En 1-åring

En 1-åring är på många sätt lättare än en 5-åring tycker jag, blir inte riktigt likadana konflikter och bråk direkt..

Men humör, det har lilla Malte gått och skaffat sig, kan bli riktigt ilsken och kan verkligen vråååla när han inte får som han vill, han tar i ända från tårna, slänger sig gärna på golvet och tycker väl att man är den elakaste mamman på jorden som inte låter honom ha saxen, klättra upp på fönsterbänken, äta skräp eller dra folk i håret..

 

Han älskar att klättra, därför ligger våra stolar ner, nedre kylen och frysen har vi låst med ett bälte, annars är han där och ska smaka på allt som finns, han tycker det är kul att hämta saker med sladd och försöka stoppa in i kontaktuttagen.. (Komma ihåg: Köpa petskydd när vi får pengar)

 

Han gillar att vara ute, sen att han inte kan göra så mycket, mest sitta i pulkan, gå omkring lite vart det inte är för mycket snö eller ligga på snön och smaka lite. Men ute vill han vara ändå.

 

Han gillar att kramas, ligga nära, hålla handen och pussas på sitt eget lilla vis, dvs med vidöppen mun och gärna lite tunga ;)

 

Han sover i sin egen säng, har börjat att sova hela natten lite då och då vilket är skönt.. Men vaknar han på natten så kan han inte sövas om i sin säng, inte i våran säng för den delen heller, det tar alltid 1-3 timmar innan han somnar igen efter att han kommit till våran säng. Sådär lagom roligt.

 

Han kan säga:

 

Mamma =Mamma

Mamma =Pappa

Ta =Tack

Ejå =Hejdå

Låta som en gris, hund och ibland katt.

Även som en bil, dammsugare, andra djur eller vad som helst annat och allt låter likadand =Brrrrr

 

Jag är så glad att vi valde att försöka oss på en liten till knodd, hur hade livet sett ut annars? Visst, vi hade ju såklart haft Elias och hade varit lyckliga för det, men lilla Malte kom och vände uppåner på vårat liv. Helt underbart!

 


Kommentarer
Postat av: Sofie

Jag har några petskydd liggandes här som du kan få om du vill

2011-01-19 @ 12:17:46
URL: http://annikasofie.blogg.se/
Postat av: Katja

Ska han hinna bli 10 innan du skriver igen?

2011-02-02 @ 22:01:49
URL: http://ytterbymorsa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0