4 nätter kvar nu..

Sen blir det inga mer nätter för min del! Ringde samordningen idag, kändes jättejobbigt, men jag orkar verkligen inte jobba natt längre, jag känner mig alldeles mörbultad. Somnade först 11 imorse och sov till 15. Hur kan jag somna så sent?! Jag är ju så jäkla trött när jag kommer hem, kanske övertrött.. Sen vakna och direkt hämta Elias, promenerade till dagis men åkte bussen hem, har ingen ork att dra kälken ända hem.

Doktorn ringde idag, var ju inte alls evigheter sen jag lämnade blodprov men jaja.. Allt var normalt, hade bara lite lågt blodsocker, men det kan man ju ha. Så jag är nog såhär trött och slut för att nattpassen har förstört min hjärna. Att jag är trött på nattveckorna är ju nästan självklart, men jag är ju trött fast jag är ledig. Hoppas jag blir pigg en vacker dag.

Bakåtvänd..

Elias ska självklart åka bakvänd i bilen så länge det går, det blir väl antagligen tills han väger 25kg, sen måste han vändas fram. Men nu väger han kring 20, så inte än på ett tag.
Har mååånga gånger sett barn åka framlänges, men dom flesta har en stol iaf.. Har några få gånger sett små barn (2-3 år) åka framlänges utan någon som helst bilstol/kudde, alltså direkt på sätet.. Känns hemskt att se och jag är glad att Elias sitter som han gör. Inte för att vi har tänkt att krocka, men man vet ju aldrig.

Nattjobb inatt. Jag är så fruktansvärt trött! Fast jag sover 7-8 timmar per natt så är jag fortfarande som en zombie, fattar inte varför?! Var ju hos dojtorn för ett tag sedan, minns inte ens när. Tog ju lite blodprover, om jag hade lågt järnvärde eller det där med sköldkörteln, men har inte fått svar än.. tar det verkligen så länge?! Ringde vc idag och hon sa att en läkare skulle ringa upp mig imorgon så fick jag fråga dom. Jaja, jag är van att bli bortglömd, gjorde ju ett cellprov som jag aldrig fick svar på, fick ringa och då såg dom att brevet glömts att skikats.. Jaja, jag är ganska osynlig av mig.

Inatt ska jag försöka lösa korsord, måste hålla mig vaken på nåt sätt, cola funkar inte, provat energidryck men inte kände jag mig det minsta piggare. HJÄLP mig att bli pigg eller komma på nåt att sysselsätta mig med hela långa natten!!!

Dagen i bilder.. Typ

Var hemma med unge herr Mikko idag, han hade (sa han iaf..) ont i huvdet imorse, var väldigt trött och slut efter helgen i Merta så vi stannade hemma.

                         (Håller på att förlora...)
     Ny jacka till Elias, halva priset!
 Nu sover lillen sött i sin säng till ljudet av Bamse eller vad det nu var han lyssnade på.

Härlig helg!

Har varit en lugn å skön helg, nästan för lugn.. Var ju tvungen att mobba Jonne för att ha nånting att göra!
Ätit god mat, bara legat i soffan å slöglott på tv (hur skönt som helst mitt på dagen!) spelat monopol (JAG vann!! Första gången iaf) spelat lite dator å druckigt cola till maten!

Elias kom hem glad och nyklippt igår, pratade på som aldrig förr. Har faktiskt saknat min lilla skitunge!

Nu verkar min lilla unge ha blivit sjuk, eller så är han bara trött. Gnällig och ont i kroppen, kanske nåt på g iaf. Men han får ändå stanna hemma från dagis å piggna till, kanske jobbigt att vara i byn en hel helg!


 Nyfriserad unge, nu lite halvtrassligt, har ju lekt hela kvällen! Sitter på toa å ska till å bajsa, å så kommer morsan å ska fota.. Pinsamt! Iaf om jag gör samma sak om 10 år..

 Min vackra hund som jag har degat ihop.. Elias fjäril i bakrunden. (Har inga andra bilder att visa så ni får nöja er med deghunden! JO, det ÄR en hund!)

Barnfri!

Elias hade varit borta säkert en kvart igår när jag började sakna honom! Det var ju så tyst! Men skönt ändå, att bara få vara, inte behöva glo på Kim Possible hela tiden.

