Mitt nya hatobjekt..

Är en förbannat jobbig rubiks kub! Alltså det gååååår inte att få alla färger! En färg går lätt, men att få alla. Det. Går. Inte.
Ändå sitter jag och försöker. Och försöker. Och försöker lite mer.
Mer än en gång har jag funderat på att klistra om lite färger.. Men dom sitter fast alldeles för bra.
Kanske måla om den lite.. Får fundera ut nåt


Läxor..

Nu när Elias går i ettan så får han läxor. Matteläxa och läsläxa där man även ska svara på frågor om det man läst.
Han KAN allt, men självförtoendet är inte bra. Alls.
Han säger att han är dålig, att han inte kan, att han är sämst i världen.. :(
Det gör så ont i hjärtat när han säger så. Han är inte dålig på nåt vis! Han är Elias och det ska han få vara.
Blir nån bokstav/siffra fel så blir han jätteledsen och säger att han är så dålig. Det slutade med att jag fick skriva svaren och han fick säga vilken bokstav jag skulle skriva.
Hur ska vi göra med läxorna? Hur ska vi få honom att tro på sig själv?


Mindre bra dagar..

Elias hade iaf en bra dag, resten av dagarna har varit mest kaos och bråk. Igår var han på kalas och jag antar att det var stojigt och högljutt så hans hjärna blev väl lika kaosig. För hos mamma sen var han helt galen, ena sekunden hittade jag honom i frysboxen, i nästa sekund ritade han på mammas vägg och en stund senare sprang han ute på baksidan i sina innekläder.
Jag blir så jäkla matt! Aldrig en lugn stund, eller jo, nu sitter han vid datorn och spelar nåt spel. Då kan han sitta lite mer stilla iaf. Sen att han ramlar från stolen lite då och då av allt gungande och vridande gör väl inte så mycket..

Och detta eviga tjat om mat! Efter en megaportion middag går det typ en kvart så tjatar han om nåt att äta. Mamma, får jag nåt att äta?! Ta en frukt Elias. Nääääääää!! Jag vill ha nåt annat! Nä, frukt eller vänta till kvällsfikat. Mamma jag vill ha nåt att äta! Och det upprepas en miljon gånger tills mina öron blöder.

Men han har varit snäll med lillbrorsan lite oxå, hjälpt Malte när han spelar dator och idag hjälpte Elias mig med maten. :)


Bra dag

Elias har nog haft en bra dag idag, han var inte på skitdåligt humör efter fritids som han brukar vara, han verkade mycket lugnare.
Han berättade att han lekt med några barn idag! Han brukar inte leka med andra barn, bara bråka..
Han sa att han hade frågat några barn som byggde lego om han fick vara med och dom sa ja! :)
Han verkade så glad över det.
Sitta stilla hade oxå gått ganska bra enligt honom, med hjälp av den där stressbollen eller vad han nu har.

Jag har haft en högljudd kaosdag och var skittrött efter det, men kände mig mycket gladare när Elias hade haft en bra dag.

Mer såna dagar tack!


Hur gör man?!

Min älskade 7-åring är lite speciell. Alla barn är ju sånlart speciella, men han behöver lite extra hjälp och stöd än vissa andra. Behöver hjälp för att kunna sitta stilla i skolan, hjälp med sitt självförtoende som verkligen inte är på topp..
Hjärtat går nästan sönder när han säger saker som: -Jag kan inte! Jag är så dålig!
Eller när han berättar med tårar i ögonen att dom andra barnen i klassen tycker att han är jobbig. :(
Då gråter jag inombords. Vill göra allt bra, att han kan vara social som alla andra, att han skulle veta hur man får kontakt med dom andra barnen, att han skulle tro på sig själv.

Känns som jag har misslyckats som mamma. Men det gäller att hitta lösningar som funkar för honom. I skolan får dom prova sig fram vad som funkar för honom, idag hade han fått nån slags stressboll i skolan att pilla på så att han skulle sitta lite mer stilla. Han tyckte att det gick ganska bra.
Han VILL sitta stilla, men han kan inte helt enkelt. Han måste ha nåt annat att fokusera på, pilla med så kroppen inte hoppar runt överallt.

Och jag måste lära mig att hantera honom på bästa sätt. Det har ju inte blivit lättare när han är äldre precis..

På bilden sitter barnen och har en mysig kvällsfika med ljus.


RSS 2.0