Blöjfri

Nu tror jag min unge är helt blöjfri! Eller tror och tror, han har ju inte blöjor på längre.. Eller okej, ska erkänna at när vi var på stan igår (eller när var det?) så blev han skitnödig på brio.. Sprang till Folkets hus för ett skitbesök, men min unge vill inte bajsa i andra toaletter än.. Ja, inte så många toaletter han vill skita i. Nåja, han gick me på att ha blöja på sig och det gick bra, bättre lite skit i blöjan än massor i kalsongerna.. Blöjan är ju bara att kasta iväg.

Jaja, nog med skitsnack. 3 nätter utan blöja hittills. Än så länge inget nattpink.. Men säkert nån morgon då jag har bråttom till jobbet så passar han på att pinka ner sin kära mamma.

Nä, nu var det sova. Klar med rensning och packning, känns jävligt bra! Är nog glad över att jag jobbar hela helgen.. Att flytta hela nåns lägenhet är fan ingen dans på rosor! Fast att dansa på rosor är nog inte så skönt.. Om man nu inte har skor på sig, men varför ska man ens dansa på blommor?! Känns väl ganska meningslöst ändå.

Nu vill jag tacka världens bästa lillasyster som är barnvakt till min lilla skitunge medans det här packandet har pågått! Du är så snäll som ställer upp! Jag kan passa.. Öhh, dina dammtussar nångång! Tänkte skriva katter, men Elias tål inte sånt.. Tyvärr, vill fan ha en katt!

Solen

Den lyser in i tv-rummet. Elias tittar på Ville och Vilda kanin på dvd och jag.. Ja, jag sitter här.

Har nästan alla mina saker här nu som skulle flyttas hit, börjar kännas som att jag bor här på riktigt! Har ju fått en till möbel!! Fast några saker saknas fortfarande.

Idag är jag skitledig från jobbet, men inte från min unge inte! Vi ka nog ut å leka lite och försöka glömma bort saker vi egentligen inte kan glömma bort. Eller var det bara jag? Jag är ju ganska trög så varför inte?! Gamla tant..

Elias har nu sovit ännu en natt utan blöja och jag har vaknat ännu en natt alldeles torr! Det första han sa när han vaknade var -Jag måste kissa! Så in på toa och pinka, sen kom han å la sig igen min lilla svettunge. Hoja vad han svettas hela tiden! Han sover med enbart kalsonger, men är ändå blöt som Svampbob när han vaknar! Han är ju alltid svettig.. Men ändå!

Akuten..

Ja, sitter på jobbet i godan ro och glor lite på tv med två vakna tanter å väntar på att få sluta. (klockan var väl 20:30) Då ringer Jonne å säger att Elias visst hade ramlat hos min mamma och slagit lite hål i huvudet. Jahaaa, hur stort är det då måste jag ju fråga. Inte så stort och glipar inte så mycket.. Nähäää.. Det säger mig inte så mycket, vad ska man göra åt det då?! Säger åt honom att ringa och rådfråga på akuten, jag kan ju inget om sånt precis. Nåja, dom tyckte vi skulle åka in så dom fick kika på det. Jag går direkt från jobbet (tur att jag jobbar på lassa då..) till akuten. Elias och Jonne kommer dit.. Vi får gå in ganska direkt, men Elias tvärvägrar, skriker och vill springa därifrån!
Han kanske minns sina två turer på lassa.. En gång när han sydde två stygn i pannan å den andra när han hade lugninflammation.. Nåja, vi kommer in i ett rum iaf å en gubbe börjar kika i såret. Han var såå duktig min lilla unge, skrek till en början, men så började jag prata med honom om vad han hade gjort hela helgen och då verkade han glömma bort vad doktorn gjorde. Jaja, han blev limmad i skallen och vi fick åka hem. Varför hade dom inte kunnat säga att dom skulle limma så hade jag kunnat göra det hemma sen?! Nog funkar det väl med superlim?! Mommo borde väl veta...