Idag har vi inte gjort nåt vettigt alls, hur underbart som helst! Suttit i soffan och tittat lite tv, var å handlade lite mat till ikväll. Ska steka (eller Jonne ska) en köttbit! Tänkte köpa bakpotatis men dom var så mjuka och fula så vi skippade det. Kladdkaka till efterätt! Å dricka cocacola till maten! Det får man inte göra när man har Elias hemma inte, eller jo, om vi kulle äta pizza eller nåt sånt äckligt då ör det väl ett måste.

Nästa vecka är det nattvecka för mig igen. Kan ju inte tacke nej till jobb heller, skit i om jag blir helt förstörd och det går ut över Jonne och Elias, vi behöver pengar! Tänk om man var snuskigt rik, eller så rik att man slapp jobba, eller iaf bara jobba lite. Med nåt man verkligen älskade! Inte behöva ha ångest och ont i magen och vara gråtfärdig när man ska till jobbet.. Fast vilket jobb jag skulle älska har jag ingen aning om. Jag vill ha ett varierande jobb, kanske därflr jag trivdes så bra på hemtjänsten, ingen dag är den andra lik. Eller helgerna hade man ju samma både lör-sön, men nästan iaf. Jag blir så less om det är samma sak varenda dag.

Nu ska jag glo när Jonne datar sig.


Minns för länge sen..

När jaaag var ung, hur en viss storasyster (veeem kan det vara..) lurade i mig en TREO! Alltså som den är, en äcklig brustablett direkt i munnen! Kommer ihåg hur det bubblade och smakade skit!
Undra hur mycket hon har lurat i mig.. Kanske därför man gör sånt mot småsyskon, måste ju ge igen!

Idag blev det väldigt exotisk mat, stekpalt! Okej, gjorde ju inte palten själv, men hackade den i tärningar och stekte iaf.
Imorgon blir det lasange, men då ska jag fan inte göra maten själv! Är less på att laga maten själv, springa till Elias mellan varven när han hittar på nåt konstigt, maten börjar brännas vid, Elias hojtar lite till. Imorgon ska Jonne vara hemma tills han börjar jobba natt, så det blir skönt.

Ringde förresten samordningen idag, tänkte säga att jag helst inte vill jobba natt, eller iaf bara jobba 3-4 nätter åt gången, men töntig som jag är så sa jag inget.. Får skylla mig själv. Jaja, blir ju pengar av det oxå.

Nu har våran hyra höjts med ca 250:-! Tror jag det var..

Hemmagjort

Idag gjorde jag å Elias egen pizza. Varsin tom. Elias kavlade ut sin själv, dekorerade den fint med banan, skinka, ananas och ost. En ganska stor hög blev det iaf. Pizzan blev ganska god, Elias vräkte då i sig som vanligt, han är duktig på att äta min lilla unge.

Köpte nya solisar till mig å Elias idsg, han fick välja själv, blev svarta med lite flames på.

Nä.. Känner mig trött och seg.

Nattat färdigt

Gick av 7:30 igår morse, sov säkert.. En halvtimme på förmiddagen å sen uppe hela långa dagen.. Var ganska så trött igår kväll men hade ändå svårt att sova.. Som vanligt. Var jäkligt trött imorse iaf. Nåja, det tar sig sen hoppas jag. Blir väl mänsklig en vacker dag.

Idag ska vi äta hemmagjord pizza, blir nog det vanliga med skinka, ananas, banan och curry.. vad annars?!

Nu är det SISTA natten!

För jag ska nog ringa å säga att jag inte vill jobba natt längre, vill jobba på dagen som vanligt folk!

Mamma, du får jättegärna klippa min son!

 Börjar bli alldeles för långt.. Okej, här duschar han ju, men det är ju ändå långt.

Har cocacola som väntar på mig på jobbet, orkade inte dricka det igår, spännande va? Ännu mer spännande: Jag drack massa vatten istället!

Middag då.. Vad ska man laga?! Hoja, jag orkar inte hålla på å laga middag jämt å ständigt. Ska nog anställa en kock som lagar god, nyttig å god (igen! det måste ju vara gott) mat!


