Lungt och skönt

En unge är i byn med sin mommo och hennes nya bil, den andra sover i spjälsängen sen en timme tillbaka ungefär. Ni får själva lista ut vilket barn som är vart. Den som vinner får ta valfri sak från valfri affär.
Åker ni fast för snatteri så.. Skyll er själva!

Jonne spelar tv-spel jag tittar på.. Ibland. Tar en paus just nu och sitter här och ugglar lite.

Blev lite ölsugen här för ett tag sedan, men jag vill inte lämna min stackars lilla bebis.. Elias kunde jag lämna hur lätt som helst när som helst kändes det som. (Blev lite svårare när han blev lite äldre dock..) Men Malte, min bebis! Hur ska jag kunna gå på festivalen och lämna min försvarslösa lilla bebis hemma?! Jaja, hans pappa är ju där och tar väl hand om honom. Men ändå..
Han är ju så liiiten min lilla skit!

Nu ska jag gå tillbaka till chips.. Ehh, jag menar Jonne såklart.

Sovande bebis

Lillbebisen sover i vagnen, stora bebisen är på dagis ett tag till, ska hämta honom kl 13 idag och försöka få timmarna att gå tills barnens pappa kommer hem efter 18. Som vanligt blir det väl dator, tv och lite bråk.


Malte har börjat göra armhävningar på golvet.. Typ.

Igår var vi på fika hos barnens faffa som fyllde år. Elias hade fina kalaskläder och ville posera lite för kameran.



Här är mina fina (galna) pojkar


När jag inte har nåt vettigt att skriva om så sätter jag in bilder istället.. Som såklart Elias och Malte har sagt att jag får!

 Har man långt hårsvall måste man såklart ha hårband! Annars kommer håret i ögonen.



Noa rensar mommos kyl och Malte tittar på. Noa hittade en potatis som var rolig att tugga på men inte så gott kanske.. Spotade ut allt och Kita fick leka dammsugare och äta upp resterna.

 Noa funderar...




Favoriter

På min dator har jag alldeles för många favoriter, sparar en sida som jag ska kolla på sen men glömmer att ta bort den sen.. Eller glömmer och glömmer, tänk om jag vill titta där igen?!

På denna dator tänkte jag vara duktig att inte spara så många sidor, det blir så plottrigt å så hittar man inte den sida man vill så fort man vill. Det har gått bra och jag hade inte många favoriter.. Tills jag råkade visa ELias hur man sparar på favoriter.. Dumt gjort, jag vet. Nu har vi hur många favoriter som helst och ha döper dom till vackra saker som

jjjjjjjsgahdvvvvvv
mmmmmmmmmmsdsfsfsa
jadsabgg

Så nu ser det väldigt vacker ut..
Ska rensa där en vacker dag, men om jag känner mig rätt så blir det om några år..

5 år!?


Här fyller Elias 4 år, det är alltså snart ett år sen, han fyller alltså 5 nästa månad!
Hur gammal är jag egentligen? Smart flyttar han väl hemifrån, fast det vill han inte, han började grina vid blotta tanken att flytta från sin mamma.

Min älskade älskade pojke, du kan göra mig så glad att jag skrattar tills tårarna sprutar och du kan göra mig så arg att huvudet kokar och så lycklig att jag får ont i kroppen.
Finaste Elias

Min lilla gladskit


Om du bara visste hur lycklig du gör mig!



Malte var väldigt grinig igår kväll så han blev förvisad till Elias rum ett tag och där var han nöjd! (I säkert 5 minuter!) Elias sjöng och pratade och dom tittade lite film såklart.
Ibland börjar Malte garva så fort han ser Elias, dom är så söta mina pojkar. Vad skulle jag göra utan dom?
Antagligen sova mycket mer..

Malte somnade 20:30 så enligt mina beräkningar borde han vakna mellan 04:30-05:30.. Kan bli kul.
Den senaste tiden har han bara sovit 8-9 timmar per natt (med några amningar oxå) och snart kommer jag att bli så övertrött att jag glömmer vad jag heter.
Nog för att jag är nog snurrig redan

-Vart är mina nycklar?
-Vad var det jag skulle göra nu igen..
-Har jag borstat tänderna?
-Oj,har Elias inte fått nån mat..
-Var är Malte? La jag inte honom i spjälsängen?! (Halvpanik tills jag insåg att jag la honom i våran säng att sova..)