Nu sover min unge iaf. Frågade honom när vi kom hem och han behöver blöja när han sover, till svar fick jag:

-Det behövs INTE! Och så viftade han samtidigt med pekfingret mot mig.. jaja, så nu ligger han  sängen utan blöja.. Å jag ska sova brevid honom.. Hoppas han inte pinkar på mig bara..

Nää, om man skulle sova lite nu. Jobbigt att borsta tänderna å ta ut linserna å hålla på bara.. Kan ingen komma å göra det åt mig?!

Bakis

Jepp, en såndär riktigt hemsk bakis-skakis-jag ska aldrig mer dricka-dag! Men hade så jäkla roligt igår att det nog är värt det..

Packar å rensar, slänger en massa skit som vi ska smyga in i grannens förråd och låssas som ingenting!

ätit pizza idag, halvgott, colan var ju godare.

Mamma och Elias är i byn i helgen. Saknar min lilla skitunge! Han hade tydligen sovit utan blöja, min unge börjar ju bli stor! Jag har inte vågat ta av nattblöjan än, han sover ju lixom i samma säng som mig.. Men blöjan är nästan alltid torr iaf på morgonen å han protesterar inte när han får blöjan på.. Så lite till kanske han får ha den..

Jag? Trött?!

Nää, det måste vara nån annan.. Vaknade 05:30 idag ungefär, började ju jobba 7.. Men puckade jag somnade först efter 4!! Hoja.. Kunde verkligen inte sova! Låg å vände å vred på mig. Tänkte hela tiden på hur många timmar jag hade kvar att sova, om 3 timmar ringer väckarklockan.. Hoja, då är det ju inte lättare att somna precis.

Ska hoppa i duschen och kanske rena mig lite.

Imorgon åker min lilla skruttunge till byn! Han kommer ju att bli galen av alla mygg. Så fort han ser en mygga så springer han iväg.. Lite fjantig är han allt.

Första gången!

Det ska vara en första gång för allt. Elias somnade framör datorn! Mitt i en Emil-film! Alla som känner denna unge vet att när han blir trött så blir han lite.. Ehh, för att säga det snällt så.. Vild. Men denna dag slockande han.. Bara sådär. Han hade nog inte sovit på dagis, sånt gör han tydligen inte längre.

 Här är han.. Min stackars trötta unge!

Idag hade han tydligen slocknat på dagis oxå.. Nä, inte på vilan, men vid 5-tiden! Vid bordet.. Stackars trötta unge!

      

Lite bilder som jag har snott från Jonnes mobil.. Orkar inte ta bilder med digitalkameran, man får ju skämmas! Den är ju flera år gammal ju! Å ganska halvtrög och tar inte så bra bilder.. Ska nog köpa mig en mobil med kamera.


Har jobbat kväll idag. Hoja vilken jävla dag! Har sprungit runt som en yr dement höna!

Sova...

Inatt har jag minsann sovit 10 timmar.. Men jag är fortfarande trött! Det spelar visst ingen roll hur länge jag sover, är lika trött när jag vaknar ändå.

Jobbade kväll igår och kväll idag oxå. Måste nog börja göra mig iordning snart, börjar ju 12 när man jobbar på Solbacken! På hemtjänsten började man ju 15.. Ganska stor skillnad måste jag säga! Då hann man ju göra saker innan jobbet! Nu stiger jag upp, äter frukost å går till jobbet.. Hoja.

Glor Våra bästa år nu.. Vilket skitprogram, men ändå måste jag se den.

En dag med ungen

Har försökt fota lite idag, kameran har jag inte haft här på ett tag.. Men hämtade den idag innan jag å Elias skulle på Coop.. Det började bra iaf..

 Plockade lite blommor och stenar efter vägen.. Som vanligt. Men nu har jag iaf börjat "tappa bort" dom sakerna när Elias inte ser..

 Han promenerade nästan hela tiden, men ibland måste man ju ta en vilopaus i vagnen.

    Glodde lite på den där stora raketen.. Ja.. Stor var den.