Alla hjärtans dag

Fick faktiskt frukost på sängen (fast jag åt i tv-rummet,men det räknas väl?) av min älskade Jonne! (för mig var det frukost iaf) Mamma har varit med Elias idag så jag å jonne var en sväng på marknaden å var på Kina å käkade, gott som vanligt. Sen hem å lata sig lite innan en speedad Elias kom hem. Han hade haft roligt iaf.

Snart ska jag åka å jobba igen, 2 nätter kvar! Längtar tills nästa helg.. Då ska mamma ta med Elias till byyyn! Å jag ska lata mig riktigt mycket!

3 nätter kvar...

Jag å jobba natt passar inte riktigt ihop. Jag vill inte jobba natt längre! Mår inte bra av det, är alldeles matt och slut, orkar inte prata, orkar inte äta. Å det är veckan jag inte jobbar..
Det är absolut inte fel på människorna där, dom är väldigt trevliga, alla är jättesnälla och slår mig inte när jag frågar dumma frågor. Men det är att jobba just på natten.. på natten vill jag vara hemma å sova! Hemma med Jonne å Elias, hemma i min säng. Jag vill inte sova ensam mitt på dagen, jag vill sova med Jonne! Annars är det ju så kallt å omysigt.
Jag vill vara med min familj på natten.

Var på marknaden en sväng med Elias idag, köpte ullsockar, munkar (såklart) och en klubba till Elias som han "råkade" slänga i väggen när vi kom hem.. Sen fick han världens utbrott för att klubban var trasig å.. Ja, jag gick därifrån för jag orkade inte skrika.. Eller det gjorde jag ju ändå, han går mig verkligen på nerverna ibland. Speciellt när jag är trött. Men vi båda sa förlåt för att vi hade skrikigt å bråkat. Man blir ju arg fast man är mamma.

Ska natta Elias nu.

Så var det dags igen

Jobba några nätter igen. Har ju varit sjuk å därför inte jobbat i början på veckan, men nu känner jag mig lagom frisk att vara vaken hela natten.. Eller inte, men det ska nog gå.

Ska nog försöka gå på marknaden en sväng imorgon, man mååste ju! Annars när jag är ledig går jag ju varenda dag på marknaden, men nu kanske jag nöjer mig med en dag.. Högst två.

Är det nå bra natt-tv inatt då?! Antagligen samma gamla skit som vanligt, samma gamla program.. Jaja, det går ju det oxå.

Marknad...

Så var det visst marknad här igen, å gissa vem som jobbar som vanligt?! Jepp.. Jaaag! Jobbade när det var marknad sist i Kiruna, även när det var marknad i Jukkas.. Varför ska jag alltid jobba när det är marknad?! Är det bara för att jag är så knäpp att jag gillar att gå på marknader?!
Hinner kanske gå en sväng efter att jag har vaknat å hämtat Elias på dagis.. Jobbar ju natt. Inte denna natt, är ju förkyld, men imorgon natt kanske jag är frisk nog att jobba.

Köpte en pysselbok till Elias idag, han pysslade i säkert.. 5 minuter. Som vanligt då alltså. Jag satt ju med honom såklart. Han skulle måla på en bild, men efter några drag med pennan så tittar han på bilden och säger:
-Jag kan inte måla.. Och ser ledsen ut.. Ja hoja, hur ska man lära sig rita om man aldrig gör det?! Han har aldrig gillat att måla riktigt, inte hans grej. Pyssla är han inte heller så förtjust i. På dagis pysslar han sällan. Men men, det kanske kommer nångång. På 4-årskontrollen "ska" man ju kunna rita huvudfotingar, undra vad som händer annars?! Kommer soc och hämtar honom till ett teckningsläger?! Kommer dom att slå mig? Nåja, den dagen den sorgen.

Vad jag fryyyser! Det är alltid kallt i våran lägenhet fast alla element är glödheta.. Undra om vi har några fönster.. Måste nästan kolla, har länge tyckt att dom ser misstänkt rena ut.. Kanske därför man vaknar i en snöhög?!

Sjätte mappen

Nina tvingar mig..

Regler: 

* Gå in i mappen Mina Bilder.

* Gå till den Sjätte mappen och välj därefter den Sjätte bilden i din mappen.

* Visa bilden på bloggen och skriv något om den.

