Bästa lämningen ever!

Kommer till dagis, klär av Malte för dom skulle vara inne. (Inte så roligt väder och det var väääldigt få barn)
Han öppnar grinden, går in på dagis, säger -Hejdå mamma! Och går in!! :O
Bara sådär, ser sig inte om, bara lämnar mig i hallen.
Det har ALDRIG hänt innan!
Annars brukar lämningarna se ut såhär:

Kommer in på dagis, (oftast är dom ute på fm) går ut på gården med Malte fastlimmad runt min hals, han vägrar titta på dom andra barnen, försöker jag sätta ner honom så grinar han och säger neeeeeej mamma!!
Försöker få honom att leka, sitter brevid honom, fröknarna försöker få honom att leka. Ibland går det, men oftast inte.. Får då lämna över honom i frökens famn, gråtandes. Ont i hjärtat, men säger glatt hejdå till honom..
Han slutar grina så fort jag gått, men det känns ändå skitjobbigt :(


Mamma?!

-Mamma?
-Jaa?
-Mamma?!
-Vad är det?
-Maaaaaamma!!
-Men vad äääär det?!!!
-Maaaaamma?
-Men vad vill du?
-Maaaaaammaaaaaa...
-Mmmmmmm!

Såna här samtal har jag och Malte dagligen. Flera gånger per dag. Även på natten om han vaknar. Även om han oftast sitter i min famn, vet vart jag är, ser mig osv. Det gör mig gaaaalen!!


En mindre bra dag

Malte väckte mig tidigt, alldeles för tidigt. Klockan var väl knappt 06, minns inte riktigt, kändes iaf som mitt i natten. Fast jag somnar ju först vid 02 så varje morgon känns som mitt i natten.
Halvsov i soffan tills Elias skulle gå till skolan ungefär.

Sen har Malte spenderat 20 min av skrikande efter Pippi-filmen, jag letade, han skrek. Jag hittade ingen Pippifilm och han skrek ännu mer. Tillslut hittade jag en film som dög. Iaf någon minut.
Sen skrek han 10 min efter mer smoothie, försökte förklara att det är sluuuuut! Men han skrek likväl.
Sen skrek han för att det var fel program på tv.
Nånstans här började jag känna hur min hjärna kokade. Ska man slänga ut ungen genom fönstret eller vad?!
Han är trött. Om typ en timme eller mindre får han gå och sova. Annars kokar min hjärna ännu mer, blir till mos och jag kan inte ligga i soffan mer och titta på Dora.


En BRA dag!!

Alltså, jag har haft en bra dag! Jag har varit GLAD! Jag är fortfarande i chock!
Okej, den glada dagen varade fram till 16, men det är mycket längre än vad mina glada dagar brukar var!
Varit hemma med Malte idag, vi har pysslat, lekt, diskat, tauerat oss, dansat, sjungit, sovit. Eller det var han som sov.

Jag började fundera.. Är det såhär man ska känna? Är det såhär folk känner? Inte känner att man håller på att gå under och knappt orkar andas, idag var det lätt att andas. Lätt att hantera bråkiga barn (fram till 16 som sagt..)
Underbar dag! Hoppas på fler såna dagar.

Kissa pottan

Nuförtiden går Malte med rumpan bar hemma, ibland med kalsonger på. Föröker få honom rumsren.
Hemma går det bra, men utanför hemmet har han inte tid att tänka på sånt, men det kommer sen.
Och säkert kommer han att kissa lite här och där här hemma, märka reviret kanske. Men just NU går det bra iaf.
Idag bytte jag nattblöjan som det var lite kiss i, men det var den enda blöjan jag har bytt idag.
Sina behov har han uträttat på pottan.
Vi var borta hemifrån 13:30-16:30 ungefär och när vi kom hem sa han efter ett tag, -Kissa pottan, mamma ta bort byxorna!
Och dom åkte av i en väldig fart och han kissade i pottan! Blöjan var helt torr.

