, det är ju bostadsbrist här, fel å skriva ett tidigare datum? Dumma kbab. Vi måste isåfall ta ett till lån (=aldrig mera semester..) och betala tillbaka tills vi blir 95.

Å så skulle jag vilja åka till Göteborg.. Ja, klart man har råd, ska bara betala 18000:- och sen några extra tusen till så kan jag åka dit! Jaja, man kan ju drömma iaf.

Härlig åska igår, riktig jävla åska. Vi var på Thai när första riktigt höga mullret kom, kändes som om hela stället skakade. Mysigt, men ändå läskigt. Härligt med åska.

Sömn...

Malte somnade 20:30 och sov till 21:30, var vaken till 23:15 och steg upp 06:30.. Ja, åt några gånger under natten oxå.
Kan han inte sova liiite längre? Vill han verkligen att hans mamma ska gå under? Inte orka mera? Vara sur och arg varje dag för hon får inte sova ut nån j**la gång!?
Snart slutar jag amma bara för att se om det blir bättre. Fast jag vill amma.. Iaf ett tag till.
Fast han vill inte amma så mycket längre, ja inte äta från flaska heller. Inte mat heller.

Ikväll ska jag på festivalen iaf och jag tänker inte ha dåligt samvete, jag ska njuta av mina (hela fyra!) öl som jag har köpt! Synd att dom lovat regn bara.. Äh, det finns paraply!

Att flytta

Måste börja rensa/packa/rensa mera/slänga/spara för vi ska tydligen flytta. Snart oxå. Dyrt oxå. Hoppas vi har råd och inte blir lyxfällans nya offer.
Inte så mycket dyrare än vad vi har nu kanske, men det känns ändå. Mest i magen, där sitter min flytta-till-bostadsrätt-ångest. Och lite i bröstkorgen.

Har börjat rensa skåpen i köket. Även kallat skräp-skåp, för det är det som finns där, en massa skräp! Lönespecer, grattis/jul-kort, Jonnes jobbscheman från 2008., trasiga saker som vi snaaart ska laga osv, ni kanske fattar..

Ska hämta flyttkartonger från Jonnes pappa. Tur att vi har sånt iaf, dom kostar ju massor..


RSS 2.0