* Invitera sex stycken två stycken nya till att vara med på utmaningen




Och här är sjätte bilden:

 Elias har fotat Kicki på Sagas dop, visst är han duktig!

Så då utmanar jag.. Sofie och... Ehh, Katja?!

Sitter ju på "min" laptop, kanske gör samma sak på stora datorn oxå.. En vacker dag.

Att det aldrig tar slut!!

Nu är det min tur att vara lite sjuker. Är inte alls lika sjuk som förra gången, inge feber eller så. Men en förkylning har jag råkat ut för iaf. Elias är iaf frisk och har varit på dagis idag, han blev så gld att han nästan glömde bort att säga hejdå när vi kom dit..


Efter dagis så har jag å Elias roat oss med att diska.. Eller han roade sig, inte jag..

 Här diskar Elias för fullt. Såg sen att ungen ser alldeles utmärglad ut! Men lugn, bara lugn, han väger 19.7kg och äter som en häst! Det har han alltid gjort. På dagis skriver dom på dörren (whiteboard typ) om barnen har ätit bra (B) eller lite (L) och om dom har sovit. Fröknarna har sagt att man skulle behöva en egen kategori för Elias.. Han äter och äter. Inte så konstigt som han springer omkring, man behöver lite bränsle då!

Vi har nyss ätit mat, det blev spagetti och bacon idag och Elias är redan i skafferiet och gräver efter mer att äta trots en jätteportion med mat! Nu glufsar han i sig en banan.. Ja, den där ungen kan då äta.

Just ja..

Kom på en sak jag bara måste skriva om.. Var ju hos mamma igår och mamma skulle steka hamburgare, jaja, jag kan ju ta en tänkte jag och öppnade kyskåpet i jakt på dressing. Hittade den men kollade för säkerhetsskull om den hade gått ut, man vet ju aldrig med mammas grejer. Såg att den hade gått ut en månad INNAN Elias föddes!! Öhh, kan ju säga att den åkte i soporna och jag åt ingen burgare..

Kört bil igen!

Ojojoj, andra gången i år som jag har kört bil! Det tar sig.
Började från lombia-parkeringen som vanligt, svängde upp mot Nikka-vägen och körde 2,5 mil.. Kom fram till Puoltsa där vi såg två älgar på varsin sida av vägen! Men både älgarna och vi överlevde som tur var. Körde tillbaka ända hem! Okej, in i garaget fick Jonne köra, jag vill varken paja våran eller nån annans bil. Men det gick hyfast bra iaf, lite jobbigt när bilen dog i en korsning och jag var halvvägs ute, men backade tillbaka och körde vidare. Ett rödljus har jag klarat av nu! Mitt första!

Så jag kanske har körkort innan jag fyller 30.. Hoppas jag.

Börjar bli sjuk.. Igen! Skallen värker, öronen och halsen likaså, härligt härligt!

Mammas lägenhet

Idag var jag å Elias nere hos mamma en sväng. Elias var lite överaktiv, eller det tycker väl inte mamma att han var, bara jag. Han är som en speedad kanin ibland. Var ju ensam med honom hela dagen när Jonne var borta. Får man säga att man är less på sitt lilla troll efter en vecka hemma?!

Nå, lite bilder från mammas lägenhet kommer här. Mamma ville att flickorna i söder skulle få se hur det ser ut. Men varför sätter du inte in bilder själv mamma?!


                   Så, här har ni mammas nya lägenhet. Fin tycker jag, känns så stor. Speciellt den enorma garderoben!! Finns ju en till toalett, men den ides jag inte fota. En toa räcker.

Nu en smickrande bild på mitt älskade barn:


Sovit inatt!!

Elias hade bara en liten hostattack inatt, inte lika mycket hosta som annars så det är ju bra! Medecinen kanske funkar ändå! Imorse behövde Jonne inte ens brotta ner Elias för att ge medecin, han ville själv ta den. Skönt, då kanske man slipper jaga runt honom och brotta ner honom i sängen, hålla fast honom och sen ge honom medecinen.. Men han är mest rädd för nya saker, när han har provat så inser han att det inte alls var så farligt! Gäller bara att få honom att prova.

Idag skulle nog mamma hämta mig å Elias.. Om hon inte har blivit senil å glömt bort, man vet ju aldrig.