Nä, jag vet, inte alls roligt att läsa om barn toavanor, men sånt här tänker man på när man är förälder, kiss och bajs. Kiss och bajs brukar av någon konstig anledning alltid förekomma som festprat i våra kretsar.. Jag är väl kvar i kiss och bajsåldern skulle jag tro.
Man kommer väl aldrig ur den, bara döljer den väldigt väl.

Här kommer en bild på mitt lilla barn, lite grisig bara. Ungen dricker blåbärs-smoothie med hela ansiktet. Vem vet, kanske blåbär är bra för bebisrynkor?


Fortfarande hemma

Malte hostar fortfarande. Hostade tills han kräktes igår igen. Tycker att det börjar räcka nu, jag vill jobba! Kommer att bli en riktigt fattig månad nästa månad.. Jaja, får väl sälja halva hushållet så man kan köpa lite mat.

Vad ska i hitta på idag då? Klippa, limma och rita i 10 minuter, men sen då?
Sova lite kanske.. Malte börjar redan se trött ut och klockan är inte ens 8. Han vaknade typ halv sex imorse. Då är det ju NATT fortfarande!


Hemma.. Igen

Hann jobba en dag iaf. Jonne var hemma igår men nu är jag hemma med Malte. Igen..
Han hostade tills han kräktes upp vällingen imorse, pigg är han iofs, men inte så kul att vara jättehostig på dagis. Hostar inte på nätterna längre iaf så det finns väl hopp om bättring. Hoppas jag. Annars går jag under.

Det var så härligt att jobba igår, har saknat det!

Köpte lite pysselprylar igår så man har lite underhållning några minuter när man är hemma och ugglar med barna. Köpte klistermärken, tuschpennor, saxar, ritblock och.. Det kanske var allt. Jag har klippt ut grejer från tidningar som Malte klistrat in i sitt block. Detta var underhållning i säkert 10min!!

Gjorde smoothie imorse igen, Elias måste få nåt lite nyttigare i sig än sin äckliga sockriga fruktyoghurt..
Så jag mixar yoghurt, lite juice, blåbär, hallon, linfrön och avokado. Lite syrligt men han dricker det. Jag och Malte oxå för den delen. Den enda som klagar är gubben i hushållet..

Nu tittar vi på djungelhjuuuul! Den är ju så braaaaa..!


Mina barn

Om ni bara visste hur mycket jag älskar er, även nu när jag mår dåligt och knappt orkar med vardagen så älskar jag er oändligt mycket. Nu ligger ni och sover här brevid, skulle vilja ligga och krama om er, men skulle nog ångra mig när ni började vråla.. Man ska inte väcka den björn som sover!

Försöker orka med små saker, rita en stund med er, ligga i soffan och mysa, spela ett spel, leka med lego eller tågbanan. Ibland funkar det bara någon minut och ibland måånga minuter. Och fler ska det bli. Jag ska må bättre. Det kommer bara att ta tid. Att vara hemifrån utan barn hjälper, batterierna hinner laddas pyttelite för varje gång. Och många små pyttegånger blir snart större och större.

Tänk, en vacker dag kommer jag att orka utan att bryta ihop. Längtar så.

Sov nu gott mina älsklingar.


Att må bra

Jag vill må bra, det vill jag verkligen. Försöker. Men det är inte bara att rycka upp sig så mår man superbra.
Ibland vill jag bara ge upp, känner hur hela insidan kokar, hur det nästan gör så att bröstkorgen går sönder. Tårarna bränner bakom ögonen, barnen skriker, huvudet dunkar och jag blir yr. Svimfärdig. Måste sätta mig ner och andas. Försöka andas medans barnen klättrar på mig. Sen resa på sig och fortsätta som om inget hade hänt.

Andra dagar mår jag bättre, jag och barnen leker med Maltes tågbana, bygger underliga banor som tåget verkligen inte kan åka på, vi lyssnar på musik och dansar, ligher i soffan och kramas, Malte pussar på mig tills jag är alldeles blöt at snor och saliv. Elias delar med sig av sin glass till sin lillebror, jag lagar mat medans barnen leker. Det känns lätt att andas. Det är så jag vill ha det. Varje dag.
Men livet blir inte alltid precis som man vill.

