Sommarjobba

Nu har jag börjat sommarjobba på riktigt. Känns bra faktiskt. Jonne är hemma med barnen (inte just nu, dom är i Parakka) Känns skönt att han är hemma när jag kommer hem från jobbet.
Han ska vara ledig 5 veckor och sen börjar allvaret. Skola till Elias och dagis till Malte. Han som var en liten bebis nyss! Jag kommer att sakna att vara hemma med honom, men ändå inte.. Den senaste tiden har varit väldigt påfrestande, speciellt när jag har varit hemma med båda barnen och Jonne har jobbat typ jämt.
Eller jämt jobbade han väl inte, men ibland känns det så.

Snart ska jag börja bege mig mot jobbet, ett ställe jag trivs på. Lungt och skönt, ingen stress, skrik och panik.
Inte som hemma med andra ord..

Trötthet som vägrar försvinna

Jag har varit så jäkla trött den senaste tiden, somnat i soffan efter att jag har stigit upp med Malte, sovit i soffan medans han sover och är ändå trött. Kanske inte så konstigt ändå för jag har svårt att somna på kvällen.. Hur nu det hänger ihop. Nej, jag sover inte varje dag på dagen, skippar middagsluren och går svintrött hela dagen bara för att jag tror att jag kommer att somna tidigare.

Men det funkar inte, somnar inte förrän vid 2-snåret iaf.

 

På morgonen tar jag en brustablett berocca (mamma har ju tjatat om det förut så jag måste ju prova) en tablett rosenrot energi som gör att man ska bli piggare. Igår var jag faktiskt pigg! (piggare än vanligt iaf)

Lekte med barnen, pysslade lite, rensade nästan två hela skräpskåp i köket +skafferiet. Innan jag gick och la mig så rensade jag Elias underkläder och slängde bort håliga och tog bort sånt som inte passade.

 

Idag var jag halvtrött. På eftermiddagen var jag helt slut. Hoja. Vill vara pigg istället.

 

Nästa vecka börjar jag jobba! (Ja, sommarjobba iaf) Och det ska bli skööönt!

 


Slutfestivalat

Eller det var det ju redan igår.. Tiidigt imorse då.

 

Har haft riktigt roligt, druckit några öl (inte för många utan alldeles lagom) dansat, ätit wokad älg (som var hur gott som helst!) umgåtts med roliga människor och skrattat. Och lyssnat på lite musik oxå förståss.

 

Var knappt bakis alls i söndags efter 2 dagar av festivalande. Men jag tog det lungt och drack lite vatten där på festivalen oxå.

Barnen har haft det skoj där oxå, men dom fick inte följa med på kvällen.. Eller jo, Elias gick med sin fammo och tittade på Eric Saade och han hade haft det trevligt. Så roligt för honom att oxå få gå och glo när nån sjunger.

 

Om TVÅ veckor ska jag börja jobba! Det är ju så snaaart! Nog för att det ska bli skönt.. Men ändå, dessa två veckor är alltså sista tiden av min föräldraledighet med Malte, sen börjar det där verkliga livet, dagis, jobb, hämta/lämna, stressa, väcka, jobba sent och allt annat som hör till.

Malte börjar dagis den 22 augusti, eller börjar skolas in då. Samma dag börjar Elias i skolan (Eller ja, förskoleklass) och då blir ju han stor.. Min lilla pojke ska gå i skolan med andra större barn. Läskigt..

 


RSS 2.0