Men alla barn har väl olika mycket sömnbehov (tyvärr) och Malte kan ju inte vara som bror sin som ibland blåser på i 11-12 timmar.Fast nu är det ganska sällsynt, nu blir det kanske 10 timmar.

Sova var det jag skulle göra ja..
Tur att Elias klarar sig själv lite på mornarna så jag kan vila med Malte sen, annars skulle jag nog gå under.

Fredagsmys

Jag och Elias har ätit lite popcorn, druckit saft och tittat på tv. Malte blev arg och ville oxå ha nåt, så han fick en majskrok och slukade den nästan direkt!



Han har fått smaka lite morotspureé faktiskt och det var verkligen en höjdare, ungen skrek efter mer när det tog slut! Får se om han blir ett matvrak som bror sin..

Jonne jobbar natt och medans han sov var vi tvugna att gå ut en sväng. Eller tvugna och tvugna, tror Jonne sover en gnutta bättre utan två barn som skriker.
Elias cyklade på gården och jag.. Satt och hade tråkigt, är verkligen ingen lekmamma.
Men då frågade jag honom om han ville gå till Coop och köpa en Ben 10 gubbe som han hade blivit lovad om han bajsade på toan och det ville han.
Och vi gick, gick och gick.. Hela långa vägen till Coop gick vi!
Duktig unge som orkade, han sprang faktiskt sista biten så det kan inte ha varit alltför jobbigt.

Peka och Noa kom dit sen oxå så vi fick ha lite sällskap en stund.
Noa som är så duktog och går så bra nu. Han har blivit så stor den gossen!

Malte sover, Elias somnar nog snart och jag då.. Jag vill ha goooodis! Men imorgon är det lördag och då ska jag banne mig köpa godis!

5 månader idag!

Och det firar han med att gnälla all vaken period! Yeeeee! Någon trevlig utvecklinsfas..


Nyfödd liten bebis!



Bebis (nästan) 5 månader!


Ensam i tv-rummet

Barnen sover i sina sänger.. Eller nästan iaf, Malte sover i sin spjälsäng och Elias sover i sängen brevid våran.

Jag äter nötter, mörk choklad och dricker vatten. Är så hungrig om kvällarna, eller det kanske heter att jag är sugen på godis! Men ska försöka låta bli.. Hur gör man det?
Vill så gärna bli smalare, men måste bli lite motiverad att göra nånting åt saken, en dag kan det gå jättebra och nästa.. Är jag tillbaka i godisträsket igen. Kan man bara inte få sövas ner i några månader och leva på dropp?

Sitter och tittar på gamla bilder från när jag var smaaaal (are än nu) och vill nästan gråta, jag kommer aldrig att se ut så igen.. Min degmage måste nog opereras bort!

Skulle vilja gå ner minst 7 kg.. Med min fart lär det dröja tills jag är 35 år.

Nä, kanske man kan sova bort fläsket?

Bilder från förr

 Vad är detta för långhårig unge?! Känner knappt igen..

 Såhär såg Peka alltid ut på krogen.. Jag looovar!

 Elias är ganska lik Malte ändå.

 Hälsar på i Göteborg

 Mamma slog mig på näsan! Nä.. Han ramlade faktiskt!

 En unge som älskade att äta salva.. Nuförtiden äter han bara lypsyl.. Ja, och mat och såna saker såklart.

 Ungen kanske behöver en klippning?

Nä, nu ska jag sluta glo gamla bilder och sova istället. Eller sova snart iaf..

Besök

Idag har vi haft besök av en gammal farbror.



Det var en snäll farbror som hjälte mig att hänga upp tvätt.



Min söta bebis


Hans bror


Och deras kusin


Tre fina pojkar,den ena vildare än den andre.


Sovande barn

Det måste vara det härligaste som finns, kan titta på mina älskade ungar hur länge som helst när dom sover. Är Elias vaken hinner man knappt slänga ett öga på honom innan han är försvunnen.
Det ser så rofyllt ut, så avslappnat och härligt.
Båda barnen sover nu i vårat sovrum och jag ska snart krypa ner där jag oxå.