Kanske inte borde skriva här när jag är trött och hjärnan känns som gammalt potatismos. Men jag kommer ändå inte att somna på ett tag. Först ska jag läsa tills ögonen nästan sluts, släcka lampan, lyssna när båda mina barn sover här brevid. Hur dom andas, snarkar, gnyr och rör på sig i sömnen.

Imorgon är det en ny dag. Kanske en bra dag


Sova hela nätter..

Nu har Malte sovit hela natten TVÅ nätter i rad! Han börjar bli frisk alltså.
Vi har haft hans spjälsäng brevid våran säng, eller just nu är det min och Elias säng. Elias vägrar nämligen att sova i sitt rum, han vill sova med mig. Inte med Jonne för han snarkar..
Jag gillar att ha båda mina småpojkar i samma rum när jag sover, då har jag koll på dom..

Idag är jag och Malte hemma, han är fortfarande lite hostig, speciellt om han är ute i kylan, så han får friskna till ordentligt innan det är dags för dagis igen.

Nåt helt annat.. Vi måste få ordning här hemma! Allt är kaos, i hallen ligger alltid alla kläder i en megahög på golvet, krokarna räcker inte riktigt till. Behöver mer förvaring där, men vi är så jäkla sega på att fixa saker och ting. Skulle vilja tapetsera där först. Men det kommer nog att dröja ett bra tag innan vi gör det.. Sega som vi är.


Får man gnälla?

Nog för att jag gnäller jämt.. Men ändå.
Jag vet att det finns folk som har det värre och bla bla bla, men jag känner mig bara så jäkla sliten.
En unge som hostar både dag och natt, ibland tills han kräks.
En annan unge som bara tjatat, gnäller, skriker och bråkar. Han vill ha nån att leka med, Malte är tydligen inte så rolig.. Inte jag heller för den delen, jag har alltid en jättemammig 2-åring på höften, jag får inte gå upp ur soffan för då kommer han springande och skriker efter mig och vill upp i famnen. Sele eller sjal duger icke, det ska vara smärtsamt för min rygg annars får det vara!
Nu sover iaf lillen och Elias spelar dator. Själv latar jag mig på bästa stället, dvs soffan. Borde göra en massa annat men det SKITER jag i just nu!

Okej, ska försöka skriva nåt potitivt.
Malte pratar mer och mer, så roligt att hlra hans nya ord. Sen att det är typ -Mamma är en bajskorv, är väl en annan sak.. Han pratar iaf, och jag förstår!
Det är Elias som lär honom alla nya härliga ord.. Nu kallar båda ungarna mig för kossa, dum, bajskorv osv. Lovley..


Bilder från slutet på 2011


Jag i min prickiga julklänning


Tomten hittade till våran jullokal

 Sen var vi i byn och tände ljus hos mommo och barnen hoppade runt i snön



Nyårsafton kom och Malte blev bara hostigare och hostigare..


Här ska vi snart skjuta lite raketer och försöka få upp några ljuslyktor. En fick vi upp tillslut


Vid midnatt gick vi upp på backen vid lilla björn och tittade på raketer. (2-åringarna var hemma och sov med sina pappor)

 Sista dagen vågade Malte vara lite med sina kusiner.. Annars kom han springande till mig så fort någon tittade eller rörde honom.


Å Noa var glad. För det mesta iaf. Lite måste man ju bråka med sin lilla kusin..

Nu har Elias fastnat i sin pappas jobbyxor.. Så det får vara nog med bilder. INte helt lätt att försöka blogga med en klåfingrig 2-åring i famnen..


Nytt år

Nytt år, nya bekymmer.
Har haft en härlig jul med kaos, god mat och barnen fick julklappar som dom hade önskat.
Ätit god nyårsmat, tittat på raketer ich blivit kräkt på.. Det sista hade man kunnat skippa.
Malte har hosta och hostar han för mycket så kräks han. Mysig unge det där.
Snart börjar vardagen igen, eller först ska jag och barnen vara hemma lite till, Malte är inte frisk nog för dagis så vi hänger hemma några dagar till.

Snart åker Katia och gänget, då blir det tomt. Vad ska viiii göra då?!


RSS 2.0