 Sen gick det mindre bra.. Från raketen till Annis såg han ut såhär.. Komme inte ens ihåg vad det var som gjorde honom arg. Han ville gå heeeem!! Jaja tänkte jag, vi går väl hem och jag vände på vagnen, men DÅ skulle han minsann till Coop! Ja, så kan det ju hålla på i evigheter så vi kom fram till Annis.. Och jag ringde efter Jonne, kom å häääämta oss! Jag lägger mig på vägen annars!! Nästan iaf..

      Vi åkte till Empes å käkade enkel lunch.. Elias åt köttbullar å strips å jag suovas, hoja vad god suovas dom har där! Elias fick även en spindel.. En såndär dåjnig grej. Trodde han skulle vara skiträdd, Elias är ju lite sån.. Men det gick bra, han lekte med den iaf.

 Spindeln fick åka kana..         Elias å spindeln i lekparken.

Sen åkte jag å Elias hem och la oss i sängen, för JAG ville sova! Läste en bok för honom och han slockande ganska direkt efter boken.. Måste ha varit ganska trött. Han som inte ens har sovit middag på sitt sommardagis! Kanske nån dag..

Sen simmade han med sina fiskar i badkaret.   

 Lite energi i form av ett äpple så man orkar vara barn lite till.

    Var ute i lekparken på kvällskvisten oxå.

 Sen blev det kväll och dags för Elias älskade välling. Dinon ligger brevid och ska sova med Elias. Nu ligger i sin säng och hostar, sjunger å ropar efter mig. Ska gå in och mysa en stund!

Soool!

Iaf en liten stund.. Eller har det kanske varit soligt ett tag?

Varit på stan en sväng idag, mamma kom å hämtade Elias därifrån sen. Helt okej för mig.. Han har varit såååå lugn å go hela veckan, men idag verkade han ha vaknat på fel sida.. Eller så gjorde jag det. Grinig och arg halva dagen. Kanske håller ungen på att bli sjuk. Men han blev då glad när jag sa att mommo skulle komma å hämta honom! Han vaknade ju en natt, satte sig halvt upp i sängen och frågade -Var är mommo?! Sen blev han lite ledsen när jag sa att mommo var hemma hos sig.. Han ville vara med henne istället..

Glor lite på Family guy medans jag inväntar mitt barn. Får se när han dyker upp. Saknar honom så fort jag inte ser honom. Hemma hos mig så sover vi ju i samma säng å det är så mysigt! Kan ligga och stirra på honom i evighet när han sover. Han är så lugn.. Och stilla. Man får ju aldrig en chans att titta på honom en längre stund när han är vaken.

Mjölk eller inte?

Eller laktos eller vad fan man ska kalla det.. Ska jag forsätta äta det eller ska jag helt enkelt strunta i det? Brukar tänka att IDAG ska jag minsann inte äta nåt med jölk i bara för att prova om min mage blir bättre, men jag kommer alltid på efteråt att.. Oj, det var nog mjölk i detta, ajaj och luktfis. Men imooorgon! DÅ minsann! Eller ja.. Jag vet inte. Jobbigt att hålla på att läsa på paketen vad som innehåler mjölk å inte.. Kan ju alltid ringa lillasyster om jag vill veta.

Tittar lite när Leila bakar på tv. Tänk om jag oxå var en bullmamma som stod i köket å bakade å hade mig hela dagarna. Tänk vad fet jag hade varit då! Nä, lika bra att jag skiter i bakandet. Lagar lite mat ibland istället.. När jag orkar.

Jobb imorgon igen.. Trivs ju bra på Solbacken, men hemtjänsten är ju ändå bättre!

Sova snart..

Är färdig för sängen, tänderna är borstade å linserna är utplockade och glasögonen är på.. Men ska baaaara klicka liiite till.. Måste ju skriva i bloggen när nästan ingen annan gör det! Vad sysslar folk med?! Har ni ett liv vid sidan om bloggen eller?! Hoja hoja.

Igår var första dagen på Solbacken.. Ute sken solen och jag saknade hemtjänsten! Tänk vad skönt att kunna vara ute om dagarna, gamlingarna behöver inte så mycket hjälp, dom flesta kommer ihåg mig och man kan prata med dom. På Solbacken är ju gamlingarna dementa.. Dom kommer inte ens ihåg vad som hände för 3 sekunder sen, så det är lite skillnad. Men jag ska nog trivas där oxå.