Dom är underbara mina små barn. Elias lite mer av en utmaning än vad Malte är, han hänger mest bara på allt man gör och säger inte så mycket. Han mest är. Om han inte är trött eller hungrig, då gnälls det lite. Eller om han är sjuk, det är inte heller så roligt kan jag lova. Han har nyss blivit frisk från sin förkylning som varade i en vecka, det var inte heller kul vill jag lova. Snoriga barn som inte kan snyta sig är inte att leka med!

Imorgon är det bullerbyloppet, alla barn ska åka skidor på Elias dagis, jag och Malte ska glo och sen fika lite innan vi traskar hemåt. Elias får en kort dag imorgon, det har han säkert inget emot.




En härlig snart 5-åring..

Läste nånstans att när det nya syskonet blir ca 4-5 månader och tar allmer plats i familjen så kan storasyskonet reagera.. Har Elias oxå läst det nånstans?!
Han är halvt omöjlig, bråkar, skriker, lyssnar inte alls på vad man säger, eller ja, han bryr sig inte om vad vi säger.

-Nejneeej Elias, inte göra så!
-Nä, jag ska aaaaldrig göra det igen!

2 sekunder senare gör han samma sak.. Härliga tider. Försöker ge honom lite egentid med mig och Jonne, men det är tyvärr inte alltid man orkar, man vill bara låsa in honom på rummet och gå och sova! Men blir så trött av allt bråkande. Försöker ta det lungt utan att höja rösten men det är inte alltid det heller går..
Förhoppningsvis blir det bättre snart.

Nu har Elias börjat vilja vara en bebis oxå.. Han vill göra allt som Malte gör, om Malte får så får jag oxå.
Han vill oxå amma.. Men där tog det stopp, visst, han får ligga i famnen och låssas vara en bebis, ligga i spjälsängen ett tag går oxå bra, men amma, näpp nu räcker det! Nån måtta får det vara!

Nu sitter jag här och väntar på Jonne som har lämnat Elias på dagis och sen åkt och handlat lite. Han ska jobba natt så han är hemma och ska sova sen. Nattjobb.. Hoja hoja, inte roligt alls! Ja, för mig då..

Pimpeltävling

Parakka pimpeltävling, jag vann inget. Inte Jonne heller för den delen. Elias fick en ficklampa och Malte ett par tjocksockar i typ strl 38..

Elias pimplade faktiskt! Han tyckde dock lite synd om masken.. Blev lite gråtfärdig när jag sa att fiskarna äter maskar. Men att skjuta älg och äta den tycker han inte är nåt fel..

Malte hade det skönt iaf, inte så överdrivet roligt tyckte han att det var att pimpla.. Han ville hellre sova.


Fast nån viss unge kom och väckte honom efter typ en kvart.. Jaja, han somnade på prisutdelningen sen iaf. Malte alltså, inte den andra ungen.


Vi hade väldigt bra väder, riktigt vårigt och varmt.

Nu är det tyvärr vanlig vecka, Jonne var ju ledig hela förra veckan, hur skönt som helst. Men nu är han tillbaka på jobbet, han jobbar dag idag sen tre nätter.. Mindre kul. Men sen ledig helgen och då ska vi ju på kalas! Du ska väl baka en massa Peka?!



Systersonen ett år!

Japp japp, Noa fyller tydligen ett år idag! Hur nu det går ihop, han föddes ju nyss!


Första mötet med den lilla fågelungen.



Nu är han ett år, grattis!!


Påsk!!


Vi har ätit hamburgare.


Malte har provat gåstol. Han kunde backa med den iaf!


Bebisar måste väl oxå ha solisar?


Korvgrillning pågår!


Godaste påskmaten! Souvas, renskav, bacon och lök! (Sen i tunnbröd med orient och grönsaker, hur gott som helst!)

Sova kan man göra på olika ställen.

En av alla glada påskfirare!

 

 Man kan oxå sova i sjalen!

 Man kan oxå äta paprika och gurka.. Hur mycket som helst tydligen!

Nu kallar det lilla gossebarnet!


RSS 2.0