Elias är inte så sjuk nu, lite snorig bara. Jag däremot.. vaknade imorse med huvudvärk, ont i halsen och öronen, skönt att vakna så måste jag säga!

-23 visade termometern nyss, vi ska inte ut på äventyr idag iaf!

Gråt och skrik!

Så var första medecineringen med nya medecinen.. Kändes hemskt att trycka en stor tub och en mask över Elias mun och sen puffa in lite smått illaluktande medecin där.. Å försöka få en hysterisk unge att andas in. Försökte få honom att hålla själv, pappa prova först, mamma hålla medecin och pappa hålla Elias, prata, muta. Kändes som om vi provade allt, tillslut fick han väl i sig nån skvätt, men man ska ju andas in typ 5-8 gånger, beroende på om man har masken över näsa + mun eller bara munstycke i munnen. Masken blir nog bäst nu tror jag..

Men det här är ju oxå en unge som kan börja gråta av ett par nya skor, kan bli livrädd för en ny situation eller blir rädd för leksaker som låter. men jag hoppas att det blir bättre iaf. Han hostade ganska mycket för ett tag sen så får se hur det blir alla andra nätter.

Ska till mamma nu till helgen, om nu inte mamma har flytt till utlandet eller skaffat en livvakt. Nåt måste vi ju syssla med hela långa helgen! Sista ledigheten innan min nattvecka! Har börjat få ångest över det.. Får ont i bröstet av att tänka på det bara. Måste tänka på annat en stund.

Kallt var det idag, -20!

Tant doktor

Gick till doktorn med Elias idag, såklart en dansk läkare!! Men jag förstod nog det mesta iaf, hon pratade lite svenska ändå på nåt sätt. Jag har varit hos en dansk läkare som jag inte fattade nåt av!
Nå iaf, Elias har astma.. Fick pulmicort utskrivet.. Så bara att börja inhalera!

Så här ser Elias inhalator ut:



I ¨hålet till höger sätter man pulmicorten och han andas in där till vänster. Fick en såndär mask med, men han kanske kan inhalera genom ett litet rör man sätter dit istället. Får se hur det går. Jag visade hela apparaten till honom men han började grina, stackars unge! Men vi lekte lite med alla saker och han vågade hålla i dom iaf. Får se hur det går till kväellen bara. Han ska inhalera morgon och kvällx2 om jag fattade rätt. I en vecka till att börja med, sen får vi se.

Ska på stan om en stund. Undra om ungen kan gå på dagis imorgon?!


Blir en tur till...

Doktorn idag iaf. Elias har hostat hela natten, har fått hostmedecin från apoteket, men den tar bara bort slemmet från hostan.. Så inatt hade han jättejobbig torrhosta, lät som han inte fick luft mellan sina hostattacker. Grät och hade jätteont i magen.. Nåja, får se vad doktorn säger, nää, han är förkyld, gå hem!

Stigit upp ovanligt tidigt imorse, halv nio ungefär! Varit vaken sen lite före 8, hade velat sova måna timmar till, hade även velat gå på stan idag, men nu ska ju inte Elias på dagis.. Å nästa vecka jobbar jag natt så då hinner jag inte. På lördag åker Jonne bort över dagen så då hinner jag inte heller, imorgon är nog Elias hemma igen så.. Äh, jag sparar ju pengar iaf! Fast jag vill mest på stan för att slippa en liten gnällunge.. Som absolut inte klarar av nånting själv nu, -Jag oooorkar inte! säger han om precis allt, orkar inte gå till tv-rummet från våran säng, gråter tills han får sin vilja igenom. Orkar inte gå å kissa själv, slå på datorn själv... Nä hoja.

Tålamod?!

Vart får man tag i sånt? Bättre begagnat går oxå bra, bara det är bättre än mitt. Har nog vaknat på helt fel sida imorse. Var trött så in i.. Å Elias pigg som en mört fast han var vaken på natten, tittade på Bamse, Petsson och Findus å kanske nåt annat. (låg då i våran säng) Sen ville han spela dator, men det fick han då inte! Nä, då ville han tillbaka till sitt rum och satte sig å lekte medans jag å Jonne somnade om. Han vaknade vid 7:30 imorse.. Han kommer nog att vara såhär gnällig resten av dagen. Jag oxå för den delen.