Idag har jag varit ledig med Elias, vi har varit ute i lekparken, varit på stan å glott på varenda leksak som finns där, varit hos Peka å spelat Wii. Elias boxades.. Gick ju lite halvbra men han tyckte att det var skoj iaf.

Imorgon blir en tiiidig morgon. Ska nog stiga upp strax efter 5.. Måste gå lite efter 6 för att hinna föra ungen till dagis å sen gå till jobbet. Han är ju på sitt sommardagis nu. Har varit där en dag å det hade gått hur bra som helst. Han är nog inte så brydd om vart han är.. Bara han får leka lite så är det bra.

Nä sova var det. Vill ha nya serietidningar att läsa! Annars måste jag börja läsa en bok ju! Fast det brukar inte gå så bra för jag somnar ju efter några sidor å då är det jobbigt att fatta vad boken handlar om.. Nääää..

Sista dagen..

På hemtjänsten. Kändes faktiskt JOBBIGT att gå hem.. Saknar redan hemtjänsten! Hoja.. Ett underbart jobb måste jag säga, har aldrig någonsin trivts så bra på nåt jobb som här! Önskade aldrig att jag blev överkörd av en bil när jag gick till jobbet. Så brukar jag alltid annars känna när jag ska jobba.. Speciellt när jag har jobbat på dagis, vill ALDRIG mer jobba på dagis! NÄÄÄÄVÖR!

Varför petar folk näsan när dom kör bil? Tror dom att dom är osynliga där bakom rutan? Såg en gubbe som hade halva näven (okej, nästan..) inkörd i näsan medans han åkte bil. Såg riktigt.. Mysigt ut måste jag säga.

Solbacken imorgon!

Morrn morrn

Eller har ju faktiskt ätit frukost å allt.. Vaknade väl kvart över tio idag, ännu tröttare än jag var när jag somnade.. Könns som jag aldrig kommer att bli pigg!
Nästa vecka ör det dags för Elias att gå på sitt "sommardagis", fast det kommer nog att gå hur bra som helst. Hans dagis har en egen avdelning där så det komer nog att gå finfint.

Idag ska jag minsann jobba, fast helst av allt så hade jag velat vara hemma å känna mig sjuk! Har ont i halva kroppen å mår inte speciellt bra. Men jag kan ju gå så då får man väl gå till jobbet. Man ska bara stanna hemma om man inte kan ta sig upp ur sängen! Ungefär..

Å nästa vecka är det även dags för Solbacken för min del.. Hoppas det är lika bra som förra året. Hade helst velat vara på hemtjänsten hela sommaren.. Men hoppas att jag får fortsätta till hösten där iaf.

Bajs bajs

Ja, man måste väl skriva om sin sons bajsvanor här.. Ska visa bloggen för honom när han är gammal å har en tjej!
Nä, att få honom att bajsa på toan verkar inte gå så bra.. Han säger aldrig till när han är skitnödig, det bara kommer vart han står.. Det syns ju på honom när han ska skita, så då brukar jag försöka ta med honom på toa, men för det mesta vägrar han, eller så springer han dit men det hinner komma ut innan han kommer fram.. Jaja, bara att ha massvis med kalsonger framme..  På ta om det så måste jag nog köpa nya kalsonger till honom.. För det händer att jag SLÄNGER skitiga kallingar i soporna! Jag orkar inte alltid skrubba ett par riktigt nerbajsade kalsonger.. Ja hoja vad roliga grejer jag skriver måste jag säga, hoppas ingen äter och läser samtidigt!

Idag är det iaf måndag igen, alltså jobb. Jag gillar mitt jobb, fast inte idag så mycket.. Tror fan att jag håller på att bli sjuk, är alldeles yr och varm, känner mig febrig. Har tagit piller å sånt, fast det var för tandvärken.. Min visdomstand håller på att komma fram å då värker det i hela högra sidan av käken, halva halsen å i högra örat. lagom roligt. Är kanske en bebis som får feber när nya tänder kommer fram.

Nä, snart har jag rastat färdigt hos mamma, tänkte ta hunden å gå ut, men rasten råkade bli för kort när jag gick på konsum innan.

Halsband

Elias å jag gjorde ett halsband till honom idag.. Han ville sova med den.


...Hoja...

Ibland får jag så ont i hjärtat när jag tänker på min unge. Har jag gjort nåt fel med honom? Varför slåss han alltid? Hur ska jag få honom att sluta?! Känns som om inget funkar. Ibland blir jag så stolt och glad när han är snäll med nån annan unge, men två sekunder efter så gråter den andra ungen och jag vet direkt att Elias har slagits/knuffats/bitits eller gjort nåt sånt.. Hur får jag honom att SLUTA?!
Folk måste ju tro att jag slår honom hemma, eller bara är en skitdålig mamma. Känner mig verkligen dålig när han slåss. Vet inte vad jag ska ta mig till. Jag kanske är världens sämsta mamma, jag kanske har gjort alla fel det finns att göra med en unge.

Sitter å tittar på en massa Scrubs-avsnitt just nu.. Ska väl fortsätta med det. Å tänka på vilken dålig mamma jag är som inte kan få sin unge att sluta slåss. Hoja vad jag skäms. Vill bara ha en unge som inte slår andra barn! Hur gör alla andra?!

Idag var jag å Elias utanför hans "sommardagis" å glodde och lekte lite. Han ska ju vara på Lokeldaren nu när hans enga dagis har sommarstängt.

Å ännu en fråga.. Hur får man en unge att skita på toan/pottan å inte.. Överallt annanstans?!

Bilder kanske..

   

Lite från festivalen.. Innan festivalen då. Fanns lite mer folk, men dom fastnade inte på bild.


 
Elias efter en hård dag utomhus.. Sover i vagnen.


Ska väl ut å leka med ungen idag.. Känner mig inte direkt frisk precis, men nåt måste man ju göra för att underhålla lilla duracellkaninen. Undra hur länge hans batterier håller?

Leeeedig!

Från jobbet iaf, mitt andra jobb (Elias) är jag inte ledig från! Men vi har haft det så mysigt här. Diskade till 21 igår kanske.. Sen somnade han i sängen vid 22. Å vaknade lite före 9 på morgonen! Jag vaknade före honom minsann! Inte ofta det händer!

Igår var det vaaaarmt å skönt ute! Idag.. Inte lika varmt. Enligt datorn är det +13 grader.. Inte sådär skitavarmt om man säger så. Men solen lyser iaf!

Sitter just nu och halvtittar på Lilla Prinsessan med Elias. Inte så rolig när man har sett den X antal gånger.. Men av nån underlig anledning så gillar barn att se filmer miljarder gånger!!

Beställde hem omega 3-tuggisar med jordgubbssmak till Elias.. Ingen höjdare, han spottade ut den direkt! Hur ska man få i honom omega 3 då?! Flytande grejs kanske.. Fast det vill han säkert inte heller ha. Äta fisk varje dag...? Men det blir aldrig så precis.

Nä, om man skulle klä på sig och ta ut ungen en liten sväng kanske.

Trött..

Det var lääänge sen jag var SÅHÄR trött! Tror jag iaf.. Vaknade lite före 6, jobbade 7-14 idag.. Var hos mamma på rasten å glodde lite på barnen som har åkt hem idag. Höll på ramla ner från stolen för att jag höll på att somna hela tiden! Lutade jag mig tillbaka nickade jag till efter sådär 30 sekunder.. Satt upp, men höll ändå på att nicka till. Hos gamlingarna fick jag stå upp för att inte somna.. Jag vill sova! Nog för att jag sov sådär.. några timmar efter jobbet, steg upp ur sängen vid 5 eller nåt, men är ändå så jäkla trött! Skyller på regnvädret!

Jaha, 2 dagar kvar på hemtjänsten.. Jag vill inte sluta! Tror att jag slutar då iaf..

RSS 2.0