Ska försöka pröva tålamodet genom att gå ut å leka med honom. Önska mig lycka till!

Bilder

Nu fick jag ork och satte in bilderna i datorn, ska se om nån blev bra bara..

 Nu är hyllan på plats. Elias gör sig redo för att spela tårtspelet.

 Här har ni Elias rum, nästan allt kom med.. Tv:n finns ju till vänster brevid spisen. hade helst velat slänga ut den, den är ju så stooor! Men gratis.. Å Elias vill titta film ibland så.. Den får stanna. Ignorera stjärnan i fönstret.. Det är jul snart!

Ett bra gömställe:  Å nej, det är verkligen inte vackert i Elias garderob.. Skaaaa köpa trådbackar en vacker dag.. Snart snart.


 Såhär glad blev ungen när han fick låna Mariokart igen..

 En ny morgonrock från Hemtex 149:-  Hans bamsemorgonrock som han har använt sen han lärde sig gå började bli tråkig...

Nä, ska spela lite mer spel med Elias nu.

Ännu en hemmadag

Elias får vara hemma idag oxå, verkar inte speciellt sjuk, det är bara den där dumma hostan. Han var vaken ganska mycket under natten, klagar på sin onda mage och vill inte riktigt äta.
Ungen verkar ha slutat med välling! Tur att vi bara köpte 4 paket alldeles nyss... Han vill ha vatten i flaska istället så jaja, det får han. Så det blir nästan en flaska vatten precis innan sängdags, konstigt att han inte pinkar ner sig under natten..

Nu är Elias nya hylla på plats! Ska fota sen å visa till er hur veckert det blev. Knopparna är oxå på plats. Jag vill oxå¨åka till ikea! Måste bara skaffa lite mer pengar.. Å mer plats i lägenheten. Ska kanske byta lägenhet med mamma i smyg.. Är väldigt avundsjuk på den enorma garderoben! En sån där man kan gå in och igenom! Två dörrar till en stor jäkla garderob.. Varför finns det inte nån sån här?!

Snart ska vi åka å handla.. Mitt på dagen!

Tji fick jag

Skrev att Elias inte var sjuk.. Tog tempen på honom ganska nyligen å den visade 38.1, vet inte hur tillförlitlig denna termometer är, en örontermometer från claes ohlson, biltema eller vart det nu var. Kanske har lite högre.. Jaja, men när hans nomala temp är 36.6 på den så är det ju lite feber ändå.

Han är inte så trött, bara gnällig.. Jag oooorkar inte säger han om allt.. Man kan ju tro att han är en tonåring.

Nyss låg han i soffan och sa -Mamma, jag älskar dig jätte, jätte,jätte (x474) mycket!

Nä.. Vad ska vi göra? Har spelat lite spel med Elias, men han orkade inte mer så nu ligger han å vilar, ska se till så att han inte somnar bara.

Jo, ska hämta våra ikea-saker från Peka å Dalle idag! Ska bli kul att skruva ihop hyllan till Elias!

Host host

Har här en pojk som inte vill sluta hosta, eller vill kanske han vill, men kan kan han inte! Så fort han anstränger sig det minsta kommer det en hostattack.. Hur länge ska han ha hosta denna gång? Några veckor? Några månader? Bricanylen är slut, men den hjälpte ändå inte inatt.

Nu ligger han å vilar i soffan. Han är inte sjuk, alltså inte förkyld eller så, men säger att han har ont i halsen. Även ont i magen när han har ätit.. Men men, får väl ringa farbror (eller tant) doktorn om det inte går över på ett tag.

Igår har vi stääädat! Så om nån hade tänkt hälsa på så kom inom några timmar, sen ser det ut som -hej kom å hjälp mig och ta mig härifrån-

Sökt ett jobb idag, ett RIKTIGT jobb, inte bara som vikarie! Kommer säkert inte att få det, men jag har sökt ändå, det skadar ju inte. Dom får säkert det roligt när dom läser mitt personliga brev..

Nu sa Elias att han vill vara ensam här i tv-rummet.. Så jag blir utkörd.

Förresten, Elias har bajsat i tossin flera gånger nu på senaste tiden! Han har sagt (lite panikartat) att han är bajsis å vi springer man honom till toan! Det är en bra början det!

RSS 2.0